InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Subota, 20.01.2018 || Feravino izvozi u 15 zemalja  |  En Primeur 2018, kušanje mladih graševina, pošipa i drugih sorti  |  Izvoz konjaka porastao treću godinu zaredom  |   Velika promocija novog Coca-Cola proizvoda  |  Ministar turizma Gari Cappelli u Veneciji na svečanom otvaranju Turističke godine EU-Kina  |  4. Whisky sajam Zagreb 2018 očekuje oko 3000 ljubitelja whiskyja  |  Sustav eVisitor treća najbolja turistička inovacija u svijetu   |  Pivo se vratilo sa stilom i Ambev očekuje profit, tvrdi UBS  |  Booking.com dodijelio nagrade “Guest Review” za 2017. godinu  |  Zlatarna Celje kupila zemljište u Ljubljani   |  Započnimo godinu u velikom stilu: 2. Salon pjenušavih vina   |  Adriapura: Romantični bijeg u dvoje  |  Hilton otvorio hotel na jezeru Como  |  Metro izvijestio o rastu prodaje, HoReCa glavni pokretač rasta  |  ADRIA HOTEL FORUM, 14. -15.02.2018.  |  Hostel Celica ostaje u vlasništvu grada Ljubljane  |  Slavlje uz Moet & Chandon povodom dodjele nagrada Zlatni Globus  |  Provokativno pivo  |  Dobro došli u novi kafić The Budapest Cafe   |  Kreativne i primamljive teme edukacijsko-kuharskih radionica  |   ||
   

Hrvatska: Marija Borić preporuča grofovski odrezak Dvorca Mihanović

14.12.2017
Marija Borić odlučila je na trenutak „daske koje život znače" zamijeniti kuhačom i pokazati svoje kulinarsko umijeće. Inspiraciju je pronašla u jelovniku omiljenog zagorskog restorana Dvorac Mihanović u Termama Tuhelj, gdje se nalazi sve potrebno za pravu kraljevsku večeru – od predjela, preko glavnog jela, do deserta. Glumica se odlučila za pripremu grofovskog odreska!

Obožavam dvorska jela koja se pripremaju u Dvorcu Mihanović, a spravljena su prema posebnoj recepturi iz doba grofa Brigljevića. Sva su ta jela sačuvana i dodatno obogaćena malim tajnama chefa kuhinje Mirka Ljubića, koji ih ponekad sa mnom i podijeli, rekla je Marija Borić.
 
 

Nakon grofovskog odreska, glumica se odlučila i za poznate zagorske štrukle. I sama je ostala zatečena činjenicom kako se na jelovniku nalaze štrukli spravljeni na čak četiri načina - u juhi, zapečeni u medenici, štrukli na više načina te kraljevski štrukli.

Obožavam stara jela, iz kuhinje moje bake, a upravo takva jela možete naći u Dvorcu Mihanović. Uz ukusne osuvremenjene starinske zalogaje osjetit ćete svu draž i ljepotu njegove arhitekture, rekla je Marija.

Kako ne bi sve ostalo na zagorskim jelima, na jelovniku Dvorca Mihanović nalaze se i internacionalna te vitalna jela koja sadrže pravilnu kombinaciju nutritivnih elemenata poput filea lososa na žaru posluženog na pjenici od graška i pečenim ploškama krumpira ili pak kuhano hrskavo povrće.  



Nazad
 
 
 
 
back to top