InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 17.07.2018 || Visit Macedonia - nova aplikacija za turiste  |  Tikveš vino Kratošija među top 100 na britanskom tržištu  |  Najveći CROburger u Hrvatskoj za gledanje velikog finala na Foodballerki  |  Ministarstvo turizma dodijelilo 24 milijuna kuna za razvoj poduzetništva u turizmu   |  Zadar dobio prvi pop-up sushi restoran   |  Veljko Ostojić izabran za direktora Hrvatske udruge turizma  |  PZ Putniković u Zagrebu predstavio najbolja ljetna vina  |  HTZ u Slavoniju dovodi deset svjetski poznatih blogera i influencera   |  95% Hrvata koristi kartice, 15% svaki dan plaća beskontaktno, a 62% želi plaćati mobitelom   |  Proslavljen Svjetski dan krastavaca i predstavljen 4 br. magazina miss7  |  Svi su dobrodošli na 33. Dane rudarske greblice  |  Barcaffé Barist Tour  |  Pivo nas čini pametnijima i kreativnijima  |  Stigla prestižna priznanja World Travel Awards  |  Rekordna godina za proizvodnju i izvoz piva  |  Talijanska Lavazza kupuje australski Blue Pod Coffee  |  Inovacije u duhanskoj industriji za manji rizik od štetnosti duhana  |  U zagrljaju Moslavačkog gorja, Lonjskog polja i Škrleta!  |  Kampiranje u Slavoniji sve popularnije  |  Gastro doživljaj u Marini Hramini  |   ||
   

Hrvatska: Marija Borić preporuča grofovski odrezak Dvorca Mihanović

14.12.2017
Marija Borić odlučila je na trenutak „daske koje život znače" zamijeniti kuhačom i pokazati svoje kulinarsko umijeće. Inspiraciju je pronašla u jelovniku omiljenog zagorskog restorana Dvorac Mihanović u Termama Tuhelj, gdje se nalazi sve potrebno za pravu kraljevsku večeru – od predjela, preko glavnog jela, do deserta. Glumica se odlučila za pripremu grofovskog odreska!

Obožavam dvorska jela koja se pripremaju u Dvorcu Mihanović, a spravljena su prema posebnoj recepturi iz doba grofa Brigljevića. Sva su ta jela sačuvana i dodatno obogaćena malim tajnama chefa kuhinje Mirka Ljubića, koji ih ponekad sa mnom i podijeli, rekla je Marija Borić.
 
 

Nakon grofovskog odreska, glumica se odlučila i za poznate zagorske štrukle. I sama je ostala zatečena činjenicom kako se na jelovniku nalaze štrukli spravljeni na čak četiri načina - u juhi, zapečeni u medenici, štrukli na više načina te kraljevski štrukli.

Obožavam stara jela, iz kuhinje moje bake, a upravo takva jela možete naći u Dvorcu Mihanović. Uz ukusne osuvremenjene starinske zalogaje osjetit ćete svu draž i ljepotu njegove arhitekture, rekla je Marija.

Kako ne bi sve ostalo na zagorskim jelima, na jelovniku Dvorca Mihanović nalaze se i internacionalna te vitalna jela koja sadrže pravilnu kombinaciju nutritivnih elemenata poput filea lososa na žaru posluženog na pjenici od graška i pečenim ploškama krumpira ili pak kuhano hrskavo povrće.  



Nazad
 
 
 
 
back to top