InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 21.01.2019 || HGK predstavila vina najuglednijim ugostiteljima Berlina  |  Ledena berba u PP Orahovica  |  Odličan rezultat adventa na Rabu  |  EDITEL Adria 8. poslovni doručak u Dubrovniku  |  Trendovima usprkos: Iz Zagreba preselili u Slavoniju  |  Hrvatskim restoranima uručena MICHELINOVA priznanja  |  Što nas čeka na domaćoj gourmet sceni?  |  Svečana premijera predstave „Svaki tvoj rođendan” održana uz promociju vrhunskih vina vinarije Oraho  |   Rab postao prvi Europski otok sporta   |  Prestižna ANWB TOP 2019. nagrada   |  Booking.com predstavlja 5 najboljih iglua i ledenih hotela za nezaboravan zimski odmor  |  Posve novo iskustvo ispijanja zimskih koktela u Glow baru  |  Somersby kuharica za najslađe zimske recepte  |  Vinarija Tomić ponosni je partner projekta „Sigurnim putem dalje”  |  Advent priprema Dane otvorenih butelja  |   Zavirite u ELFS & bubbles!  |  Predstavljanje vinarije Zorić  |  Fuliranje s prstohvatom blagdanske čarolije na Strossmayerovom trgu  |  Dani jadranskih lignji u sjeverozapadnoj Istri  |  Vinske zvijezde 2018  |   ||
   

Novo iz Feravina: Grasecco i Francesca za dugo toplo ljeto

12.06.2018

Urbani, moderni, intrigantni  - tako bi se mogli opisati novi pjenušci Feravina atraktivnog imena i bogatog dugotrajnog okusa. Grasecco i Francesca novi su trio na domaćoj vinskoj sceni! Osvježavajući i lagani, savršeni za vruće ljetne večeri. Grasecco od sto posto graševine, a Francesca od sto posto frankovke! Nove zvijezde Feravina privući će ljubitelje ovih sorti, ali i mlađu generaciju koji će najprije primijetiti sjajnu modernu etiketu - otkačenu, hipstersku i potpuno drugačiju od svega na što smo navikli kod domaćih proizvođača. 
 

Grasecco se predstavlja u dvije kategorije – brut i ekstra brut, a razlika je u ostatku slasti odnosno šećera. Oba Grasecca nježne su zelenkaste boje, voćnih mirisa zelenih jabuka u kombinaciji s ledenom svježinom i ugodne bademaste gorčine graševine. Francesca je nježne ružičaste boje,  suptilnog mirisa zrelog nara  te bogatog dugotrajnog okusa u kojem dominiraju jagoda i malina. Ovi pjenušci odličan su izbor za aperitiv – unikatni Grasecco bit će i lijepa pratnja uz jela od bijelog mesa, školjke, rižota, plodove mora, hladna predjela, dok uz elegantnu Francescu možete poslužiti voće, voćne deserte, tjestenine i bijelu ribu. 

Ove smo godine podrum u Feričancima opremili novim punionicama za punjenje mirnih i pjenušavih vina. To je moderno postrojenje s tri autoklava za proizvodnju pjenušaca prema charmat metodi, koja je u našem podrumu potpuno nova tehnologija jer smo do sada proizvodili pjenušce klasičnom metodom vrenja u boci. Naši novi aduti – Grasecco i Francesa proizvedeni su novom metodom, ističe Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu Feravino. 



Nazad
 
 
 
 
back to top