InHoReCa in your country:
|
|
![]() |
HRVATSKA | Ponedjeljak, 09.12.2019 | || | || |
BIH: Franck svojim vrhunskim espressom “Stretto” oduševio Sarajlije23.03.2018
Ako itko zna što je to dobra kava i istinski uživa u ritualu njenog ispijanja, onda su to Bosanci i Hercegovci. Tu činjenicu potvrdio je veliki interes Sarajlija za Franckovu prezentaciju svoje premium espresso kafe na 4. Sarajevo Coffee Festu. I zaista, Franckova prezentacija pod palicom moderatorice Alise Čajić Drmač, kao i degustacija kave bila je potpuno uživanje za sve prave, istinske ljubitelje kave koji znaju što je to ultimativan doživljaj ispijanja vrhunskog espressa.
![]() Riječ je o premium Stretto espresso iz njihove ponude za ugostiteljske objekte, koji se nalazi u ponudi samo u probranim ugostiteljskim objektima, onim koji svojim gostima žele ponuditi vrhunsku kavu, te se dodatno istaknuti od konkurencije.
Stretto je pripremljen od probranih zrna vrhunskih sorta kave porijeklom iz Srednje i Južne Amerike i Azije, a rezultat je znanja i velikog iskustva vrhunskih stručnjaka za razvoj kave. Karakterističan je po tome što ima intenzivniju aromu tamne čokolade uz note crnoga ribiza i crvenog grejpa. Upravo za istinske poznavatelje i ljubitelje izražajnog, bogatog okusa kave.
U zanimljivoj prezentaciji koju je vodio profesionalni barist i voditelj razvoja HoReCa usluga Nikola Drakulić, govorilo se i o umjetnosti i vještinama pripremanja espresso napitaka te edukacije i unapređenja znanja i stručnosti profesionalnih barista koje postaje sve popularnije i kod nas. Naime, Franck već godinama stavlja veliki naglasak na edukaciju ugostiteljskog osoblja u HoReCa kanalu jer je, uz vrhunsku sirovinu i kvalitetnu aparaturu, umjetnost pripreme jedan od ključnih preduvjeta za odličan espresso. To se ostvaruje u sklopu Franck barističke Akademije koju vode Franckovi profesionalni baristi i voditelji razvoja HoReCa.
Ovom prilikom doznali smo i kako se pravi vrhunski espresso, što zbilja predstavlja svojevrsnu umjetnost, za koju su bitni brojni postupci i predradnje, inovativnosti i kreativnost barmena. Franck proizvodnja u BiH Početkom 2008. godine, Franck je pokrenuo proizvodni pogon za preradu i proizvodnju kave u Grudama. Navedena investicija spada u „greenfield" projekte i do sada je uloženo preko 6 milijuna KM u proizvodne kapacitete. Proizvodni pogon opremljen je prema najvišim standardima struke gdje se svakodnevno vrši kontrola kvalitete svakog pojedinačnog pakovanja, a proizvodi se mljevena kava, espresso kava i ugostiteljski šećer. Franck je posebno usmjeren na inovacije i razvoj novih proizvoda kojim se ističe na tržištu, a kao domaći proizvođač posebno naglašava važnost kontinuiranog unapređenja proizvodnih procesa. Nazad
|
|
|