InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Nedelja, 23.02.2020 || Vinski razgovori uz vina i likere Fiolić i najavu Zadar Wine Festivala   |  Aminess jedina turistička kompanija nagrađena certifikatom Poslodavac Partner  |  Najbolji hostel na svijetu dolazi na prvu hrvatsku konferenciju o hostelima   |  Osnovana Zajednica poslovnog turizma HGK  |   Vanja Halilović imenovana na poziciju direktorice marketinga tvrtke Kutjevo d.d.  |  Vinart Grand Tasting - nezaobilazno mjesto za sve koji se žele ozbiljno baviti vinom  |  Vodeći hotelijeri i investitori okupljaju se idući tjedan u Zagrebu  |  Kvaliteta najvažnija, ali uz realne cijene  |  Peta godina rekordnih razina turističkih noćenja  |  Vinari trebaju snažniju potporu države  |  McDonald's nagrađen jer zaposlenicima omogućava da ostvare svoj potencijal   |  EN PRIMEUR 2020.:nikad veći broj istarskih vinara i mladih Malvazija  |  Hrvatski vinari u Parizu  |  U Malom Lošinju otvoren prvi HoReCa centar na cresko-lošinjskom otočju  |  Bogati program 6. Whisky Faira Zagreb  |  Vinski razgovori uz noviju istarsku vinariju Valenta   |  San Mauro Muškat momjanski – priča o skladu prirode i ljudske ruke  |  Vino uz slasticu u Procaffeu  |  En Premieur 2020: Istarski vinari na jedan dan sele u Zagreb  |  FOODIN – osobni prehrambeni asistent  |   ||
   

Hrvatska: En Premieur 2020: Istarski vinari na jedan dan sele u Zagreb

05.02.2020
Više od 50 istarskih vinara, kušanje nove berbe, vođena radionica o istarskom terroiru, najveći susret ugostitelja i istarskih  proizvođača vina – sve je spremno za deveto predstavljanje mladih malvazija. 
 
 

Ovogodišnja premijera mladih malvazija zakazana je za 10. veljače u Hotelu Esplanade u Zagrebu. Iz godine u godinu sve je više istarskih vinara koji se na ovaj način predstavljaju tržištu. Njih više od 50 u ponedjeljak će prezentirati potencijal nove berbe, a tradicionalno će im se pridružiti i proizvođači žlahtine i autohtonih sorti Bregovite Hrvatske. 

Na devetom En Primeuru sommelieri, vlasnici vinoteka, distributeri, hotelijeri, vinski kritičari kušat će vina u ranoj fazi, dok su još u bačvama, i odabrati ona koja im se najviše sviđaju. Po uzoru na kušanje novih berbi u Francuskoj, Udruga vinogradara i vinara Istre - Vinistra još je 2012. održala  prvi En Primeur mladih malvazija u Zagrebu. Od tada svake godine u drugom tjednu veljače istarski vinari na jedan dan sele u glavni grad. Degustacija je podijeljena u dva dijela - od 13 do 16 sati rezervirana je isključivao za profesionalce, a od 16 do 19 sati za širu javnost i ljubitelje vina, no isključivo uz pozivnicu ili prethodnu prijavu na web stranicu Vinistre.

„Udruga vinara i vinograda Istre koncentrira se na tri vrlo važna događaja za promociju vina Istre s fokusom na malvaziju. Uz Međunarodno ocjenjivanje vina i Svijet Malvazija u travnju te Vinistru u svibnju koja je postala jedna od najatraktivnijih vinskih manifestacija u ovom dijelu Europe, tu je i  En Primeur u Zagrebu - prigoda da se početkom svake godine širem tržištu predstavimo mladim malvazijama. Tijekom četvrt stoljeća postojanja Udruge vinara i vinogradara Istre, istarsko vino od neprepoznatljivog proizvoda postalo je brend, istarski vinari imaju proizvod svjetskog glasa, naše vinarije atraktivna su turistička odredišta, a vino je – uz sjajnu gastronomiju, među prva tri motiva dolaska turista u Istru", ističe Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre, koja je uz Udruženje vinarstva Hrvatske gospodarske komore organizator En Primeura mladih malvazija.


Nazad
 
 
 
 
back to top