InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Nedelja, 17.11.2019 || Sudjelujte na 14. VINOcomu  |  Svježe mljevena kava vs. instant  |  10 godina Argeta Exclusive okusa  |  Uz mladu Frankovku i Graševinu obilježeno Martinje s potpisom Feravina  |  Burger King predstavlja Rebel Whopper: 100% Whopper, 0% meso  |  Predstavljanje Agrolaguninih proizvoda na zagrebačkoj špici  |  Dvije hrvatske kuće za odmor najbolje u Europi  |  METRO je ponosni partner prestižnog kulinarskog natjecanja Bocuse d'Or Croatia  |  Posjetite Festival mladog vina “Portugizac Plešivica” i sireva iz Zagrebačke županije  |  Mlado Međimurje po drugi put oduševilo svježinom i pitkošću mladih vina  |   Legendarni Kaltenberg proslavio povratak na hrvatsko tržište  |  Valamar očekuje rast prihoda i operativne dobiti na godišnjoj razini između 8 i 10 posto  |  Vino uz žlicu: Variva s Dolca u Hiltonovu restoranu ReUnion  |  Dražen Boban novi predsjednik Udruženja ugostiteljskih djelatnosti HGK  |  Restoran Terbotz – jedinstvena gastronomija s najljepšim kontinentalnim pogledom u Hrvatskoj  |  Vinski razgovori uz destilate Rossi  |  Novi trendovi u svjetskom kulinarstvu i hotelijerstvu visoke kategorije na petom izdanju Istria Gour  |  Ekskluzivnom večerom u restoranu Oliveto završeno treće izdanje Aminess Wine&Gourmet Nights   |  Vina Laguna osvojila tri zlata na prestižnom natjecanju u Italiji  |  U srcu Münchena ekskluzivna prezentacija hrvatske gastronomije  |   ||
   

Hrvatska: Ekskluzivnom večerom u restoranu Oliveto završeno treće izdanje Aminess Wine&Gourmet Nights

29.10.2019
Prošlog je petka u novigradskom restoranu Oliveto održana posljednja ovogodišnja večera u sklopu projekta Aminess Wine&Gourmet Nights, a osamdesetak zaljubljenika u gastronomiju uživalo je u okusima koje su za njih pripremali domaćin chef David Skoko te njegovi gosti. 
 
 

Gosti su imali priliku pozdraviti vrhunske kulinarske vještine chefa Hrvoja Zirojevića koji je zajedno sa chefom Skokom pripremio izuzetna četiri riblja slijeda dostojna finala ovogodišnjeg izdanja. Za desert je bila zadužena slastičarka Larisa Sossa iz Aminessa koja je oduševila slatkim kreacijama, a kako bi večera bila potpuna pobrinuo se vinar Ivica Matošević s biranim sortama.
 
Aminess Wine&Gourmet Nights su večere koje od ožujka do listopada organizira turistička kompanija Aminess s ciljem promocije istarske gastronomije na području Novigrada. Ove je godine održano osam večera na kojima je uživalo više od 600 posjetitelja iz cijele regije, a koji su time upoznali raznovrsnu gastronomsku ponudu s naglaskom na lokalnim namirnicama. 
 
„Treća sezona Aminess Wine&Gourmet Nights večera je iza nas. Sretan sam i ponosan što smo ovim projektom uspjeli okupiti tako veliku ekipu profesionalaca kako bi brojnim gostima predstavili najbolje od istarske kuhinje s fokusom na lokalne namirnice. Baš je svaka večera bila nekako posebna, tako da se zahvaljujem i organizatorima te s veseljem iščekujem sljedeće izdanje", izjavio je David Skoko.
 
 Uz Skoku, ove su sezone posebnom gourmet iskustvu doprinijeli i brojni drugi vrhunski kuhari među kojima su slovenski chef Janez Bratovž, dobitnik Michelinove zvjezdice Deni Srdoč, vlasnik Gastro Kluba Dragan Jovanović, mladi Marko Botić iz Half 8 restorana te talentirani slovenski chef Jorg Zupan. Uz odlična jela, gosti su mogli kušati vina lokalnih vinara kao što su Kabola, Degrassi, Tomaz, Coronica i Matošević te craft pivu i koktele koje je spravljao poznati barista Vjenceslav Mandić Kishoni. 
 
Projekt organizira turistička kompanija Aminess iz Novigrada, a njegovo četvrto izdanje, u sklopu kojeg će David Skoko ponovno kuhati u društvu poznatih chefova za posjetitelje restorana Oliveto i Half 8, počinje u ožujku sljedeće godine. 


Nazad
 
 
 
 
back to top