InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 16.07.2018 || Najveći CROburger u Hrvatskoj za gledanje velikog finala na Foodballerki  |  Ministarstvo turizma dodijelilo 24 milijuna kuna za razvoj poduzetništva u turizmu   |  Zadar dobio prvi pop-up sushi restoran   |  Veljko Ostojić izabran za direktora Hrvatske udruge turizma  |  PZ Putniković u Zagrebu predstavio najbolja ljetna vina  |  HTZ u Slavoniju dovodi deset svjetski poznatih blogera i influencera   |  95% Hrvata koristi kartice, 15% svaki dan plaća beskontaktno, a 62% želi plaćati mobitelom   |  Proslavljen Svjetski dan krastavaca i predstavljen 4 br. magazina miss7  |  Svi su dobrodošli na 33. Dane rudarske greblice  |  Barcaffé Barist Tour  |  Pivo nas čini pametnijima i kreativnijima  |  Stigla prestižna priznanja World Travel Awards  |  Rekordna godina za proizvodnju i izvoz piva  |  Talijanska Lavazza kupuje australski Blue Pod Coffee  |  Inovacije u duhanskoj industriji za manji rizik od štetnosti duhana  |  U zagrljaju Moslavačkog gorja, Lonjskog polja i Škrleta!  |  Kampiranje u Slavoniji sve popularnije  |  Gastro doživljaj u Marini Hramini  |  Svečano predstavljen najveći hrvatski gastro projekt Croatia: The Cookbook  |   Vikend surprise-Bolesna braća i Kuzma i Shaka Zulu  |   ||
   

Nova kombinacija: Kafići u Australiji služe kavu s brokulom

15.06.2018

U Australiji se pojavila potpuno nova vrsta kave. Naime, proizvođači su napravili prah od brokule koji se može dodati u kavu.
 

Jedan kafić u Melbourneu već je uvrstio ovu vrstu kave u svoju ponudu. Stručnjaci kažu da se brokula u prahu može koristiti i na druge načine. Naime, ova super hrana se može dodati u juhe, pečenja ili u smoothie.

Iako kava s brokulom ne zvuči baš primamljivo, oni koji su je probali kažu da se povrće uopće ne osjeća. Prah se obično dodaje u espreso s toplim mlijekom.

Prema najnovijim istraživanjima, 51 posto Australijanaca ne jede preporučene dnevne količine povrća i voća. Znanstvenica Mary Ann Augustin tvrdi kako su dvije žlice praha od brokule jednake jednoj porciji povrća.

Budući da je brokula bogata hranjivim materijama kao što su vitamini B, magnezij, kalij i cink, ovaj prah bi mogao imati povoljan utjecaj na zdravlje.

Mnoga istraživanja su pokazala kako je brokula veoma važna kod prevencije i liječenja raznih vrsta karcinoma. Koristi se za snižavanje kolesterola, štiti od bolesti srca, regulira krvni pritisak i probavu.

Bogata je antioksidansima koji ju čine jednom od najzdravijih namirnica.
 
(Izvor: B92.net)

Nazad
 
 
 
 
back to top