InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 26.03.2019 || Hotel Esplanade Zagreb okrunjen je titulom za najbolji Povijesni hotel godine   |  Vino uz žlicu: Bosanska jela i hrvatska vina u Sofri  |  Hrvatska proglašena najboljom destinacijom za poslovni turizam u 2018. godini!  |  Poreč u svibnju ponovno domaćin vrhunskog gastronomskog doživljaja ''Wine Nights'  |  Kabola Malvazija Amfora 2015. u završnici natjecanja ASI Contest for Best Sommelier of the World  |  Drama s kavom u Drami  |  Abeceda francuskog jezika za gurmane  |  Zagreb ovog proljeća postaje centar svijeta za sve hedoniste - stiže prvi R'n'B Weekend  |  Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom uz Vina Laguna  |  Zagreb dobio gastro mjesto po svjetskim standardima, Franko's pizza & bar  |  Vino Dalmacije  |  Trs je naš  |  Završeno prvo izdanje Aminess Gourmet Laba   |  Završen dosad najveći Vinart Grand Tasting  |  Dodijeljeni kulinarski Oscari i predstavljeno drugo izdanje Gault&Millau Croatia 2019.  |  Vina Laguna nastavljaju nizati uspjehe  |  U Hrvatsku stigle još dvije nove MICHELINOVE zvjezdice!  |  Gault&Millau Croatia 2019. – još nas par dana dijeli do noći kulinarskih Oscara  |  Valamar u 2018. godini ostvario dvoznamenkasti rast poslovnih rezultata  |  Oda francuskoj kuhinji uz gala večeru Gout de/Good France   |   ||
   

BIH: Franck svojim vrhunskim espressom “Stretto” oduševio Sarajlije

23.03.2018

Ako itko zna što je to dobra kava i istinski uživa u ritualu njenog ispijanja, onda su to Bosanci i Hercegovci. Tu činjenicu potvrdio je veliki interes Sarajlija za Franckovu prezentaciju svoje premium espresso kafe na  4. Sarajevo Coffee Festu. I zaista, Franckova prezentacija pod palicom moderatorice Alise Čajić Drmač, kao i degustacija kave bila je potpuno uživanje za sve prave, istinske ljubitelje kave koji znaju što je to ultimativan doživljaj ispijanja vrhunskog espressa.
 

Riječ je o premium Stretto espresso iz njihove ponude za ugostiteljske objekte, koji se nalazi u ponudi samo u probranim ugostiteljskim objektima, onim koji svojim gostima žele ponuditi vrhunsku kavu, te se dodatno istaknuti od konkurencije.
 
Stretto je pripremljen od probranih zrna vrhunskih sorta kave porijeklom iz Srednje i Južne Amerike i Azije, a rezultat je znanja i velikog iskustva vrhunskih stručnjaka za razvoj kave. Karakterističan je po tome što ima intenzivniju aromu tamne čokolade uz note crnoga ribiza i crvenog grejpa. Upravo za istinske poznavatelje i ljubitelje izražajnog, bogatog okusa kave.

Stretto predstavlja Franckovu premium espresso ponudu, a rezultat je bogatog iskustva i znanja domaćih  majstora za razvoj i pripremu kave čime se Franck posebno ponosi.

U zanimljivoj prezentaciji koju je vodio profesionalni barist i voditelj razvoja HoReCa usluga Nikola Drakulić, govorilo se i o umjetnosti i vještinama pripremanja espresso napitaka te edukacije i unapređenja znanja i stručnosti profesionalnih barista koje postaje sve popularnije i kod nas. Naime, Franck već godinama stavlja veliki naglasak na edukaciju ugostiteljskog osoblja u HoReCa kanalu jer je, uz vrhunsku sirovinu i kvalitetnu aparaturu, umjetnost pripreme jedan od ključnih preduvjeta za odličan espresso. To se ostvaruje u sklopu Franck barističke Akademije koju vode Franckovi profesionalni baristi i voditelji razvoja HoReCa.

Espresso ili bilo koji drugi napitak na bazi kave prepušten je onome tko ga priprema. Dakle, i uz najbolju sirovinu na svijetu, ali bez zadnje karike u cijelom lancu, a to je barist koji će znati pripremiti savršenu šalicu espressa, zapravo ste vrlo daleko od onoga kako bi to zaista trebalo izgledati. Upravo zato stavljamo fokus na Franck barističku akademiju kojom želimo dodatno podići standarde izvrsnosti u profesionalnoj pripremi espressa i ostalih napitaka, kako bi našim partnerima u ugostiteljstvu pružili dodatnu podršku u razvoju poslovanja, kazao je Drakulić i dodao da edukacijom barista Franck želi postići vrhunsku kvalitetu napitka u svakoj šalici u kojoj se priprema Franck espresso

Ovom prilikom doznali smo i kako se pravi vrhunski espresso, što zbilja predstavlja svojevrsnu umjetnost, za koju su bitni  brojni  postupci i predradnje, inovativnosti i kreativnost barmena.

Franck proizvodnja u BiH

Početkom 2008. godine, Franck je pokrenuo proizvodni pogon za preradu i proizvodnju kave u Grudama. Navedena investicija spada u „greenfield" projekte i do sada je uloženo preko 6 milijuna KM u proizvodne kapacitete. Proizvodni pogon opremljen je prema najvišim standardima struke gdje se svakodnevno vrši kontrola kvalitete svakog pojedinačnog pakovanja, a proizvodi se mljevena kava, espresso kava i ugostiteljski šećer.


Franck je posebno usmjeren na inovacije i razvoj novih proizvoda kojim se ističe na tržištu, a kao domaći proizvođač posebno naglašava važnost kontinuiranog unapređenja proizvodnih procesa.

Nazad
 
 
 
 
back to top