InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 25.04.2019 || Proglašenje šampiona 2. revije vina hrvatskih autohtonih sorata   |  Vinski razgovori uz vinariju Hilić   |  Nova destinacija za snimanje pojedinih scena filmskog hita “The Hitman’s Wife’s Bodyguard”  |  Jagermeister predstavio Taste Remastered  |  Drugi Sweet Wine&Walk oduševio šetače  |  Grif Rauchbier novo osvježenje iz Grif mikropivovare  |  Okusite život na francuski način uz 1664 Blanc  |  Tomić Opolo Nobile 2018. kao najava proljetne sezone  |  Konferencija o golf turizmu pod nazivom „Aktualnosti u razvoju golf ponude u Hrvatskoj” održat će se  |  Slovenci s 5 zvjezdica "napali" Zagreb  |  Vinski razgovori uz vinariju Krolo   |  Homebrewing druženje u Pivani  |  U Rovinju počinje gourmet event posvećen autohtonim istarskim delicijama  |  Ususret dvadesetoj manifestaciji Urbanovo   |  Korta Katarina predstavila svoja nova vrhunska vina   |  Sedmi Weekend Bike & Gourmet Tour jedinstven je spoj biciklizma i dobre hrane  |   Sultan drinks uskoro na Oriental PARTYju by Beleza  |  Spreman je drugi Sweet Wine & Walk   |  Ledo Kuhaona u City Centru One East   |  David Skoko u društvu poznatih chefova i ove godine kuha za posjetitelje Oliveto i Half 8 restorana  |   ||
   

Nova kombinacija: Kafići u Australiji služe kavu s brokulom

15.06.2018

U Australiji se pojavila potpuno nova vrsta kave. Naime, proizvođači su napravili prah od brokule koji se može dodati u kavu.
 

Jedan kafić u Melbourneu već je uvrstio ovu vrstu kave u svoju ponudu. Stručnjaci kažu da se brokula u prahu može koristiti i na druge načine. Naime, ova super hrana se može dodati u juhe, pečenja ili u smoothie.

Iako kava s brokulom ne zvuči baš primamljivo, oni koji su je probali kažu da se povrće uopće ne osjeća. Prah se obično dodaje u espreso s toplim mlijekom.

Prema najnovijim istraživanjima, 51 posto Australijanaca ne jede preporučene dnevne količine povrća i voća. Znanstvenica Mary Ann Augustin tvrdi kako su dvije žlice praha od brokule jednake jednoj porciji povrća.

Budući da je brokula bogata hranjivim materijama kao što su vitamini B, magnezij, kalij i cink, ovaj prah bi mogao imati povoljan utjecaj na zdravlje.

Mnoga istraživanja su pokazala kako je brokula veoma važna kod prevencije i liječenja raznih vrsta karcinoma. Koristi se za snižavanje kolesterola, štiti od bolesti srca, regulira krvni pritisak i probavu.

Bogata je antioksidansima koji ju čine jednom od najzdravijih namirnica.
 
(Izvor: B92.net)

Nazad
 
 
 
 
back to top