InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Nedelja, 22.09.2019 || Imperial Riviera zajedno s AZ mirovinskim fondovima i Valamarom kreće u novi ciklus razvoja i inve  |  Najava: MOŽE LI HRVATSKI TURIZAM 365? KREATIVA I NOVE TEHNOLOGIJE  |  Trieste Coffee Experts 2019 - Streaming veza  |  Jägermeister najnovijom ekstenzijom pokazao svoj Scharf karakter  |  Grif Session IPA novo osvježenje iz Grif mikropivovare  |  Vinski razgovori uz vina Fuhtar   |  Najbolje od Srijema i Slavonije za sudionike Dana hrvatskog turizma  |  U najprestižnijem svjetskom izboru Zadar Cruise Port proglašen Lukom godine 2019.  |  Prvo izdanje 'Goložece di Orsera'  |   Dva Zlata s elitnih vinskih scena dodijeljena vinima Iločkih podruma!   |  Valamar osigurao slobodan dan svim roditeljima prvašića  |  METRO poziva startupove da se prijave na program METRO Xcel  |  Radenska Adriatic na sajmu Agra osvojila tri zlatne medalje  |  Projekt G.E.T. STARS počeo je dodjelom oznaka za šest moslavačkih vinarija.  |  Kvalitetnije brendiranje domaćih vina lijek protiv jeftinog uvoza  |  Tko u Europi najviše uživa u svježe mljevenoj kavi?  |  Krauthaker Zelenac Kutjevo Rosenberg 2018 – za sve one koji traže nešto novo u sljubljivanju hrane i  |  MOŽE LI HRVATSKI TURIZAM 365?: KREATIVA I NOVE TEHNOLOGIJE  |   Bolt Food od danas dostupan u Tallinnu  |  Najljepše razglednice Zagreba nastaju na Ljetu kod Matoša  |   ||
   

Hrvatska: Kabola Malvazija Amfora 2015. u završnici natjecanja ASI Contest for Best Sommelier of the World

20.03.2019
U finalu nedavno završenog natjecanja za najboljeg sommeliera svijeta – ASI Contest for Best Sommelier of the World, među četiri vina za identifikaciju u završnici našlo se i vino Kabola Malvazija Amfora 2015. Hrvatsko vino u završnici ovako značajnog svjetskog natjecanja rijetkost je za hrvatsku vinsku scenu.

 

Iznimno smo ponosni na ovo veliko priznanje za našu vinariju. Uvrštavanje vina Kabola Malvazija Amfora 2015. uz bok najboljim svjetskim vinima potvrda je kvalitete naših vina, ali i našeg rada u kojem se oslanjamo na prirodu. Korištenje amfore u postupku proizvodnje vina iskonski je način pomoću kojeg se grožđe pretvara u vino, a u vinima se osjeti pravi okus sorte i terroira, istaknuo je Marino Markežić, vlasnik vinarije Kabola.

Vino Kabola Malvazija Amfora 2015. odlikuje se izvrsnom slamnato žutom bojom sa zlatnim rubovima te je kristalno bistro i gusto. Na prvi nos javlja se nota kompota od dunje koju slijedi nota suhe paprati, na koju dolazi nota zvjezdanog anisa i vanilije te nota aromatičnog bilja. Vino je suho, djelomično toplo i mekano, a s druge strane ima dobru svježinu, blago prisutne tanine, izvrsnu mineralnost i puno tijelo.

Kabola Malvazija Amfora 2015. je u balansu, intenzivnost okusa je izražena, a okus traje dosta dugo. Vino je harmonično i ukusno, a na after tasteu javlja se nota maslaca i zrele breskve te gorčina badema.

Uvrštavanje vina Kabola Malvazija Amfora 2015. u završnicu prestižnog svjetskog natjecanja za sommeliere veliki je uspjeh za istarsku vinariju i još jedna potvrda kvalitete, ali i veliki uspjeh za hrvatska vina.

Pobjednik natjecanja jest Nijemac Marc Almert, drugoplasirana je Dankinja Nina Højgaard Jensen, a treće je mjesto osvojio Latvijac Raimonds Tomsons. Na svjetskom natjecanju Hrvatsku je predstavljao Ivan Jug, iz zagrebačkog restorana Noel, i postigao je zapažen uspjeh.



Nazad
 
 
 
 
back to top