InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 22.10.2018 || #StageOne – 1.364 izvedba CABAres, CABArei-a u One Suite Hotelu   |  7. Dani blatske lumblije  |  2. HOW Festival Poreč  |  Jedinstvena večer za sva osjetila održana u zagrebačkom Takenoku  |  Održana konferencija Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  70 vrsta burgera na Zagreb Burger Festivalu 2018.!  |  50 A Burgers & Champagne bar u suradnji sa Acrobatom dovodi u Zagreb Chanel Adams  |  Hrvatska bilježi 6 posto više dolazaka i noćenja  |  Iz Villányja zlato za najnoviji pjenušac Feravina  |   'Doživjela sam stotu jer sam svaki dan pila Stellu'  |  Sir, maslac i jogurt postat će pravi luksuz  |  Tršćanski Illy na meti najvećih kompanija na tržištu kave - cijena 1,6 milijardi dolara  |   Startup za e-cigarete, vrijedan 15 milijardi dolara, širi se iz SAD-u u Europu  |  Visit Macedonia - nova aplikacija za turiste  |  Tikveš vino Kratošija među top 100 na britanskom tržištu  |  Najveći CROburger u Hrvatskoj za gledanje velikog finala na Foodballerki  |  Ministarstvo turizma dodijelilo 24 milijuna kuna za razvoj poduzetništva u turizmu   |  Zadar dobio prvi pop-up sushi restoran   |  Veljko Ostojić izabran za direktora Hrvatske udruge turizma  |   ||
   

Hrvatska: Marija Borić preporuča grofovski odrezak Dvorca Mihanović

14.12.2017
Marija Borić odlučila je na trenutak „daske koje život znače" zamijeniti kuhačom i pokazati svoje kulinarsko umijeće. Inspiraciju je pronašla u jelovniku omiljenog zagorskog restorana Dvorac Mihanović u Termama Tuhelj, gdje se nalazi sve potrebno za pravu kraljevsku večeru – od predjela, preko glavnog jela, do deserta. Glumica se odlučila za pripremu grofovskog odreska!

Obožavam dvorska jela koja se pripremaju u Dvorcu Mihanović, a spravljena su prema posebnoj recepturi iz doba grofa Brigljevića. Sva su ta jela sačuvana i dodatno obogaćena malim tajnama chefa kuhinje Mirka Ljubića, koji ih ponekad sa mnom i podijeli, rekla je Marija Borić.
 
 

Nakon grofovskog odreska, glumica se odlučila i za poznate zagorske štrukle. I sama je ostala zatečena činjenicom kako se na jelovniku nalaze štrukli spravljeni na čak četiri načina - u juhi, zapečeni u medenici, štrukli na više načina te kraljevski štrukli.

Obožavam stara jela, iz kuhinje moje bake, a upravo takva jela možete naći u Dvorcu Mihanović. Uz ukusne osuvremenjene starinske zalogaje osjetit ćete svu draž i ljepotu njegove arhitekture, rekla je Marija.

Kako ne bi sve ostalo na zagorskim jelima, na jelovniku Dvorca Mihanović nalaze se i internacionalna te vitalna jela koja sadrže pravilnu kombinaciju nutritivnih elemenata poput filea lososa na žaru posluženog na pjenici od graška i pečenim ploškama krumpira ili pak kuhano hrskavo povrće.  



Nazad
 
 
 
 
back to top