InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 30.11.2020 || Hvale vrijedna domaća investicija najznačajnije poduzetnice jugoistočne Europe  |  Bijeli grozd 2020.  |  Hrvatska na 4. mjestu neotkrivenih gastronomskih destinacija svijeta  |  Valamar najbolje veliko poduzeće u Hrvatskoj prema Indeksu DOP-a   |  Graševina i traminac iz Iloka, malvazija iz Buja i prošek iz Plastova   |   Valamar Diamant Hotel 4* u Poreču uveo ponudu „Work from Hotel“  |  Imamo prvu Vinsku Damu i Vinskog Gospodina hrvatske vinske scene   |   U Splitu uspješno održano sedmo izdanje Taste the Mediterraneana  |  Dodijeljene nagrade na 9. Zagreb Tourfilm festivalu  |  Ulaganje u kvalitetu, brza prilagodba i destinacijski menadžment imperativ za cjelogodišnji turizam  |  Uspješno održana konferencija Može li hrvatski turizam 365?   |  Aminess hoteli i kampovi proširili poslovanje na otok Krk  |  Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda   |  Valamar nabavlja 100 posto električne energije iz obnovljivih izvora  |  Predstavljeno osam vrhunskih traminaca Srijemskog vinogorja  |  „1. Novinarska berba – Brodski Stupnik“ Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!   |  WINE & BIKE TOUR ERDUT  |  Valamar uspješno stabilizirao poslovanje, očuvao radna mjesta i pokrenuo sezonu  |  Vinska Dama i vinski Gospodin hrvatske vinske scene  |  Novi meni restorana Terbotz na najljepošoj terasi Kontinentalne Hrvatske   |   ||
   

Hrvatska: Hrvatska na 4. mjestu neotkrivenih gastronomskih destinacija svijeta

16.11.2020
Renomirani australski gastro portal Chef's Pencil proglasio je Hrvatsku jednom od najboljih neotkrivenih gastro destinacija svijeta.
 
 

Riječ je o izboru „Most Underrated Foodie Destination in the World" provedenom među 250 renomiranih chefova i kulinarskih stručnjaka, koji su izdvojili nedovoljno eksponirane gastro destinacije koje svojom gastronomskom ponudom i bogatstvom mogu stati uz bok popularnim gastro odredištima poput Francuske i Italije. Prema rezultatima ankete Hrvatska je uvrštena na četvrto mjesto, a listu predvode Filipini, Vijetnam i Meksiko, a nakon Hrvatske slijede Tajland, Peru, Australija, Jamajka, Portugal i Norveška.

„Priznanja poput ovog daju nam dodatan poticaj da nastavimo s razvojem naše gastronomske scene te da se nastavimo promovirati kao atraktivna i kvalitetna gastronomska destinacija, što doista i jesmo", istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Prema rezultatima ankete sastavljen je popis neotkrivenih gastro odredišta, koja nude nezaboravno gastronomsko iskustvo za sve ljubitelje dobre hrane. Unatoč tome što je Hrvatska već prepoznata po svojoj gastronomskoj izvrsnosti, chefovi i stručnjaci koji su sudjelovali u anketi smatrali su da naša zemlja zaslužuje dodatno međunarodno priznanje.

Podsjetimo, Hrvatska turistička zajednica je na ovom renomiranom portalu u 2020. godini predstavila hrvatsku gastronomiju, ali i hrvatske chefove te regionalne gastro specijalitete. Kvarner je predstavio najmlađi hrvatski chef s MICHELINOVOM zvjezdicom Deni Srdoč, koji je čitateljima podijelio recept za jelo od janjetine „Heritage lamb". Marko Gajski, chef LD Terrace u Korčuli, kojem je ove godine također dodijeljena MICHELINOVA zvjezdica, kroz svoj originalni recept za komišku pogaču predstavio je dalmatinsku regiju, dok je chef Bruno Vokal iz Noela, prvog zagrebačkog restorana s MICHELINOVOM zvjezdicom, podijelio svoj originalni recept za „dekonstruirane štrukle". Marina Gaši, chefica i vlasnica obiteljskog restorana Marina u Novigradu, okuse Istre prezentirala je putem tartara od srdela. Priču o hrvatskoj gastronomiji zaključio je Tomica Đukić, chef  kuhinje hotela Osijek i službeni kuhar hrvatske nogometne reprezentacije, koji je aromatiziranim fileom crne slavonske svinje s bučom i ciklom predstavio bogate okuse Slavonije.



Nazad
 
 
 
 
back to top