InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 25.09.2018 || Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  70 vrsta burgera na Zagreb Burger Festivalu 2018.!  |  50 A Burgers & Champagne bar u suradnji sa Acrobatom dovodi u Zagreb Chanel Adams  |  Hrvatska bilježi 6 posto više dolazaka i noćenja  |  Iz Villányja zlato za najnoviji pjenušac Feravina  |   'Doživjela sam stotu jer sam svaki dan pila Stellu'  |  Sir, maslac i jogurt postat će pravi luksuz  |  Tršćanski Illy na meti najvećih kompanija na tržištu kave - cijena 1,6 milijardi dolara  |   Startup za e-cigarete, vrijedan 15 milijardi dolara, širi se iz SAD-u u Europu  |  Visit Macedonia - nova aplikacija za turiste  |  Tikveš vino Kratošija među top 100 na britanskom tržištu  |  Najveći CROburger u Hrvatskoj za gledanje velikog finala na Foodballerki  |  Ministarstvo turizma dodijelilo 24 milijuna kuna za razvoj poduzetništva u turizmu   |  Zadar dobio prvi pop-up sushi restoran   |  Veljko Ostojić izabran za direktora Hrvatske udruge turizma  |  PZ Putniković u Zagrebu predstavio najbolja ljetna vina  |  HTZ u Slavoniju dovodi deset svjetski poznatih blogera i influencera   |  95% Hrvata koristi kartice, 15% svaki dan plaća beskontaktno, a 62% želi plaćati mobitelom   |  Proslavljen Svjetski dan krastavaca i predstavljen 4 br. magazina miss7  |  Svi su dobrodošli na 33. Dane rudarske greblice  |   ||
   

Nova kombinacija: Kafići u Australiji služe kavu s brokulom

15.06.2018

U Australiji se pojavila potpuno nova vrsta kave. Naime, proizvođači su napravili prah od brokule koji se može dodati u kavu.
 

Jedan kafić u Melbourneu već je uvrstio ovu vrstu kave u svoju ponudu. Stručnjaci kažu da se brokula u prahu može koristiti i na druge načine. Naime, ova super hrana se može dodati u juhe, pečenja ili u smoothie.

Iako kava s brokulom ne zvuči baš primamljivo, oni koji su je probali kažu da se povrće uopće ne osjeća. Prah se obično dodaje u espreso s toplim mlijekom.

Prema najnovijim istraživanjima, 51 posto Australijanaca ne jede preporučene dnevne količine povrća i voća. Znanstvenica Mary Ann Augustin tvrdi kako su dvije žlice praha od brokule jednake jednoj porciji povrća.

Budući da je brokula bogata hranjivim materijama kao što su vitamini B, magnezij, kalij i cink, ovaj prah bi mogao imati povoljan utjecaj na zdravlje.

Mnoga istraživanja su pokazala kako je brokula veoma važna kod prevencije i liječenja raznih vrsta karcinoma. Koristi se za snižavanje kolesterola, štiti od bolesti srca, regulira krvni pritisak i probavu.

Bogata je antioksidansima koji ju čine jednom od najzdravijih namirnica.
 
(Izvor: B92.net)

Nazad
 
 
 
 
back to top