InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 22.07.2019 || Nova era svježe mljevene kave  |  Najpoželjniji poslodavac u turizmu lansirao novu web stranicu dobarposaouvalamaru.com   |  Valamar isplaćuje posebnu nagradu zaposlenicima za uspješnu sezonu  |  Ljeto za vinoljupce – besplatne vinske radionice  |  Vinarija Štampar autohtonom sortom Pušipel promiče terroir Međimurja i sjeverne Hrvatske  |  Istria Gourmet Festival u slavljeničkom ruhu  |  Dašak Hvara uz Tomić Opolo Nobile 2018 i melodije klapske pjesme   |  Dani otvorenih butelja – Zlatni vinari Zagrebačke županije 04. 07. 2019.  |  Otvoreni Pelati u samom centru Zagreba  |  Vinski razgovori uz Dalmacijavino   |  21-22.09.2019 – održati će se Trieste Coffe Experts  |  Valamar kreće u izgradnju najvećeg ljetovališta u Hrvatskoj  |  Vino uz žlicu u restoranu Miki's  |  Otvoren G.E.T. Fest - festival vinskog turizma  |   Syrah Miraz Feravina ponovo šampion Bonavite  |  Valamar otvorio dva nova ljetovališta s pet zvjezdica  |  Vinski razgovori uz Franju Kolarića   |  Po drugi puta u Hrvatskoj proslavljen Svjetski dan krastavaca  |  Uspješno predstavljena kvarnerska pjenušava vina u Zagrebu  |  Veliki uspjeh Stocka na prestižnom ocjenjivanju alkoholnih pića „World Dinks Awards“  |   ||
   

Hrvatska: Homebrewing druženje u Pivani

03.04.2019
Zagrebačka Pivana  priredila je druženje pivskih znalaca  kako bi se razmjenila iskustava i znanja  o kućnom pivarstvu .
 
 
 
Pod moderatorskom palicom radijskog voditelja i  pivskog sommeliera Milana Peha  razgovaralo se o sastojcima piva i detaljima u njihovom procesu pripreme, stilovima kuhanja i čuvanja te drugim postupcima u proizvodnji tog pića.
 
„Pivo je odavno mnogo više od tek popularnog pića a u njegovoj pripremi uz sve širi izbor sastojaka s kojima mali pivari danas eksperimentiraju, presudan sastojak često čine ljubav i entuzijazam u njegovoj pripremi", izjavio je majstor pivar Mirko Banić Ištuk, koji je održao predavanje o pivskoj teoriji, kao i o važnosti vode kao ključnog sastojka za pivo.
 
Predstavnici male pivovare Hotch Potch, ujedno i prošlogodišnji pobjednici natjecanja kućnih pivara iznijeli su svoja iskustva  o tome kako se otvara vlastita pivovara. Juicy Pale ale ove pivovare već se može pronaći u bolje opremljenim trgovinama, a njihova su iskustva poslužila kao inspiracija pivskim entuzijastima koji se još možda nisu odlučili za vlastitu pivsku priču.  
 
Prikazana je i oprema za homebrewing (kućnu pripremu piva) a kušalo se i novo pivo iz Grif mikropivovare. Grif mikropivovara otvorena je potkraj 2017. godine i proizvode svježa,  aromatična,  nepasterizirana i nefiltrirana piva.



Nazad
 
 
 
 
back to top