InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Subota, 08.08.2020 || Novi meni restorana Terbotz na najljepošoj terasi Kontinentalne Hrvatske   |  Zaplovite mirnim morima u ljeto iz snova  |  Vinski razgovori uz veličanstvene tramince Iločkih podruma  |  Čaroban Rose iz Kutjeva za osvježavajuće uživanje u Ljetu  |  Od Michelinove preporuke do zvjezdice kvalitetnim lokalnim proizvodima   |  Vino uz žlicu u Veganšpeku  |  Održala se prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu  |  Uskoro treći Pjenušavi srijemski doručak   |  Odmor nikad bliže – nova kampanja TZ Zagrebačke županije  |  Pan Pilsner- upoznajte pivo s okusom petka  |  HGK traži produljenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta  |  Osnovana Zajednica riječnog turizma HGK  |   HGK poziva na žurnu provedbu natječaja za pomoć vinarima  |  Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi Chef's Pencil  |   U preporukama za goste u samoizolaciji uvaženi prijedlozi ZOT HGK  |  Split uskoro dobiva najljepši heritage hotel  |  Valamar Riviera i dalje na poziciji najboljeg poslodavca u turizmu  |  Novi promotivni video Esplanade pruža osjećaj sigurnosti i poziva goste u Zagreb   |   Turistička aktivnost stanovništva Hrvatske u 2019.  |  Drugi virtualni susreti o turizmu okupili brojne stručnjake iz Regije i 24 zemlje svijeta  |   ||
   

Hrvatska: Feričanačko vince za pamćenje

23.01.2020
Obilaskom novog pogona i vinarije, blagoslovom vinograda, natjecanjem u rezidbi vinove loze i, dakako, velikom feštom i koncertom Mladena Grdovića u vinogradima na Božilovcu, Feravino je proslavilo blagdan sv. Vinka
 

Feričanačko vince, tradicionalna manifestacija Feravina kojom se slavi početak nove vinogradarske godine, opet je opravdala svoj status najbolje vinske fešte u ovom dijelu Hrvatske. U vinogradima na Božilovcu, okupilo se više od tisuću ljudi koji su uživali u lokalnim specijalitetima i vinima ove slavonske vinarije poznate po sjajnim Frankovkama i Graševinama iz linije Dika i Miraz te pjenušcima Grasecco i Francesca. 

Slanina i kobasice na ražnju, slavonski čobanac i tradicionalna voletina s ražnja, služili su se u vinogradima na Božilovcu, gdje je do dugo u noć sve odzvanjalo od zvukova tamburice i zveckanja čaša u kojima se, uz mladu Graševinu Dika, služila i Frankovka iz 2017. iz iste linije. Iznenađenje dana bio je poznati Dalmatinac, Mladen Grdović, koji je dodatno zagrijao atmosferu.  

Novoj vinogradarskoj godini, pak, nazdravilo se pjenušcima proizvedenim charmat metodom -  Grasecco i Francesca, koji su u kratkom vremenu osvojili tržište, posebice mlađe generacije koje vole osvježavajuće koktele na bazi pjenušaca.

"Da su naša vina vrhunske kvalitete potvrđuju brojne domaće i međunarodne nagrade koji su snažan poticaj da budemo još bolji i kvalitetniji. Želim zahvaliti svim zaposlenicima Osilovca, u čijem je sastavu i vinarija Feravino, kao i svim poslovnim suradnicima bez kojih ne bi bilo uspjeha u poljoprivredi i vinarstvu. To su iznimno osjetljivi sektori u kojima se uspjeh ne događa preko noći, nego iza njega stoji znanje, iskustvo i naporan rad”, rekao je  Ivan Maričić, predsjednik Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu i Feravino.

"Moja obitelj i ja uvijek smo željeli imati jednu od najboljih vinarija u kojoj se uživa, opušta i druži, s vinima o kojima se priča. Danas smo ponosni na Feravino i značaj koji ima u promociji hrvatskih kontinentalnih vina”, rekao je Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexe grupe, koja je uz Osilovac organizator najpoznatije manifestacije u Feričancima. Naime, obje tvrtke su u vlasništvu obitelji Ergović i iako vlasnički odvojene, primjenjuju jednaku filozofiju poslovanja, unapređenja poslovnih procesa i ulaganja. Osilovac i Feravino kroz ulaganja u vinski turizam postali su generator razvoja gospodarstva čitavog našičkog kraja, zaključio je Ergović.  


Nazad
 
 
 
 
back to top