InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 25.03.2019 || Vino uz žlicu: Bosanska jela i hrvatska vina u Sofri  |  Hrvatska proglašena najboljom destinacijom za poslovni turizam u 2018. godini!  |  Poreč u svibnju ponovno domaćin vrhunskog gastronomskog doživljaja ''Wine Nights'  |  Kabola Malvazija Amfora 2015. u završnici natjecanja ASI Contest for Best Sommelier of the World  |  Drama s kavom u Drami  |  Abeceda francuskog jezika za gurmane  |  Zagreb ovog proljeća postaje centar svijeta za sve hedoniste - stiže prvi R'n'B Weekend  |  Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom uz Vina Laguna  |  Zagreb dobio gastro mjesto po svjetskim standardima, Franko's pizza & bar  |  Vino Dalmacije  |  Trs je naš  |  Završeno prvo izdanje Aminess Gourmet Laba   |  Završen dosad najveći Vinart Grand Tasting  |  Dodijeljeni kulinarski Oscari i predstavljeno drugo izdanje Gault&Millau Croatia 2019.  |  Vina Laguna nastavljaju nizati uspjehe  |  U Hrvatsku stigle još dvije nove MICHELINOVE zvjezdice!  |  Gault&Millau Croatia 2019. – još nas par dana dijeli do noći kulinarskih Oscara  |  Valamar u 2018. godini ostvario dvoznamenkasti rast poslovnih rezultata  |  Oda francuskoj kuhinji uz gala večeru Gout de/Good France   |  Središnji stručni skup vinogradara i vinara Hrvatske u četvrtak i petak u Požegi   |   ||
   

IWC : Feravinu bronca za ledenu Frankovku 2015. i Graševinu Miraz 2016.

17.05.2018

S jednog od najutjecajnijih vinskih ocjenjivanja u Feričance stigle dvije bronce.
 

Frankovka ledeno vino iz 2015. i Graševina Miraz iz 2016.,  poznate slavonske vinarije Feravino, osvojili su broncu na IWC-u (International Wine Challenge) i to u konkurenciji većoj od tri tisuće proizvođača iz 16 zemalja. Brončana Frankovka prvo je ledeno vino proizvedeno od ove sorte u podrumu u Feričancima koje oduševljava svakog tko ga kuša, a iznimna Graševina Miraz plijeni razvijenom sortnom aromom, izraženim mirisnim komponentama te naglašenom kremoznošću  i voćnošću.

Međunarodna priznanja na IWC-u potvrda su iznimne kvalitete vina s posebnim naglaskom na frankovku, sortu kojoj se u Feravinu poklanja posebna pažnja. 

Naša Frankovka nije samo postala poznata u Hrvatskoj nego i u svijetu, a to potvrđuje i činjenica da se trenutno izvozi u više od 15 zemalja, kaže Luka Vrga, direktor marketinga i prodaje Feravina i najavljuje premijeru Francesce, novog pjenušca od frankovke koji se radi po charmat metodi. 

International Wine Challenge  s tri zasebna kušanja za svako vino uz stručni žiri od najmanje deset sudaca, poznavatelji vinske scene smatraju natjecanjem s najboljim i najdetaljnijim sustavom procjene kvalitete vina. 



Nazad
 
 
 
 
back to top