InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Nedelja, 22.09.2019 || Imperial Riviera zajedno s AZ mirovinskim fondovima i Valamarom kreće u novi ciklus razvoja i inve  |  Najava: MOŽE LI HRVATSKI TURIZAM 365? KREATIVA I NOVE TEHNOLOGIJE  |  Trieste Coffee Experts 2019 - Streaming veza  |  Jägermeister najnovijom ekstenzijom pokazao svoj Scharf karakter  |  Grif Session IPA novo osvježenje iz Grif mikropivovare  |  Vinski razgovori uz vina Fuhtar   |  Najbolje od Srijema i Slavonije za sudionike Dana hrvatskog turizma  |  U najprestižnijem svjetskom izboru Zadar Cruise Port proglašen Lukom godine 2019.  |  Prvo izdanje 'Goložece di Orsera'  |   Dva Zlata s elitnih vinskih scena dodijeljena vinima Iločkih podruma!   |  Valamar osigurao slobodan dan svim roditeljima prvašića  |  METRO poziva startupove da se prijave na program METRO Xcel  |  Radenska Adriatic na sajmu Agra osvojila tri zlatne medalje  |  Projekt G.E.T. STARS počeo je dodjelom oznaka za šest moslavačkih vinarija.  |  Kvalitetnije brendiranje domaćih vina lijek protiv jeftinog uvoza  |  Tko u Europi najviše uživa u svježe mljevenoj kavi?  |  Krauthaker Zelenac Kutjevo Rosenberg 2018 – za sve one koji traže nešto novo u sljubljivanju hrane i  |  MOŽE LI HRVATSKI TURIZAM 365?: KREATIVA I NOVE TEHNOLOGIJE  |   Bolt Food od danas dostupan u Tallinnu  |  Najljepše razglednice Zagreba nastaju na Ljetu kod Matoša  |   ||
   

Hrvatska: Grif Rauchbier novo osvježenje iz Grif mikropivovare

12.04.2019
Mikropivovara Grif održala je tečaj kuhanja piva za sve entuzijaste i zaljubljenike u pivo, održavši i kratku edukaciju o proizvodnji piva, osnovama kuhanja, sirovinama i potrebnoj opremi. Kroz višesatno druženje, okupljenima je sve tajne kuhanja piva otkrio majstor pivar Mirko Banić Ištuk, a polaznici su obišli i Grif mikropivovaru. 
 

Osim tečaja kuhanja piva, ovom prilikom predstavilo se i novo sezonsko izdanje iz Grif mikropivovare – Grif Rauchbier. Rauchbier je u svijetu piva jedinstven relikt prošlosti koji svjedoči o davnim vremenima i zaboravljenim tehnikama spravljanja ovog pjenušavaog napitka. Ovaj pivski stil je izniman zbog upotrebe ječmenog slada koji se dimi iznad otvorene vatre, samo s bukovinom, te time poprima aromu dima. Dimljeni slad u kombinaciji s 5 drugih vrsta sladova daje ovome pivu jedinstven okus u kojemu se prožimaju sladne note s aromom dima.

Kako bi se upotpunila degustacija ovog novog Grif piva, za polaznike je pripremljen ručak iz kuhinje Pivane u suradnji s poznatom zagrebačkom mesnicom Meat the King. „Burger je pripremljen koristeći sve domaće namirnice, pri čemu je barbaque umak izvedenica onog koji je dostupan samo u Pivani", objasnio je Marko Jovanović, chef kuhinje u Pivani. „Naše meso je u pripremi za burgere prošlo proces suhog zrenja u kontroliranim uvjetima od četrdeset dana, čime smo dobili orašasti okus koji se izvrsno sljubio s novim Grif Rauchbierom", dodao je Tihomir Smoljanec, vlasnik i osnivač mesnice Meat the King.

Grif Rauchbier je unatoč svojoj kompleksnosti vrlo pitko pivo, jakoga tijela, umjerene gorčine, prekrasne crvenkaste boje i čvrste pjene. Grif Rauchbier je posvećen pravim pivoljupcima koji čeznu za nečim drugačijim.



Nazad
 
 
 
 
back to top