InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Petak, 30.10.2020 || Imamo prvu Vinsku Damu i Vinskog Gospodina hrvatske vinske scene   |   U Splitu uspješno održano sedmo izdanje Taste the Mediterraneana  |  Dodijeljene nagrade na 9. Zagreb Tourfilm festivalu  |  Ulaganje u kvalitetu, brza prilagodba i destinacijski menadžment imperativ za cjelogodišnji turizam  |  Uspješno održana konferencija Može li hrvatski turizam 365?   |  Aminess hoteli i kampovi proširili poslovanje na otok Krk  |  Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda   |  Valamar nabavlja 100 posto električne energije iz obnovljivih izvora  |  Predstavljeno osam vrhunskih traminaca Srijemskog vinogorja  |  „1. Novinarska berba – Brodski Stupnik“ Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!   |  WINE & BIKE TOUR ERDUT  |  Valamar uspješno stabilizirao poslovanje, očuvao radna mjesta i pokrenuo sezonu  |  Vinska Dama i vinski Gospodin hrvatske vinske scene  |  Novi meni restorana Terbotz na najljepošoj terasi Kontinentalne Hrvatske   |  Zaplovite mirnim morima u ljeto iz snova  |  Vinski razgovori uz veličanstvene tramince Iločkih podruma  |  Čaroban Rose iz Kutjeva za osvježavajuće uživanje u Ljetu  |  Od Michelinove preporuke do zvjezdice kvalitetnim lokalnim proizvodima   |  Vino uz žlicu u Veganšpeku  |  Održala se prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu  |   ||
   

Hrvatska: En Premieur 2020: Istarski vinari na jedan dan sele u Zagreb

05.02.2020
Više od 50 istarskih vinara, kušanje nove berbe, vođena radionica o istarskom terroiru, najveći susret ugostitelja i istarskih  proizvođača vina – sve je spremno za deveto predstavljanje mladih malvazija. 
 
 

Ovogodišnja premijera mladih malvazija zakazana je za 10. veljače u Hotelu Esplanade u Zagrebu. Iz godine u godinu sve je više istarskih vinara koji se na ovaj način predstavljaju tržištu. Njih više od 50 u ponedjeljak će prezentirati potencijal nove berbe, a tradicionalno će im se pridružiti i proizvođači žlahtine i autohtonih sorti Bregovite Hrvatske. 

Na devetom En Primeuru sommelieri, vlasnici vinoteka, distributeri, hotelijeri, vinski kritičari kušat će vina u ranoj fazi, dok su još u bačvama, i odabrati ona koja im se najviše sviđaju. Po uzoru na kušanje novih berbi u Francuskoj, Udruga vinogradara i vinara Istre - Vinistra još je 2012. održala  prvi En Primeur mladih malvazija u Zagrebu. Od tada svake godine u drugom tjednu veljače istarski vinari na jedan dan sele u glavni grad. Degustacija je podijeljena u dva dijela - od 13 do 16 sati rezervirana je isključivao za profesionalce, a od 16 do 19 sati za širu javnost i ljubitelje vina, no isključivo uz pozivnicu ili prethodnu prijavu na web stranicu Vinistre.

„Udruga vinara i vinograda Istre koncentrira se na tri vrlo važna događaja za promociju vina Istre s fokusom na malvaziju. Uz Međunarodno ocjenjivanje vina i Svijet Malvazija u travnju te Vinistru u svibnju koja je postala jedna od najatraktivnijih vinskih manifestacija u ovom dijelu Europe, tu je i  En Primeur u Zagrebu - prigoda da se početkom svake godine širem tržištu predstavimo mladim malvazijama. Tijekom četvrt stoljeća postojanja Udruge vinara i vinogradara Istre, istarsko vino od neprepoznatljivog proizvoda postalo je brend, istarski vinari imaju proizvod svjetskog glasa, naše vinarije atraktivna su turistička odredišta, a vino je – uz sjajnu gastronomiju, među prva tri motiva dolaska turista u Istru", ističe Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre, koja je uz Udruženje vinarstva Hrvatske gospodarske komore organizator En Primeura mladih malvazija.


Nazad
 
 
 
 
back to top