InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 22.09.2020 || Valamar nabavlja 100 posto električne energije iz obnovljivih izvora  |  Predstavljeno osam vrhunskih traminaca Srijemskog vinogorja  |  „1. Novinarska berba – Brodski Stupnik“ Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!   |  WINE & BIKE TOUR ERDUT  |  Valamar uspješno stabilizirao poslovanje, očuvao radna mjesta i pokrenuo sezonu  |  Vinska Dama i vinski Gospodin hrvatske vinske scene  |  Novi meni restorana Terbotz na najljepošoj terasi Kontinentalne Hrvatske   |  Zaplovite mirnim morima u ljeto iz snova  |  Vinski razgovori uz veličanstvene tramince Iločkih podruma  |  Čaroban Rose iz Kutjeva za osvježavajuće uživanje u Ljetu  |  Od Michelinove preporuke do zvjezdice kvalitetnim lokalnim proizvodima   |  Vino uz žlicu u Veganšpeku  |  Održala se prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu  |  Uskoro treći Pjenušavi srijemski doručak   |  Odmor nikad bliže – nova kampanja TZ Zagrebačke županije  |  Pan Pilsner- upoznajte pivo s okusom petka  |  HGK traži produljenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta  |  Osnovana Zajednica riječnog turizma HGK  |   HGK poziva na žurnu provedbu natječaja za pomoć vinarima  |  Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi Chef's Pencil  |   ||
   

Hrvatska: Ekskluzivnom večerom u restoranu Oliveto završeno treće izdanje Aminess Wine&Gourmet Nights

29.10.2019
Prošlog je petka u novigradskom restoranu Oliveto održana posljednja ovogodišnja večera u sklopu projekta Aminess Wine&Gourmet Nights, a osamdesetak zaljubljenika u gastronomiju uživalo je u okusima koje su za njih pripremali domaćin chef David Skoko te njegovi gosti. 
 
 

Gosti su imali priliku pozdraviti vrhunske kulinarske vještine chefa Hrvoja Zirojevića koji je zajedno sa chefom Skokom pripremio izuzetna četiri riblja slijeda dostojna finala ovogodišnjeg izdanja. Za desert je bila zadužena slastičarka Larisa Sossa iz Aminessa koja je oduševila slatkim kreacijama, a kako bi večera bila potpuna pobrinuo se vinar Ivica Matošević s biranim sortama.
 
Aminess Wine&Gourmet Nights su večere koje od ožujka do listopada organizira turistička kompanija Aminess s ciljem promocije istarske gastronomije na području Novigrada. Ove je godine održano osam večera na kojima je uživalo više od 600 posjetitelja iz cijele regije, a koji su time upoznali raznovrsnu gastronomsku ponudu s naglaskom na lokalnim namirnicama. 
 
„Treća sezona Aminess Wine&Gourmet Nights večera je iza nas. Sretan sam i ponosan što smo ovim projektom uspjeli okupiti tako veliku ekipu profesionalaca kako bi brojnim gostima predstavili najbolje od istarske kuhinje s fokusom na lokalne namirnice. Baš je svaka večera bila nekako posebna, tako da se zahvaljujem i organizatorima te s veseljem iščekujem sljedeće izdanje", izjavio je David Skoko.
 
 Uz Skoku, ove su sezone posebnom gourmet iskustvu doprinijeli i brojni drugi vrhunski kuhari među kojima su slovenski chef Janez Bratovž, dobitnik Michelinove zvjezdice Deni Srdoč, vlasnik Gastro Kluba Dragan Jovanović, mladi Marko Botić iz Half 8 restorana te talentirani slovenski chef Jorg Zupan. Uz odlična jela, gosti su mogli kušati vina lokalnih vinara kao što su Kabola, Degrassi, Tomaz, Coronica i Matošević te craft pivu i koktele koje je spravljao poznati barista Vjenceslav Mandić Kishoni. 
 
Projekt organizira turistička kompanija Aminess iz Novigrada, a njegovo četvrto izdanje, u sklopu kojeg će David Skoko ponovno kuhati u društvu poznatih chefova za posjetitelje restorana Oliveto i Half 8, počinje u ožujku sljedeće godine. 


Nazad
 
 
 
 
back to top