InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 20.01.2020 || Prestižna oznaka ADAC Superplatz 2020 za čak četiri Valamarova kamping ljetovališta  |  Aminess Sirena dobio nagradu ADAC Superplatz 2020  |  VINUM.IN - promocija drugog broja časopisa  |  Izvoz pjenušaca porastao za 35 posto  |  Badnjak na Fuliranju - riblji meni za prste polizati  |  Journal pop up We Love Local  |  Idealan spoj: orašasti plodovi i kava  |  Nova gastro ponuda na Fuliranju  |  METRO bilježi najsnažniji rast veleprodajnog poslovanja u 10 godina  |  Otvoren prvi slovenski burger bar Lars&Sven u zagrebačkom Branimir mingle mallu  |  Nezaboravno božićno druženje uz omiljene Franck čajeve i zanimljive koktele s čajem  |  Vinarija Jakopić na promociji u International Business Hotelu predstavila svu raskoš svojih etiketa  |  Vino uz žlicu (i vješalicu) u Magazinskoj kleti  |  Dvadeset šest hrvatskih tvrtki na sajmu luksuznog turizma ILTM   |  Novo ruho Škrleta moslavačkih vinara  |  Vinski razgovori uz vinariju Poletti  |  Počeo je gourmingle na Fuliranju   |  Francuski paradoks u Feričancima  |  Gault&Millau Croatia i Kotányi – predblagdanska gastronomija sa ženskim potpisom  |  Subway otvara svoj drugi restoran u samom centru Zagreba  |   ||
   

Hrvatska: Ekskluzivnom večerom u restoranu Oliveto završeno treće izdanje Aminess Wine&Gourmet Nights

29.10.2019
Prošlog je petka u novigradskom restoranu Oliveto održana posljednja ovogodišnja večera u sklopu projekta Aminess Wine&Gourmet Nights, a osamdesetak zaljubljenika u gastronomiju uživalo je u okusima koje su za njih pripremali domaćin chef David Skoko te njegovi gosti. 
 
 

Gosti su imali priliku pozdraviti vrhunske kulinarske vještine chefa Hrvoja Zirojevića koji je zajedno sa chefom Skokom pripremio izuzetna četiri riblja slijeda dostojna finala ovogodišnjeg izdanja. Za desert je bila zadužena slastičarka Larisa Sossa iz Aminessa koja je oduševila slatkim kreacijama, a kako bi večera bila potpuna pobrinuo se vinar Ivica Matošević s biranim sortama.
 
Aminess Wine&Gourmet Nights su večere koje od ožujka do listopada organizira turistička kompanija Aminess s ciljem promocije istarske gastronomije na području Novigrada. Ove je godine održano osam večera na kojima je uživalo više od 600 posjetitelja iz cijele regije, a koji su time upoznali raznovrsnu gastronomsku ponudu s naglaskom na lokalnim namirnicama. 
 
„Treća sezona Aminess Wine&Gourmet Nights večera je iza nas. Sretan sam i ponosan što smo ovim projektom uspjeli okupiti tako veliku ekipu profesionalaca kako bi brojnim gostima predstavili najbolje od istarske kuhinje s fokusom na lokalne namirnice. Baš je svaka večera bila nekako posebna, tako da se zahvaljujem i organizatorima te s veseljem iščekujem sljedeće izdanje", izjavio je David Skoko.
 
 Uz Skoku, ove su sezone posebnom gourmet iskustvu doprinijeli i brojni drugi vrhunski kuhari među kojima su slovenski chef Janez Bratovž, dobitnik Michelinove zvjezdice Deni Srdoč, vlasnik Gastro Kluba Dragan Jovanović, mladi Marko Botić iz Half 8 restorana te talentirani slovenski chef Jorg Zupan. Uz odlična jela, gosti su mogli kušati vina lokalnih vinara kao što su Kabola, Degrassi, Tomaz, Coronica i Matošević te craft pivu i koktele koje je spravljao poznati barista Vjenceslav Mandić Kishoni. 
 
Projekt organizira turistička kompanija Aminess iz Novigrada, a njegovo četvrto izdanje, u sklopu kojeg će David Skoko ponovno kuhati u društvu poznatih chefova za posjetitelje restorana Oliveto i Half 8, počinje u ožujku sljedeće godine. 


Nazad
 
 
 
 
back to top