InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Nedelja, 23.02.2020 || Vinski razgovori uz vina i likere Fiolić i najavu Zadar Wine Festivala   |  Aminess jedina turistička kompanija nagrađena certifikatom Poslodavac Partner  |  Najbolji hostel na svijetu dolazi na prvu hrvatsku konferenciju o hostelima   |  Osnovana Zajednica poslovnog turizma HGK  |   Vanja Halilović imenovana na poziciju direktorice marketinga tvrtke Kutjevo d.d.  |  Vinart Grand Tasting - nezaobilazno mjesto za sve koji se žele ozbiljno baviti vinom  |  Vodeći hotelijeri i investitori okupljaju se idući tjedan u Zagrebu  |  Kvaliteta najvažnija, ali uz realne cijene  |  Peta godina rekordnih razina turističkih noćenja  |  Vinari trebaju snažniju potporu države  |  McDonald's nagrađen jer zaposlenicima omogućava da ostvare svoj potencijal   |  EN PRIMEUR 2020.:nikad veći broj istarskih vinara i mladih Malvazija  |  Hrvatski vinari u Parizu  |  U Malom Lošinju otvoren prvi HoReCa centar na cresko-lošinjskom otočju  |  Bogati program 6. Whisky Faira Zagreb  |  Vinski razgovori uz noviju istarsku vinariju Valenta   |  San Mauro Muškat momjanski – priča o skladu prirode i ljudske ruke  |  Vino uz slasticu u Procaffeu  |  En Premieur 2020: Istarski vinari na jedan dan sele u Zagreb  |  FOODIN – osobni prehrambeni asistent  |   ||
   

Hrvatska: Feričanačko vince za pamćenje

23.01.2020
Obilaskom novog pogona i vinarije, blagoslovom vinograda, natjecanjem u rezidbi vinove loze i, dakako, velikom feštom i koncertom Mladena Grdovića u vinogradima na Božilovcu, Feravino je proslavilo blagdan sv. Vinka
 

Feričanačko vince, tradicionalna manifestacija Feravina kojom se slavi početak nove vinogradarske godine, opet je opravdala svoj status najbolje vinske fešte u ovom dijelu Hrvatske. U vinogradima na Božilovcu, okupilo se više od tisuću ljudi koji su uživali u lokalnim specijalitetima i vinima ove slavonske vinarije poznate po sjajnim Frankovkama i Graševinama iz linije Dika i Miraz te pjenušcima Grasecco i Francesca. 

Slanina i kobasice na ražnju, slavonski čobanac i tradicionalna voletina s ražnja, služili su se u vinogradima na Božilovcu, gdje je do dugo u noć sve odzvanjalo od zvukova tamburice i zveckanja čaša u kojima se, uz mladu Graševinu Dika, služila i Frankovka iz 2017. iz iste linije. Iznenađenje dana bio je poznati Dalmatinac, Mladen Grdović, koji je dodatno zagrijao atmosferu.  

Novoj vinogradarskoj godini, pak, nazdravilo se pjenušcima proizvedenim charmat metodom -  Grasecco i Francesca, koji su u kratkom vremenu osvojili tržište, posebice mlađe generacije koje vole osvježavajuće koktele na bazi pjenušaca.

"Da su naša vina vrhunske kvalitete potvrđuju brojne domaće i međunarodne nagrade koji su snažan poticaj da budemo još bolji i kvalitetniji. Želim zahvaliti svim zaposlenicima Osilovca, u čijem je sastavu i vinarija Feravino, kao i svim poslovnim suradnicima bez kojih ne bi bilo uspjeha u poljoprivredi i vinarstvu. To su iznimno osjetljivi sektori u kojima se uspjeh ne događa preko noći, nego iza njega stoji znanje, iskustvo i naporan rad”, rekao je  Ivan Maričić, predsjednik Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu i Feravino.

"Moja obitelj i ja uvijek smo željeli imati jednu od najboljih vinarija u kojoj se uživa, opušta i druži, s vinima o kojima se priča. Danas smo ponosni na Feravino i značaj koji ima u promociji hrvatskih kontinentalnih vina”, rekao je Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexe grupe, koja je uz Osilovac organizator najpoznatije manifestacije u Feričancima. Naime, obje tvrtke su u vlasništvu obitelji Ergović i iako vlasnički odvojene, primjenjuju jednaku filozofiju poslovanja, unapređenja poslovnih procesa i ulaganja. Osilovac i Feravino kroz ulaganja u vinski turizam postali su generator razvoja gospodarstva čitavog našičkog kraja, zaključio je Ergović.  


Nazad
 
 
 
 
back to top