InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 11.12.2018 || Vinarija Tomić ponosni je partner projekta „Sigurnim putem dalje”  |  Advent priprema Dane otvorenih butelja  |   Zavirite u ELFS & bubbles!  |  Predstavljanje vinarije Zorić  |  Fuliranje s prstohvatom blagdanske čarolije na Strossmayerovom trgu  |  Dani jadranskih lignji u sjeverozapadnoj Istri  |  Vinske zvijezde 2018  |  Vina Belje imaju najbolju turističku ponudu u Slavoniji i Podunavlju   |  G.E.T. Awards: Bijeli grozd 2018  |  Adria Hotel Forum 2019 održat će se u Beogradu!  |  Mediteranska lakoća postojanja  |  Mirisi, okusi i boje otoka Hvara u Zagrebu  |  Gin Woodland ove godine osvojio čak 11 prestižnih svjetskih nagrada  |   Rabljani nastavljaju nizati vrijedne turističke nagrade  |  Fuliranje, uskoro otvara svoja vrata na Strossmayerovom trgu  |  Vino i čokolada: boje, okusi i misli Mediterana  |  Dodijeljene Vinart nagrade  |  Dvodnevna stručna edukacija pod vodstvom chefa Davida Skoke   |  Restoran Kalelarga u novom ruhu i s novim vlasnicima  |  12. Kongres hrvatskog kampinga u Termama Tuhelj  |   ||
   

Gastro vinska sinergija: Enološki Masterclass u Boutique Hotelu Alhambra 5*

16.04.2018

Sezona u lošinjskoj uvali Čikat započela je ekskluzivnim predstavljanjem vrlo cijenjenih hrvatskih vina Krauthaker na enološkom Masterclassu u Boutique Hotelu Alhambra 5*. Riječ je o pet vina jedne od najuspješnijih hrvatskih vinarija koju je na Masterclassu u lošinjskoj Alhambri predstavio direktor i vlasnik Vlado Krauthaker. Uz probrana Krauthaker vina, pripremljena je i ekskluzivna gala večera u pet sljedova koja je okusom udovoljila i najzahtjevnijim poznavateljima vina i gastronomije iz Hrvatske i okolnih zemalja. 
 

Na menuu glavnog chefa a la carte restorana Alfred Keller Melkiora Bašića našli su se pašteta od creske janjetine, poširani file romba s cikorijom, ravioli alla „paštašuta", crna slavonska svinja sa sušenim brusnicama te desert s mousseom od jabuke i lješnjacima. Uz pomno pripremljene delicije glavnog chefa nagrađivanog restorana Alfred Keller, sklad okusa posebno su dočarali Sauvignon VIDIM, graševina Mitrovac, Chardonnay Rosenberg MAGNUM, MERCES MAGNUM te premijerno predstavljeni Krauthaker pjenušac. Inače, Krauthaker vina poznata su i cijenjena, ne samo u Hrvatskoj i regiji, već i diljem svijeta, zbog bogate obiteljske tradicije stvaranja vina po ekološkim principima. Danas ova vinarija iz Kutjeva proizvodi ukupno 25 različitih etiketa vina, dok profinjena nepca enologa posebno cijene spektakularnu aromu Krauthakerove izborne graševine iz 1994. 

U a la carte restoranu Alfred Keller Boutique Hotela Alhambra 5* već se treću godinu zaredom na enološkim masterclassovima okupljaju enološki i gastronomski znalci, kojima hrvatski i strani vinari premijerno predstavljaju svoje renomirane vinske etikete. Sassicaia, Opus One, Benvenuti, Goriška brda i Château Mouton Rotschild samo su neke od ekskluzivnih vinarija koje su predstavile svoje ponajbolje etikete u Alhambri, a kojima će se, uz vina Krauthaker, pridružiti i glasovite francuske vinske etikete Château Palmer i Domaine Hugel. Upravo je zahvaljujući sinergiji vrhunskih vina iz cijeloga svijeta s vrsnim delicijama chefa Melkiora Bašića, restoran Alfred Keller postao jedan od rijetkih restorana na hrvatskim otocima s prepoznatljivom visokom kuhinjom. 

Dodatno, u lošinjskoj Alhambri organiziraju se i posebne degustacijske večere uz pratnju educiranih sommeliera, na kojima je, uz više od 350 etiketa iz hotelske vinoteke, moguće kušati i selekciju hrvatskih raritetnih vina. Poseban segment ponude obuhvaćaju i luksuzna vina koja se zahvaljujući sistemu Coravin toče na čašu bez otvaranja butelja, ekskluzivni konjaci iznimne kvalitete Hennessy Richard, Hennessy Paradis i Louis XIII de Remy Martin te preko 200 različitih vrsta žestokih pića.



Nazad
 
 
 
 
back to top