InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 04.06.2020 || Le Premier predstavlja slastice u kojima možete uživati i kod kuće  |  Suradnja HTZ-a i renomiranog australskog portala Chef's Pencil  |  Otvaraju se objekti Jadrana d.d.  |  Okus ljeta u bočici- stigla je Somersby lubenica  |  Istarska priča o uspjehu i vinu  |  Bolt pokreće uslugu dostave hrane u Zagrebu - Bolt Food  |  Podrška Valamarovom programu za očuvanje radnih mjesta „Pauza, Restart“  |  Beč stimulira odlazak u restorane  |  Slovenija: Grad Ljubljana ugostiteljima smanjio najam  |  Jeste li već popili kavu u prvom virtualnom kafiću u Hrvatskoj?  |  HZJZ objavio pravila za hotelijere  |  Predlaže se vaučerska shema   |  Otvorena online vinoteka Iločkih podruma   |  Južnokorejski turistički časopis SRT uvrstio Hrvatsku i otok Rab u TOP 8 destinacija svijeta  |  Trend pada turističkih noćenja se nastavlja  |  Nautički turizam traži omogućavanje plovidbe svim plovilima i gostima  |   Zajednica pustolovnog turizma HGK traži pokretanje svih aktivnosti  |  Hotelijeri traže nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta   |  Kongresni i poslovni turizam u velikim gubicima  |  Nova akvizicija u Badelu 1862  |   ||
   

Hrvatska: Frankovka i Graševina Feravina očarale zahtjevne Britance

08.05.2019
Dva vina iz prestižne linije Miraz Feravina ovjekovječeni su zlatom i srebrom na britanskom Sommelier Wine Awardsu!
 

Miraz Frankovka iz 2016. vinarije Feravino dobitnik je zlatne medalje na prestižnom britanskom natjecanju Sommelier Wine Awards, dok je njihova Miraz Graševina iz 2017. nagrađena srebrnom medaljom. Sommelier Wine Awards jedino je britansko natjecanje na kojem se ocjenjuju vina namijenjena posluživanju u hotelima, restoranima, pubovima, a otkad se počelo održavati 2007., postalo je prava referentna točka za "on-sale” vina u Velikoj Britaniji. Tako i u žiriju ovog natjecanja svake godine sjede vinski znalci koji biraju vina za najutjecajnije hotelske kuće i restorane te vodeći vinski konzultanti.

"Vino je izraženog mirisa te zanimljivih voćnih nota trešnje i tamne šljive. Ima dobar balans i dugačak završetak, što ga po mojem mišljenju čini idealnim za serviranje uz meso s roštilja", rekao je o Frankovki Miraz Hamish Anderson, sommelier s 25-godišnjim iskustvom i član žirija Sommelier Wine Awardsa. Frankovku kao sortu vinski znalci počinju prepoznavati kao zanimljivo, drugačije i originalno crno vino. Ona to definitivno i zaslužuje. 

I u Feričancima, gdje uz puno ljubavi i predanosti nastaje Frankovka Miraz, vino duboke tamno rubinsko-crvene boje, osebujnog bouqueta, bogate strukture te naglašenih aroma tamnog voća, svoje vino preporučuju servirati uz slavonske mesne specijalitete, poput kulena, fiš paprikaša ili čobanca.

Graševina Miraz iz 2017. srebro je zaslužila zahvaljujući svojoj kristalnoj bistrini, nježnoj zeleno-žutoj boji, izraženim mirisnim komponentama te naglašenoj kremoznosti i voćnosti. Ovo vino klizi niz grlo i vrlo ga je lako piti. Nježne je i ugodne gorčine, što je i tipično za sortu graševine.

Inače, cilj Sommelier Wine Awardsa nije samo podijeliti medalje, nego sastaviti i Zlatnu listu vina u Velikoj Britaniji, a kriteriju su ne samo kvaliteta samih kapljica, već i kvaliteta ambalaže, ali i sama prezentnost, s obzirom na to da se vina moraju aerirati i poslužiti u dekanteru, čime se opušta njihova prava aroma. 



Nazad
 
 
 
 
back to top