InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 20.11.2018 || Vino i čokolada: boje, okusi i misli Mediterana  |  Dodijeljene Vinart nagrade  |  Dvodnevna stručna edukacija pod vodstvom chefa Davida Skoke   |  Restoran Kalelarga u novom ruhu i s novim vlasnicima  |  12. Kongres hrvatskog kampinga u Termama Tuhelj  |  Uspješno predstavljena mlada vina šest međimurskih vinarija  |  Manje od dva tjedna dijele nas od Best Stay-a, jeste li spremni za Dubrovnik?  |  Dani švoja još jednom podsjećaju na vrijednosti ribe list  |  Čak dvije nagrade za Terme Tuhelj na Danima hrvatskog turizma  |  Vina Laguna osvojila dva zlata na prestižnom natjecanju u Italiji  |  Dodijeljene turističke nagrade  |  Hotel Esplanade dobio dvije nagrade  |  #StageOne – 1.364 izvedba CABAres, CABArei-a u One Suite Hotelu   |  7. Dani blatske lumblije  |  2. HOW Festival Poreč  |  Jedinstvena večer za sva osjetila održana u zagrebačkom Takenoku  |  Održana konferencija Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  70 vrsta burgera na Zagreb Burger Festivalu 2018.!  |  50 A Burgers & Champagne bar u suradnji sa Acrobatom dovodi u Zagreb Chanel Adams  |   ||
   

Hrvatska: Iz Villányja zlato za najnoviji pjenušac Feravina

20.08.2018

Napunjena u boce tek ovog proljeća i proizvedena charmat metodom, novom tehnologijom u podrumu Feravina, vrlo moderna i urbana Francesca brut 2017., od 100 posto frankovke, na prvom je ocjenjivanju oduševila stručni ocjenjivački sud.
 
 
 
Osvojila je zlato te titulu Best Sparkling u Villanyju na prvom pograničnom ocjenjivanju rosea - Elso Hatarmenti Roze Borverseny Villany. U ovom šarmantnom gradu, središtu najpoznatije mađarske vinske ceste, ocjenjivao se rose proizveden od frankovke hrvatskih i mađarskih vinara iz osam vinogorja. 

Ovo je svakako lijepo priznanje za prvo europsko predstavljanje Francesce. Zlatna medalja i titula Najbolji pjenušac još su jedna potvrda da u Feričancima radimo dobar posao i da idemo u dobrom smjeru. Iznimno mi je drago što je i ovog puta naša frankovka, sorta kojoj u Feravinu poklanjamo iznimnu pozornost, osvojila nepca ocjenjivačkog suda. Ocjenjivanje u Villanyju organizirano u cilju povezivanja i razvoja prekogranične suradnje proizvođača frankovke, bila je sjajna prilika da najavimo naš prvi Festival Frankovke koji će se održati krajem rujna u Feričancima te da pozovemo proizvođače iz Mađarske da pošalju uzorke na ocjenjivanje, kazao je Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu Feravino.

Nježne ružičaste boje,  suptilnog mirisa zrelog nara  te bogatog dugotrajnog okusa u kojem dominiraju jagoda i malina, Francesca je odličan izbor za uživanje u ljetnim večerima. Nećete pogriješiti servirate li je kao aperitiv, a možete je poslužiti uz tjestenine, bijelu ribu, voće i voćne deserte. 



Nazad
 
 
 
 
back to top