InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Subota, 20.01.2018 || Feravino izvozi u 15 zemalja  |  En Primeur 2018, kušanje mladih graševina, pošipa i drugih sorti  |  Izvoz konjaka porastao treću godinu zaredom  |   Velika promocija novog Coca-Cola proizvoda  |  Ministar turizma Gari Cappelli u Veneciji na svečanom otvaranju Turističke godine EU-Kina  |  4. Whisky sajam Zagreb 2018 očekuje oko 3000 ljubitelja whiskyja  |  Sustav eVisitor treća najbolja turistička inovacija u svijetu   |  Pivo se vratilo sa stilom i Ambev očekuje profit, tvrdi UBS  |  Booking.com dodijelio nagrade “Guest Review” za 2017. godinu  |  Zlatarna Celje kupila zemljište u Ljubljani   |  Započnimo godinu u velikom stilu: 2. Salon pjenušavih vina   |  Adriapura: Romantični bijeg u dvoje  |  Hilton otvorio hotel na jezeru Como  |  Metro izvijestio o rastu prodaje, HoReCa glavni pokretač rasta  |  ADRIA HOTEL FORUM, 14. -15.02.2018.  |  Hostel Celica ostaje u vlasništvu grada Ljubljane  |  Slavlje uz Moet & Chandon povodom dodjele nagrada Zlatni Globus  |  Provokativno pivo  |  Dobro došli u novi kafić The Budapest Cafe   |  Kreativne i primamljive teme edukacijsko-kuharskih radionica  |   ||
   

Svijet: Glenfiddich proširuje eksperimentalnu seriju s Winter Stormom

12.10.2017
Winter Storm, viski star 21 godinu koji je dozrio u bačvama od francuskog hrasta za ledena vina vinarije Peller Estate u Niagari, opisan je kao tekućina kratka okusa, svježa, prožeta jedinstvenom razinom slatkoće i slojevitošću. Viski je djelo Glenfiddichova majstora Briana Kinsmana, a nastao je kao rezultat njegova putovanja u Kanadu u siječnju 2016., kad je imao prigodu posjetiti Peller Estatove vinograde gdje se grožđe bere noću, kad temperatura padne na -10 °C.

Vrativši se u destileriju u Dufftownu eksperimentirao je s bačvama puneći ih Glenfiddichovim viskijem različite starosti. Samo najrjeđi viskiji, oni stari 21 godinu mogu se nositi s intenzitetom bačava za ledena vina, pojašnjava Kinsman. Budući da sadrže više tanina, ekstrahiranog dugogodišnjim odležavanjem u bačvi, ti viskiji donose jedinstvenu svježu notu ličija (azijske trešnje), a nisu preplavljeni očekivanom slatkoćom.

Uz poznate Glenfiddichove note karamela i hrasta, rezultat cijelog postupka je tekućina koja ima arome tropskog voća i vina. Bio je veliki privilegij surađivati s Brianom na ovom eksperimentu, rekao je Craig McDonald, potpredsjednik za proizvodnju vina u tvrtki Peller Estates.

Spremni smo potrošiti iznimno mnogo vremena kako bismo proizveli svoje intenzivno slatko ledeno vino te pomicati granice okusa, stoga me intrigiralo da vidim kako bi se to moglo upotrijebiti u kreiranju novog, neočekivanog viskija. Tekućina koju smo dobili jedinstvena je kombinacija tople duše viskija i mraza ledenoga vina, zaključio je McDonald.

Glenfiddichov Winter Storm tako se pridružio viskijima Glenfiddich IPA Experiment i Glenfiddich Project XX koji su pušteni u prodaju 2016. Novi je viski prezentiran u bijeloj keramičkoj boci koja je upakirana u graviranu poklon-kutiju i bit će dostupan u dvije limitirane serije, od 1. listopada 2017. te od ožujka 2018. po cijeni od 199 funta. 



Nazad
 
 
 
 
back to top