InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 25.04.2019 || Proglašenje šampiona 2. revije vina hrvatskih autohtonih sorata   |  Vinski razgovori uz vinariju Hilić   |  Nova destinacija za snimanje pojedinih scena filmskog hita “The Hitman’s Wife’s Bodyguard”  |  Jagermeister predstavio Taste Remastered  |  Drugi Sweet Wine&Walk oduševio šetače  |  Grif Rauchbier novo osvježenje iz Grif mikropivovare  |  Okusite život na francuski način uz 1664 Blanc  |  Tomić Opolo Nobile 2018. kao najava proljetne sezone  |  Konferencija o golf turizmu pod nazivom „Aktualnosti u razvoju golf ponude u Hrvatskoj” održat će se  |  Slovenci s 5 zvjezdica "napali" Zagreb  |  Vinski razgovori uz vinariju Krolo   |  Homebrewing druženje u Pivani  |  U Rovinju počinje gourmet event posvećen autohtonim istarskim delicijama  |  Ususret dvadesetoj manifestaciji Urbanovo   |  Korta Katarina predstavila svoja nova vrhunska vina   |  Sedmi Weekend Bike & Gourmet Tour jedinstven je spoj biciklizma i dobre hrane  |   Sultan drinks uskoro na Oriental PARTYju by Beleza  |  Spreman je drugi Sweet Wine & Walk   |  Ledo Kuhaona u City Centru One East   |  David Skoko u društvu poznatih chefova i ove godine kuha za posjetitelje Oliveto i Half 8 restorana  |   ||
   

Hrvatska: Grif Rauchbier novo osvježenje iz Grif mikropivovare

12.04.2019
Mikropivovara Grif održala je tečaj kuhanja piva za sve entuzijaste i zaljubljenike u pivo, održavši i kratku edukaciju o proizvodnji piva, osnovama kuhanja, sirovinama i potrebnoj opremi. Kroz višesatno druženje, okupljenima je sve tajne kuhanja piva otkrio majstor pivar Mirko Banić Ištuk, a polaznici su obišli i Grif mikropivovaru. 
 

Osim tečaja kuhanja piva, ovom prilikom predstavilo se i novo sezonsko izdanje iz Grif mikropivovare – Grif Rauchbier. Rauchbier je u svijetu piva jedinstven relikt prošlosti koji svjedoči o davnim vremenima i zaboravljenim tehnikama spravljanja ovog pjenušavaog napitka. Ovaj pivski stil je izniman zbog upotrebe ječmenog slada koji se dimi iznad otvorene vatre, samo s bukovinom, te time poprima aromu dima. Dimljeni slad u kombinaciji s 5 drugih vrsta sladova daje ovome pivu jedinstven okus u kojemu se prožimaju sladne note s aromom dima.

Kako bi se upotpunila degustacija ovog novog Grif piva, za polaznike je pripremljen ručak iz kuhinje Pivane u suradnji s poznatom zagrebačkom mesnicom Meat the King. „Burger je pripremljen koristeći sve domaće namirnice, pri čemu je barbaque umak izvedenica onog koji je dostupan samo u Pivani", objasnio je Marko Jovanović, chef kuhinje u Pivani. „Naše meso je u pripremi za burgere prošlo proces suhog zrenja u kontroliranim uvjetima od četrdeset dana, čime smo dobili orašasti okus koji se izvrsno sljubio s novim Grif Rauchbierom", dodao je Tihomir Smoljanec, vlasnik i osnivač mesnice Meat the King.

Grif Rauchbier je unatoč svojoj kompleksnosti vrlo pitko pivo, jakoga tijela, umjerene gorčine, prekrasne crvenkaste boje i čvrste pjene. Grif Rauchbier je posvećen pravim pivoljupcima koji čeznu za nečim drugačijim.



Nazad
 
 
 
 
back to top