InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Subota, 04.07.2020 || Vino uz žlicu u Veganšpeku  |  Održala se prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu  |  Uskoro treći Pjenušavi srijemski doručak   |  Odmor nikad bliže – nova kampanja TZ Zagrebačke županije  |  Pan Pilsner- upoznajte pivo s okusom petka  |  HGK traži produljenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta  |  Osnovana Zajednica riječnog turizma HGK  |   HGK poziva na žurnu provedbu natječaja za pomoć vinarima  |  Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi Chef's Pencil  |   U preporukama za goste u samoizolaciji uvaženi prijedlozi ZOT HGK  |  Split uskoro dobiva najljepši heritage hotel  |  Valamar Riviera i dalje na poziciji najboljeg poslodavca u turizmu  |  Novi promotivni video Esplanade pruža osjećaj sigurnosti i poziva goste u Zagreb   |   Turistička aktivnost stanovništva Hrvatske u 2019.  |  Drugi virtualni susreti o turizmu okupili brojne stručnjake iz Regije i 24 zemlje svijeta  |  Vino vinarije PERAK - šampion 52. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske  |  Meet up: SMART TOURISM 5.0  |  Trend pada turističkih noćenja   |  Socijalni partneri u turizmu dogovorili nastavak primjene Kolektivnog ugovora ugostiteljstva  |  Vinolog predstavlja: Wine to go - uživanje u vinu bilo kada i bilo gdje  |   ||
   

Hrvatska: Kabola Malvazija Amfora 2015. u završnici natjecanja ASI Contest for Best Sommelier of the World

20.03.2019
U finalu nedavno završenog natjecanja za najboljeg sommeliera svijeta – ASI Contest for Best Sommelier of the World, među četiri vina za identifikaciju u završnici našlo se i vino Kabola Malvazija Amfora 2015. Hrvatsko vino u završnici ovako značajnog svjetskog natjecanja rijetkost je za hrvatsku vinsku scenu.

 

Iznimno smo ponosni na ovo veliko priznanje za našu vinariju. Uvrštavanje vina Kabola Malvazija Amfora 2015. uz bok najboljim svjetskim vinima potvrda je kvalitete naših vina, ali i našeg rada u kojem se oslanjamo na prirodu. Korištenje amfore u postupku proizvodnje vina iskonski je način pomoću kojeg se grožđe pretvara u vino, a u vinima se osjeti pravi okus sorte i terroira, istaknuo je Marino Markežić, vlasnik vinarije Kabola.

Vino Kabola Malvazija Amfora 2015. odlikuje se izvrsnom slamnato žutom bojom sa zlatnim rubovima te je kristalno bistro i gusto. Na prvi nos javlja se nota kompota od dunje koju slijedi nota suhe paprati, na koju dolazi nota zvjezdanog anisa i vanilije te nota aromatičnog bilja. Vino je suho, djelomično toplo i mekano, a s druge strane ima dobru svježinu, blago prisutne tanine, izvrsnu mineralnost i puno tijelo.

Kabola Malvazija Amfora 2015. je u balansu, intenzivnost okusa je izražena, a okus traje dosta dugo. Vino je harmonično i ukusno, a na after tasteu javlja se nota maslaca i zrele breskve te gorčina badema.

Uvrštavanje vina Kabola Malvazija Amfora 2015. u završnicu prestižnog svjetskog natjecanja za sommeliere veliki je uspjeh za istarsku vinariju i još jedna potvrda kvalitete, ali i veliki uspjeh za hrvatska vina.

Pobjednik natjecanja jest Nijemac Marc Almert, drugoplasirana je Dankinja Nina Højgaard Jensen, a treće je mjesto osvojio Latvijac Raimonds Tomsons. Na svjetskom natjecanju Hrvatsku je predstavljao Ivan Jug, iz zagrebačkog restorana Noel, i postigao je zapažen uspjeh.



Nazad
 
 
 
 
back to top