InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 17.10.2017 || 3. FMCG Summit Zagreb - prijavite se na vrijeme!  |  Novo mjesto za izlazak u Zagrebu: Hugo's  |  Na Bliskom istoku i u Africi uskoro 23 Marriottova branda  |  U Esplanadi predstavljeni noviteti Naturavita čajeva  |  AccorHotels nadmeće se za kupnju australske Mantra Grupe  |  HEINEKEN Hrvatska dobio prestižnu nagradu za kvalitetu  |  METRO obilježio drugi međunarodni dan malih i srednjih poduzetnika  |  Održano prvo profesionalno natjecanje u pripremi espressa u skladu s Specialty Coffee Association  |  Glenfiddich proširuje eksperimentalnu seriju s Winter Stormom  |  Tvrtka Vinolog jedini je distributer vina Plantaže za Hrvatsku  |  Održana 1. konferencija o cjelogodišnjem turizmu „Može li hrvatski turizam 365?“  |  AWT ulazi u HoReCa kanal  |  Aperitivo bar – dvije etaže čistog užitka  |  BEST STAY 2017: 19-20. listopada 2017, Hotel Park Split  |  Vinarija Tomić predstavlja Plavac Mali 2011 barrique  |  Hrvatski Telekom predstavio jedinstveno rješenje za hotele budućnosti   |  GROHE Blue Home omogućuje ukusnu gaziranu vodu izravno iz miješalice  |  InHoreca br. 18 uskoro u vašem ugostiteljskom objektu  |  Poslovi u turizmu: Rast od 27% u odnosu na prošlu godinu  |  Može li hrvatski turizam 365?  |   ||
   

Svijet: Glenfiddich proširuje eksperimentalnu seriju s Winter Stormom

12.10.2017
Winter Storm, viski star 21 godinu koji je dozrio u bačvama od francuskog hrasta za ledena vina vinarije Peller Estate u Niagari, opisan je kao tekućina kratka okusa, svježa, prožeta jedinstvenom razinom slatkoće i slojevitošću. Viski je djelo Glenfiddichova majstora Briana Kinsmana, a nastao je kao rezultat njegova putovanja u Kanadu u siječnju 2016., kad je imao prigodu posjetiti Peller Estatove vinograde gdje se grožđe bere noću, kad temperatura padne na -10 °C.

Vrativši se u destileriju u Dufftownu eksperimentirao je s bačvama puneći ih Glenfiddichovim viskijem različite starosti. Samo najrjeđi viskiji, oni stari 21 godinu mogu se nositi s intenzitetom bačava za ledena vina, pojašnjava Kinsman. Budući da sadrže više tanina, ekstrahiranog dugogodišnjim odležavanjem u bačvi, ti viskiji donose jedinstvenu svježu notu ličija (azijske trešnje), a nisu preplavljeni očekivanom slatkoćom.

Uz poznate Glenfiddichove note karamela i hrasta, rezultat cijelog postupka je tekućina koja ima arome tropskog voća i vina. Bio je veliki privilegij surađivati s Brianom na ovom eksperimentu, rekao je Craig McDonald, potpredsjednik za proizvodnju vina u tvrtki Peller Estates.

Spremni smo potrošiti iznimno mnogo vremena kako bismo proizveli svoje intenzivno slatko ledeno vino te pomicati granice okusa, stoga me intrigiralo da vidim kako bi se to moglo upotrijebiti u kreiranju novog, neočekivanog viskija. Tekućina koju smo dobili jedinstvena je kombinacija tople duše viskija i mraza ledenoga vina, zaključio je McDonald.

Glenfiddichov Winter Storm tako se pridružio viskijima Glenfiddich IPA Experiment i Glenfiddich Project XX koji su pušteni u prodaju 2016. Novi je viski prezentiran u bijeloj keramičkoj boci koja je upakirana u graviranu poklon-kutiju i bit će dostupan u dvije limitirane serije, od 1. listopada 2017. te od ožujka 2018. po cijeni od 199 funta. 



Nazad
 
 
 
 
back to top