InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Srijeda, 20.01.2021 || Novo veliko priznanje novigradskom kampu   |  Prijavite se na online gin radionicu by Murska Dekla!  |   Šesti Vinart Grand Tasting održat će se u novom terminu u ovoj prijelaznoj 2021. godini   |  Valamar osigurao blagdansku potporu za djelatnike, uz podršku lokalnim proizvođačima i OPG-ovima  |   Valamarovi hoteli i ljetovališta i ove godine dobitnici najprestižnijih turističkih nagrada World   |  Valamar se uključio u projekt „Elements of AI“ – najbolju svjetsku edukaciju o umjetnoj inteligencij  |  Valamar nudi uslugu najma smještaja za dulji boravak u svoja dva luksuzna kampa  |  Hvale vrijedna domaća investicija najznačajnije poduzetnice jugoistočne Europe  |  Bijeli grozd 2020.  |  Hrvatska na 4. mjestu neotkrivenih gastronomskih destinacija svijeta  |  Valamar najbolje veliko poduzeće u Hrvatskoj prema Indeksu DOP-a   |  Graševina i traminac iz Iloka, malvazija iz Buja i prošek iz Plastova   |   Valamar Diamant Hotel 4* u Poreču uveo ponudu „Work from Hotel“  |  Imamo prvu Vinsku Damu i Vinskog Gospodina hrvatske vinske scene   |   U Splitu uspješno održano sedmo izdanje Taste the Mediterraneana  |  Dodijeljene nagrade na 9. Zagreb Tourfilm festivalu  |  Ulaganje u kvalitetu, brza prilagodba i destinacijski menadžment imperativ za cjelogodišnji turizam  |  Uspješno održana konferencija Može li hrvatski turizam 365?   |  Aminess hoteli i kampovi proširili poslovanje na otok Krk  |  Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda   |   ||
   

Hrvatska: Feričanačko vince za pamćenje

23.01.2020
Obilaskom novog pogona i vinarije, blagoslovom vinograda, natjecanjem u rezidbi vinove loze i, dakako, velikom feštom i koncertom Mladena Grdovića u vinogradima na Božilovcu, Feravino je proslavilo blagdan sv. Vinka
 

Feričanačko vince, tradicionalna manifestacija Feravina kojom se slavi početak nove vinogradarske godine, opet je opravdala svoj status najbolje vinske fešte u ovom dijelu Hrvatske. U vinogradima na Božilovcu, okupilo se više od tisuću ljudi koji su uživali u lokalnim specijalitetima i vinima ove slavonske vinarije poznate po sjajnim Frankovkama i Graševinama iz linije Dika i Miraz te pjenušcima Grasecco i Francesca. 

Slanina i kobasice na ražnju, slavonski čobanac i tradicionalna voletina s ražnja, služili su se u vinogradima na Božilovcu, gdje je do dugo u noć sve odzvanjalo od zvukova tamburice i zveckanja čaša u kojima se, uz mladu Graševinu Dika, služila i Frankovka iz 2017. iz iste linije. Iznenađenje dana bio je poznati Dalmatinac, Mladen Grdović, koji je dodatno zagrijao atmosferu.  

Novoj vinogradarskoj godini, pak, nazdravilo se pjenušcima proizvedenim charmat metodom -  Grasecco i Francesca, koji su u kratkom vremenu osvojili tržište, posebice mlađe generacije koje vole osvježavajuće koktele na bazi pjenušaca.

"Da su naša vina vrhunske kvalitete potvrđuju brojne domaće i međunarodne nagrade koji su snažan poticaj da budemo još bolji i kvalitetniji. Želim zahvaliti svim zaposlenicima Osilovca, u čijem je sastavu i vinarija Feravino, kao i svim poslovnim suradnicima bez kojih ne bi bilo uspjeha u poljoprivredi i vinarstvu. To su iznimno osjetljivi sektori u kojima se uspjeh ne događa preko noći, nego iza njega stoji znanje, iskustvo i naporan rad”, rekao je  Ivan Maričić, predsjednik Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu i Feravino.

"Moja obitelj i ja uvijek smo željeli imati jednu od najboljih vinarija u kojoj se uživa, opušta i druži, s vinima o kojima se priča. Danas smo ponosni na Feravino i značaj koji ima u promociji hrvatskih kontinentalnih vina”, rekao je Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexe grupe, koja je uz Osilovac organizator najpoznatije manifestacije u Feričancima. Naime, obje tvrtke su u vlasništvu obitelji Ergović i iako vlasnički odvojene, primjenjuju jednaku filozofiju poslovanja, unapređenja poslovnih procesa i ulaganja. Osilovac i Feravino kroz ulaganja u vinski turizam postali su generator razvoja gospodarstva čitavog našičkog kraja, zaključio je Ergović.  


Nazad
 
 
 
 
back to top