InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 26.03.2019 || Hotel Esplanade Zagreb okrunjen je titulom za najbolji Povijesni hotel godine   |  Vino uz žlicu: Bosanska jela i hrvatska vina u Sofri  |  Hrvatska proglašena najboljom destinacijom za poslovni turizam u 2018. godini!  |  Poreč u svibnju ponovno domaćin vrhunskog gastronomskog doživljaja ''Wine Nights'  |  Kabola Malvazija Amfora 2015. u završnici natjecanja ASI Contest for Best Sommelier of the World  |  Drama s kavom u Drami  |  Abeceda francuskog jezika za gurmane  |  Zagreb ovog proljeća postaje centar svijeta za sve hedoniste - stiže prvi R'n'B Weekend  |  Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom uz Vina Laguna  |  Zagreb dobio gastro mjesto po svjetskim standardima, Franko's pizza & bar  |  Vino Dalmacije  |  Trs je naš  |  Završeno prvo izdanje Aminess Gourmet Laba   |  Završen dosad najveći Vinart Grand Tasting  |  Dodijeljeni kulinarski Oscari i predstavljeno drugo izdanje Gault&Millau Croatia 2019.  |  Vina Laguna nastavljaju nizati uspjehe  |  U Hrvatsku stigle još dvije nove MICHELINOVE zvjezdice!  |  Gault&Millau Croatia 2019. – još nas par dana dijeli do noći kulinarskih Oscara  |  Valamar u 2018. godini ostvario dvoznamenkasti rast poslovnih rezultata  |  Oda francuskoj kuhinji uz gala večeru Gout de/Good France   |   ||
   

Hrvatska: Iz Villányja zlato za najnoviji pjenušac Feravina

20.08.2018

Napunjena u boce tek ovog proljeća i proizvedena charmat metodom, novom tehnologijom u podrumu Feravina, vrlo moderna i urbana Francesca brut 2017., od 100 posto frankovke, na prvom je ocjenjivanju oduševila stručni ocjenjivački sud.
 
 
 
Osvojila je zlato te titulu Best Sparkling u Villanyju na prvom pograničnom ocjenjivanju rosea - Elso Hatarmenti Roze Borverseny Villany. U ovom šarmantnom gradu, središtu najpoznatije mađarske vinske ceste, ocjenjivao se rose proizveden od frankovke hrvatskih i mađarskih vinara iz osam vinogorja. 

Ovo je svakako lijepo priznanje za prvo europsko predstavljanje Francesce. Zlatna medalja i titula Najbolji pjenušac još su jedna potvrda da u Feričancima radimo dobar posao i da idemo u dobrom smjeru. Iznimno mi je drago što je i ovog puta naša frankovka, sorta kojoj u Feravinu poklanjamo iznimnu pozornost, osvojila nepca ocjenjivačkog suda. Ocjenjivanje u Villanyju organizirano u cilju povezivanja i razvoja prekogranične suradnje proizvođača frankovke, bila je sjajna prilika da najavimo naš prvi Festival Frankovke koji će se održati krajem rujna u Feričancima te da pozovemo proizvođače iz Mađarske da pošalju uzorke na ocjenjivanje, kazao je Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu Feravino.

Nježne ružičaste boje,  suptilnog mirisa zrelog nara  te bogatog dugotrajnog okusa u kojem dominiraju jagoda i malina, Francesca je odličan izbor za uživanje u ljetnim večerima. Nećete pogriješiti servirate li je kao aperitiv, a možete je poslužiti uz tjestenine, bijelu ribu, voće i voćne deserte. 



Nazad
 
 
 
 
back to top