InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Subota, 30.05.2020 || Suradnja HTZ-a i renomiranog australskog portala Chef's Pencil  |  Otvaraju se objekti Jadrana d.d.  |  Okus ljeta u bočici- stigla je Somersby lubenica  |  Istarska priča o uspjehu i vinu  |  Bolt pokreće uslugu dostave hrane u Zagrebu - Bolt Food  |  Podrška Valamarovom programu za očuvanje radnih mjesta „Pauza, Restart“  |  Beč stimulira odlazak u restorane  |  Slovenija: Grad Ljubljana ugostiteljima smanjio najam  |  Jeste li već popili kavu u prvom virtualnom kafiću u Hrvatskoj?  |  HZJZ objavio pravila za hotelijere  |  Predlaže se vaučerska shema   |  Otvorena online vinoteka Iločkih podruma   |  Južnokorejski turistički časopis SRT uvrstio Hrvatsku i otok Rab u TOP 8 destinacija svijeta  |  Trend pada turističkih noćenja se nastavlja  |  Nautički turizam traži omogućavanje plovidbe svim plovilima i gostima  |   Zajednica pustolovnog turizma HGK traži pokretanje svih aktivnosti  |  Hotelijeri traže nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta   |  Kongresni i poslovni turizam u velikim gubicima  |  Nova akvizicija u Badelu 1862  |  Uspješno održani prvi virtualni susreti o turizmu u Hrvatskoj   |   ||
   

Hrvatska: Grif Rauchbier novo osvježenje iz Grif mikropivovare

12.04.2019
Mikropivovara Grif održala je tečaj kuhanja piva za sve entuzijaste i zaljubljenike u pivo, održavši i kratku edukaciju o proizvodnji piva, osnovama kuhanja, sirovinama i potrebnoj opremi. Kroz višesatno druženje, okupljenima je sve tajne kuhanja piva otkrio majstor pivar Mirko Banić Ištuk, a polaznici su obišli i Grif mikropivovaru. 
 

Osim tečaja kuhanja piva, ovom prilikom predstavilo se i novo sezonsko izdanje iz Grif mikropivovare – Grif Rauchbier. Rauchbier je u svijetu piva jedinstven relikt prošlosti koji svjedoči o davnim vremenima i zaboravljenim tehnikama spravljanja ovog pjenušavaog napitka. Ovaj pivski stil je izniman zbog upotrebe ječmenog slada koji se dimi iznad otvorene vatre, samo s bukovinom, te time poprima aromu dima. Dimljeni slad u kombinaciji s 5 drugih vrsta sladova daje ovome pivu jedinstven okus u kojemu se prožimaju sladne note s aromom dima.

Kako bi se upotpunila degustacija ovog novog Grif piva, za polaznike je pripremljen ručak iz kuhinje Pivane u suradnji s poznatom zagrebačkom mesnicom Meat the King. „Burger je pripremljen koristeći sve domaće namirnice, pri čemu je barbaque umak izvedenica onog koji je dostupan samo u Pivani", objasnio je Marko Jovanović, chef kuhinje u Pivani. „Naše meso je u pripremi za burgere prošlo proces suhog zrenja u kontroliranim uvjetima od četrdeset dana, čime smo dobili orašasti okus koji se izvrsno sljubio s novim Grif Rauchbierom", dodao je Tihomir Smoljanec, vlasnik i osnivač mesnice Meat the King.

Grif Rauchbier je unatoč svojoj kompleksnosti vrlo pitko pivo, jakoga tijela, umjerene gorčine, prekrasne crvenkaste boje i čvrste pjene. Grif Rauchbier je posvećen pravim pivoljupcima koji čeznu za nečim drugačijim.



Nazad
 
 
 
 
back to top