InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Srijeda, 20.01.2021 || Novo veliko priznanje novigradskom kampu   |  Prijavite se na online gin radionicu by Murska Dekla!  |   Šesti Vinart Grand Tasting održat će se u novom terminu u ovoj prijelaznoj 2021. godini   |  Valamar osigurao blagdansku potporu za djelatnike, uz podršku lokalnim proizvođačima i OPG-ovima  |   Valamarovi hoteli i ljetovališta i ove godine dobitnici najprestižnijih turističkih nagrada World   |  Valamar se uključio u projekt „Elements of AI“ – najbolju svjetsku edukaciju o umjetnoj inteligencij  |  Valamar nudi uslugu najma smještaja za dulji boravak u svoja dva luksuzna kampa  |  Hvale vrijedna domaća investicija najznačajnije poduzetnice jugoistočne Europe  |  Bijeli grozd 2020.  |  Hrvatska na 4. mjestu neotkrivenih gastronomskih destinacija svijeta  |  Valamar najbolje veliko poduzeće u Hrvatskoj prema Indeksu DOP-a   |  Graševina i traminac iz Iloka, malvazija iz Buja i prošek iz Plastova   |   Valamar Diamant Hotel 4* u Poreču uveo ponudu „Work from Hotel“  |  Imamo prvu Vinsku Damu i Vinskog Gospodina hrvatske vinske scene   |   U Splitu uspješno održano sedmo izdanje Taste the Mediterraneana  |  Dodijeljene nagrade na 9. Zagreb Tourfilm festivalu  |  Ulaganje u kvalitetu, brza prilagodba i destinacijski menadžment imperativ za cjelogodišnji turizam  |  Uspješno održana konferencija Može li hrvatski turizam 365?   |  Aminess hoteli i kampovi proširili poslovanje na otok Krk  |  Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda   |   ||
   

Hrvatska: En Premieur 2020: Istarski vinari na jedan dan sele u Zagreb

05.02.2020
Više od 50 istarskih vinara, kušanje nove berbe, vođena radionica o istarskom terroiru, najveći susret ugostitelja i istarskih  proizvođača vina – sve je spremno za deveto predstavljanje mladih malvazija. 
 
 

Ovogodišnja premijera mladih malvazija zakazana je za 10. veljače u Hotelu Esplanade u Zagrebu. Iz godine u godinu sve je više istarskih vinara koji se na ovaj način predstavljaju tržištu. Njih više od 50 u ponedjeljak će prezentirati potencijal nove berbe, a tradicionalno će im se pridružiti i proizvođači žlahtine i autohtonih sorti Bregovite Hrvatske. 

Na devetom En Primeuru sommelieri, vlasnici vinoteka, distributeri, hotelijeri, vinski kritičari kušat će vina u ranoj fazi, dok su još u bačvama, i odabrati ona koja im se najviše sviđaju. Po uzoru na kušanje novih berbi u Francuskoj, Udruga vinogradara i vinara Istre - Vinistra još je 2012. održala  prvi En Primeur mladih malvazija u Zagrebu. Od tada svake godine u drugom tjednu veljače istarski vinari na jedan dan sele u glavni grad. Degustacija je podijeljena u dva dijela - od 13 do 16 sati rezervirana je isključivao za profesionalce, a od 16 do 19 sati za širu javnost i ljubitelje vina, no isključivo uz pozivnicu ili prethodnu prijavu na web stranicu Vinistre.

„Udruga vinara i vinograda Istre koncentrira se na tri vrlo važna događaja za promociju vina Istre s fokusom na malvaziju. Uz Međunarodno ocjenjivanje vina i Svijet Malvazija u travnju te Vinistru u svibnju koja je postala jedna od najatraktivnijih vinskih manifestacija u ovom dijelu Europe, tu je i  En Primeur u Zagrebu - prigoda da se početkom svake godine širem tržištu predstavimo mladim malvazijama. Tijekom četvrt stoljeća postojanja Udruge vinara i vinogradara Istre, istarsko vino od neprepoznatljivog proizvoda postalo je brend, istarski vinari imaju proizvod svjetskog glasa, naše vinarije atraktivna su turistička odredišta, a vino je – uz sjajnu gastronomiju, među prva tri motiva dolaska turista u Istru", ističe Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre, koja je uz Udruženje vinarstva Hrvatske gospodarske komore organizator En Primeura mladih malvazija.


Nazad
 
 
 
 
back to top