InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Subota, 18.11.2017 || Prvi Marriott International hotel u Banja Luci  |  The Gypsy Table ponovno u Zagrebu  |  Otvoren hotel Tarčin Forest Resort   |  Mlada Frankovka Feravina obilježila Martinje  |  Dalmatinski pršut za prste polizat  |  Vina i šampanjci iz svih krajeva Hrvatske i svijeta  |  Uskoro licitacija za hotel Ležimir  |  Miele gradi novu tvornicu perilica rublja  |  Tata i sin Navojec u Žujinom dirljivom božićnom TV spotu   |  46% Hrvata ove zime putuje u inozemstvo, a troše više nego prošle godine  |  HEINEKEN Hrvatska u Karlovcu otvorio zeleno skladište vrijedno preko 20,5 milijuna kuna   |  Sve je spremno za jubilarni 30. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika u Šibeniku  |  U centru Zagreba otvorena MIVA galerija vina  |  Uspješno odrađena kampanja prerade cikorije  |  Ugostitelji uputili svoje zahtjeve državi i Gradu Zagrebu  |  Radionica za hotelijere 16. studenog  |  Ruši se Hotel Termia u Bizovačkim toplicama i gradi novi hotel s 4 zvjezdice  |  Nova lokacija i noviteti u ponudi pizzerie Chello  |  Uz Beck's svatko može biti umjetnik  |  Martinje u najnagrađivanijem hrvatskom vinogorju  |   ||
   

Svijet: Glenfiddich proširuje eksperimentalnu seriju s Winter Stormom

12.10.2017
Winter Storm, viski star 21 godinu koji je dozrio u bačvama od francuskog hrasta za ledena vina vinarije Peller Estate u Niagari, opisan je kao tekućina kratka okusa, svježa, prožeta jedinstvenom razinom slatkoće i slojevitošću. Viski je djelo Glenfiddichova majstora Briana Kinsmana, a nastao je kao rezultat njegova putovanja u Kanadu u siječnju 2016., kad je imao prigodu posjetiti Peller Estatove vinograde gdje se grožđe bere noću, kad temperatura padne na -10 °C.

Vrativši se u destileriju u Dufftownu eksperimentirao je s bačvama puneći ih Glenfiddichovim viskijem različite starosti. Samo najrjeđi viskiji, oni stari 21 godinu mogu se nositi s intenzitetom bačava za ledena vina, pojašnjava Kinsman. Budući da sadrže više tanina, ekstrahiranog dugogodišnjim odležavanjem u bačvi, ti viskiji donose jedinstvenu svježu notu ličija (azijske trešnje), a nisu preplavljeni očekivanom slatkoćom.

Uz poznate Glenfiddichove note karamela i hrasta, rezultat cijelog postupka je tekućina koja ima arome tropskog voća i vina. Bio je veliki privilegij surađivati s Brianom na ovom eksperimentu, rekao je Craig McDonald, potpredsjednik za proizvodnju vina u tvrtki Peller Estates.

Spremni smo potrošiti iznimno mnogo vremena kako bismo proizveli svoje intenzivno slatko ledeno vino te pomicati granice okusa, stoga me intrigiralo da vidim kako bi se to moglo upotrijebiti u kreiranju novog, neočekivanog viskija. Tekućina koju smo dobili jedinstvena je kombinacija tople duše viskija i mraza ledenoga vina, zaključio je McDonald.

Glenfiddichov Winter Storm tako se pridružio viskijima Glenfiddich IPA Experiment i Glenfiddich Project XX koji su pušteni u prodaju 2016. Novi je viski prezentiran u bijeloj keramičkoj boci koja je upakirana u graviranu poklon-kutiju i bit će dostupan u dvije limitirane serije, od 1. listopada 2017. te od ožujka 2018. po cijeni od 199 funta. 



Nazad
 
 
 
 
back to top