InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Nedelja, 12.07.2020 || Vinski razgovori uz veličanstvene tramince Iločkih podruma  |  Čaroban Rose iz Kutjeva za osvježavajuće uživanje u Ljetu  |  Od Michelinove preporuke do zvjezdice kvalitetnim lokalnim proizvodima   |  Vino uz žlicu u Veganšpeku  |  Održala se prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu  |  Uskoro treći Pjenušavi srijemski doručak   |  Odmor nikad bliže – nova kampanja TZ Zagrebačke županije  |  Pan Pilsner- upoznajte pivo s okusom petka  |  HGK traži produljenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta  |  Osnovana Zajednica riječnog turizma HGK  |   HGK poziva na žurnu provedbu natječaja za pomoć vinarima  |  Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi Chef's Pencil  |   U preporukama za goste u samoizolaciji uvaženi prijedlozi ZOT HGK  |  Split uskoro dobiva najljepši heritage hotel  |  Valamar Riviera i dalje na poziciji najboljeg poslodavca u turizmu  |  Novi promotivni video Esplanade pruža osjećaj sigurnosti i poziva goste u Zagreb   |   Turistička aktivnost stanovništva Hrvatske u 2019.  |  Drugi virtualni susreti o turizmu okupili brojne stručnjake iz Regije i 24 zemlje svijeta  |  Vino vinarije PERAK - šampion 52. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske  |  Meet up: SMART TOURISM 5.0  |   ||
   

Hrvatska: Le Premier predstavlja slastice u kojima možete uživati i kod kuće

02.06.2020
Smješten u secesijskoj palači u samom središtu Zagreba, na prvu će vas oduševiti besprijekornim interijerom i pariškim chicom, no kad probate delicije chefa s dvije Michelinove zvjezdice ili najbolje kolače u gradu (koje možete naručiti i za doma!), boutique hotel Le Premier definitivno će postati vaša stalna zona užitaka.
 
 
Pojesti božanstvenu tortu, popiti fini talijanski espresso, 18 godina star škotski viski ili craft pivo, uživati u vrhunskom obroku koji priprema chef s dvije Michelinove zvjezdice, a sve zaokruženo pravim pariškim šarmom – ovo nije „scenarij" putovanja o kojem maštate, već stvarnost koju možete iskusiti i doživjeti već sada, u luksuznom boutique hotelu Le Premier u samom središtu Zagreba. 

Smješten u secesijskoj palači, u Ulici kralja Držislava 5, ovaj jedinstveni hotel sa 60 pametnih soba te predsjedničkim apartmanom u penthouse-u poželjet će stilski savršenu dobrodošlicu svakom gostu grada, ali i nevjerojatan gastronomski užitak onima koji svrate na fini obrok ili slatki zalogaj. Tortica od jagode, mousse od borovnica, ručno rađene praline, Pavlova tortica od šumskog voća…, samo su dio slastica koje možete pojesti u prekrasno uređenom ambijentu hotela, ponijeti kućama ili naručiti preko Wolt aplikacije, a onima koji u Le Premier dođu na fini ručak ili večeru, chef Stefano Cosattini demonstrirat će pravu simfoniju okusa na tanjuru. 

„U Le Premieru pratimo svjetske trendove, no još je važnije da ih mi stvaramo. U našem poslu je iznimno važno biti jedinstven, drugačiji, uz naglasak na vrhunskoj kvaliteti i ukusnim svježim, sezonskim namirnicama. Redovito se čujem s kuharima u svijetu, razmjenjujem iskustva s kolegama iz Italije, Engleske, Francuske i Amerike i svaki dan težim boljem i višem, što je imperativ u našem poslu,” kaže chef Stefano Cosattini. Kuha s istom ljubavlju i strašću kao i na početku duge karijere, a više od svih priznanja, važniji su mu zadovoljni gosti.
Koliko se promišljalo o svakom detalju prilikom uređenja ovog boutique hotela, svjedoči i to što su vlasnici angažirali poznatog majstora parfema Lorenza Ferra koji je kreirao parfem hotela, inspiriran vegetacijom, posebice drvećem, koje raste oko ovog jedinstvenog mjesta. Tu su i stilski besprijekorni lounge i cigar bar Humidor te spa centar, no prije svega i najbolje slastice u gradu koje „potpisuje" pastry chefica Sanja Sajko.

„Koristimo samo vrhunsku čokoladu, svježa jaja, orašaste plodove…, a u našoj kuhinji nema praškova za kreme, nerafiniranih šećera i sl. U pripremi slastica vodimo računa da su namirnice kvalitetne, svježe i sezonske, pa tako u ovo vrijeme između ostalog pripremamo tri tarta - od jagoda, borovnica i malina, a naša bezglutenska torta punjena je svježim borovnicama", kaže Sanja, koja je u svijet slastičarstva ušla nakon što je prije šest godina pobijedila u emisiji Tri, dva, jedan - peci!. U međuvremenu je iskustvo stjecala od najboljih te radila u najpoznatijim hotelima i restoranima. Njezine kolače i torte možete naručiti i za doma, a u ponudi su i bezglutenske torte za one koji paze na unos ovog pšeničnog proteina, kao i torte za vegane.



Nazad
 
 
 
 
back to top