InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 20.11.2018 || Vino i čokolada: boje, okusi i misli Mediterana  |  Dodijeljene Vinart nagrade  |  Dvodnevna stručna edukacija pod vodstvom chefa Davida Skoke   |  Restoran Kalelarga u novom ruhu i s novim vlasnicima  |  12. Kongres hrvatskog kampinga u Termama Tuhelj  |  Uspješno predstavljena mlada vina šest međimurskih vinarija  |  Manje od dva tjedna dijele nas od Best Stay-a, jeste li spremni za Dubrovnik?  |  Dani švoja još jednom podsjećaju na vrijednosti ribe list  |  Čak dvije nagrade za Terme Tuhelj na Danima hrvatskog turizma  |  Vina Laguna osvojila dva zlata na prestižnom natjecanju u Italiji  |  Dodijeljene turističke nagrade  |  Hotel Esplanade dobio dvije nagrade  |  #StageOne – 1.364 izvedba CABAres, CABArei-a u One Suite Hotelu   |  7. Dani blatske lumblije  |  2. HOW Festival Poreč  |  Jedinstvena večer za sva osjetila održana u zagrebačkom Takenoku  |  Održana konferencija Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  70 vrsta burgera na Zagreb Burger Festivalu 2018.!  |  50 A Burgers & Champagne bar u suradnji sa Acrobatom dovodi u Zagreb Chanel Adams  |   ||
   

Priznanje: Ledo dobio UTZ certifikat

13.04.2018

UTZ kakao certifikat najveći je program za održivi uzgoj kakaa u svijetu, a uključuje dobru poljoprivrednu praksu, upravljanje poljoprivrednim imanjem i okolišem.
 

Ledo d.d. je postao jedna od rijetkih tvrtki u Hrvatskoj koja je dobila UTZ certifikat, a riječ je o kakao certifikatu koji podržava najveći program za održivi uzgoj kakaa u svijetu. Projekt certificiranja UTZ sustava u Ledu uključivao je dokumentiranje, implementaciju i certifikaciju sustava, trajao je oko četiri mjeseca, u projektu je sudjelovao multidisciplinaran tim, a certifikaciju sustava provela je certifikacijska kuća Bureau Veritas iz Slovenije.

UTZ certifikat
je oznaka koju nose samo proizvodi s kakaovcem s plantaža koje poštuju načela održivog razvoja. Radi se o kakaovcu uzgajanom u sustavu sljedivosti koji pazi na očuvanje okoliša, a prodaje se uz poštivanje načela transparentnosti. UTZ sustav vrlo je zahtjevan u pogledu vođenja dokumentacije sljedivosti, praćenja količine kupljenog UTZ kakaa, održavanja zapisa o dobavljačima i kupcima te ostale dokumentacije koja UTZ certificiran proizvod razlikuje od konvencionalnih, odnosno necertificiranih proizvoda. Kako bi dobio ovaj certifikat, u Ledu je proveden niz edukacija kojima se osigurava sigurna implementacija sustava na svim razinama u kompaniji.

Tanja Dinić, direktorica Službe upravljanja kvalitetom i okolišem iz Leda ovom je prilikom izjavila:
 
Iznimno smo ponosni što je Ledo primio UTZ certifikat koji je potvrda naše brze prilagodbe na zahtjeve tržišta. Ovaj certifikat rezultat je zajedničkog rada svih službi i sektora unutar Leda, jer kontinuirano pratimo potrebe i zahtjeve svojih potrošača. Vjerujemo da će se s ovim certifikatom naši proizvodi još bolje plasirati na regionalnom i svjetskom tržištu te da će našim kupcima biti garancija kvalitete i najboljih sastojaka.

UTZ certifikat tako je jedan od mnogobrojnih sustava upravljanja kojim Ledo osigurava kontinuiranu kvalitetu, sigurnost hrane, zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te je kao takav integriran u Ledov integrirani sustav upravljanja (ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001, HACCP, IFS, BRC, HALAL, KOŠER, UTZ). Ovim certifikatom Ledo je odgovorio na izravan zahtjev kupca te još jednom potvrdio da je spreman odgovoriti na sve nove izazove koje tržište stavlja pred kompaniju.



Nazad
 
 
 
 
back to top