InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 21.05.2018 || Britanci umjesto cappuccina piju 'Megharyycino' za 38 kn   |  Vinarije Štampar, Cmrečnjak i Novak predstavile odabrane etikete vina  |  Momax stiže na hrvatsko tržište  |  NME ponovno uvrstio INmusic među najpopularnije festivale na svijetu  |  Hrvatska turistička ponuda predstavljena na sajmu ITB China u Šangaju  |  Feravinu bronca za ledenu Frankovku 2015. i Graševinu Miraz 2016.  |  Evo zašto Oxford Circus Tube stanica miriši na jagode  |  BAT zapošljava 100 stručnjaka na uvođenju proizvoda nove generacije   |   Oporavak tržišta piva u Srbiji za 5,2%  |  Carine grade hotel u Kumboru  |  Stabilan razvoj METRO AG-a  |  Ante Ančić postao direktorom sportskog razvoja agencije  |  Chefovi s Michelinovom zvjezdicom prvi put u Vukovaru  |  Nestle globalna inicijativa pomaže djeci da žive zdravije  |  Dani hrvatskog turizma ove godine održat će se u Hvaru  |  Venecija želi zabraniti prodaju hrane za ponijeti  |  Dva nova okusa - Jubilarna Intense i Jubilarna Sensual  |  Grupacija Kofola povećala je prihode u prvom tromjesečju  |  Predstavljen projekt Ukusna dijetetika  |  Heineken stekao manjinski udio u BBC-u  |   ||
   

Istra: Kreativne i primamljive teme edukacijsko-kuharskih radionica

16.01.2018

Proljetni ciklus u 2018. godini bit će osvježen novim kreativnim temama, ali i chefovima koji će voditi edukacijsko - kuharske radionice. Novost u proljetnom ciklusu jest chef Tomislav Škunca, prvi educirani stilist hrane u Hrvatskoj (Styling Food) koji sudjeluje i u produkciji kulinarskog showa MasterChef Hrvatska. Chef Tomislav će voditi radionice o food dizajnu, dizajnu tanjura te o razvoju dizajna jela kroz povijest. 

Već poznati chefovi Edukacijskog gastronomskog centra Istre, David Skoko, Robert Perić i Marijo Čepek, u ovom ciklusu ponovno vode radionice na teme lokalnih namirnica u modernoj gastronomiji. Nakon što je oduševio polaznike u jesenskom ciklusu, chef Danijel Đekić je potvrdio svoj dolazak. U ovogodišnjem ciklusu, na radionicama obrađivat će se teme poput kreiranja interesantnih doručaka uključivanjem izrade svježih brioša i kroasana,

FINGER FOOD baziran na lokalnim namirnicama u krugu od 0 kilometara, iskorištavanje specifične ribe od glave do repa, tehnike pripreme namirnica bez masnoće (prženje bez friteze) te priprema kreativnih torti iz peći.

Mate Janković poznat je kao jedan od vrhunskih kuhara i promotor odlične gastronomije te s obzirom na njegovu veliku zauzetost, u ovogodišnjem ciklusu se pridružuje radu Edukacijskog gastronomskog centra kao kuhar predavač. Chef Mate je pobornik GO LOCAL koncepta koji želi potaknuti kuhare da kuhaju s domaćim namirnicama i tako promoviraju hrvatske specijalitete te je ujedno i oduševljen radom Edukacijskog gastronomskog centra Istre.

Zvijezda ovogodišnjeg ciklusa jest Emanuele Scarello, vlasnik restorana Agli Amici dal 1887, koji je nositelj dvije Michelinove zvjezdice te član Relais & Chateaux od 2014 godine. Njegova kuhinja je esencijalna, a teritorij sve prisutniji u svakoj kreaciji te upravo zbog toga chef Emanuele će voditi radionice na temu mesa boškarina i istarskog magarca tako da će prikazati korištenje lokalnih namirnca u vrhunskoj gastronomiji i povezanost kuhara s teritorijem.

Edukacijski gastronomski centar Istre razvijen je od strane Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. (AZRRI), u sklopu koje djeluje, s glavnim ciljem stvaranja platforme za valorizaciju istarske gastronomije s posebnim naglaskom na vrednovanje lokalnih, poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre ali i Hrvatske. Preduvjet za organizirani uzgoj i plasman lokalnih proizvoda jest upotreba lokalnih namirnica u jelovnicima restorana, konoba i hotela uz podizanje svijesti o kvaliteti prehrane u svakodnevnom životu kao i u vrtićima, školama i drugim institucijama.

Spoznajom da se kontinuiranom edukacijom ugostiteljskog osoblja može postići valorizacija istarske gastronomije, u Edukacijskom gastronomskom centru Istre započelo je provođenje edukacijsko - kuharskih radionica namijenjenih ugostiteljima, kuharima, hotelijerima te ostalom ugostiteljskom osoblju. Ugostitelji su alat u prepoznavanju kvalitete proizvoda i valorizaciji poljoprivredno prehrambenih proizvoda, a njihovi kuhari glavni promotori domaćih namirnica i sirovina.

Kroz dvije godine, u Edukacijskom gastronomskom centru Istre, u suradnji s partnerima projekta te uz podršku Istarske županije, provedena su tri jesenska i dva proljetna ciklusa edukacijsko - kuharskih radionica, gdje je sudjelovalo više od 650 polaznika u preko 60 radionica. S osnovnim ciljem trajne edukacije ugostitelja, poboljšanja ugostiteljske ponude u Istri te promocije istarske gastronomije, uz kontinuirano povećanje zainteresiranosti ugostiteljskih djelatnika iz godine u godinu, AZRRI Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o., u 2018. godini nastavlja s novim ciklusom edukacijsko - kuharskih radionica.



Nazad
 
 
 
 
back to top