InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Subota, 16.11.2019 || Sudjelujte na 14. VINOcomu  |  Svježe mljevena kava vs. instant  |  10 godina Argeta Exclusive okusa  |  Uz mladu Frankovku i Graševinu obilježeno Martinje s potpisom Feravina  |  Burger King predstavlja Rebel Whopper: 100% Whopper, 0% meso  |  Predstavljanje Agrolaguninih proizvoda na zagrebačkoj špici  |  Dvije hrvatske kuće za odmor najbolje u Europi  |  METRO je ponosni partner prestižnog kulinarskog natjecanja Bocuse d'Or Croatia  |  Posjetite Festival mladog vina “Portugizac Plešivica” i sireva iz Zagrebačke županije  |  Mlado Međimurje po drugi put oduševilo svježinom i pitkošću mladih vina  |   Legendarni Kaltenberg proslavio povratak na hrvatsko tržište  |  Valamar očekuje rast prihoda i operativne dobiti na godišnjoj razini između 8 i 10 posto  |  Vino uz žlicu: Variva s Dolca u Hiltonovu restoranu ReUnion  |  Dražen Boban novi predsjednik Udruženja ugostiteljskih djelatnosti HGK  |  Restoran Terbotz – jedinstvena gastronomija s najljepšim kontinentalnim pogledom u Hrvatskoj  |  Vinski razgovori uz destilate Rossi  |  Novi trendovi u svjetskom kulinarstvu i hotelijerstvu visoke kategorije na petom izdanju Istria Gour  |  Ekskluzivnom večerom u restoranu Oliveto završeno treće izdanje Aminess Wine&Gourmet Nights   |  Vina Laguna osvojila tri zlata na prestižnom natjecanju u Italiji  |  U srcu Münchena ekskluzivna prezentacija hrvatske gastronomije  |   ||
   

Hrvatska: Dvodnevna stručna edukacija pod vodstvom chefa Davida Skoke

16.11.2018
Tijekom dvodnevne stručne edukacije u novigradskom hotelu Aminess Maestral poznati chef David Skoko je studentima opatijskog Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te članovima Aminess gourmet tima otkrio tajne i podijelio korisne savjete za pripremu vrhunskih specijaliteta. Gostovanje chefa Skoke dio je programa cjeloživotnog obrazovanja specijalista odjela hrane i pića pod vodstvom prof.dr.sc. Slobodana Ivanovića.

 

„Okusi su dio doživljaja kojeg će svaki gost ponijeti sa sobom kao uspomenu, stoga je važno da priprema i prezentacija hrane budu na zavidnoj razini. Primarni cilj ovih predavanja i praktičnih savjeta upravo je to - približiti budućim stručnjacima F&B-a što zapravo znači kuhati, prezentirati hranu, ali i važnost korištenja namirnica lokalnih proizvođača kako bi ponuda bila još posebnija. Savršen će specijalitet uvijek biti najbolji ambasador kvalitetnog rada svih odjela hrane i pića”, izjavio je David Skoko.

Ovim susretom chefa Skoke s budućim specijalistima hrane i pića, Aminess hoteli i kampovi još jednom potvrđuju kvalitetnu suradnju s obrazovnim institucijama koje u svojim školskim programima pridaju veliku važnost praktičnoj nastavi, sve u svrhu što bolje pripreme vodećeg kadra za poslovne izazove koji slijede. Ovakve suradnje u Aminessu su uvijek dobro prihvaćene, jer se tema obrazovanja i praktičnog rada uspješno njeguje već dugi niz godina kroz razrađen plan stručnih edukacija za usavršavanje vještina, radionicama i suradnjom s renomiranim chefovima iz raznih F&B područja. 

„Drago mi je da već drugu godinu nastavljamo suradnju s Davidom Skokom i Aminessom na edukaciji sada već osme generacije specijalista odjela hrane i pića. Ovakvim se edukacijama na najbolji način njeguju kultura i prezentacija gourmet proizvoda, kao i poslovanje svakog pojedinog objekta koji na svoj zasebni način predstavlja destinaciju. Od F&B voditelja, konobara, barmena pa sve do kuhara, svatko ima priliku doprinijeti uspješnosti predstavljanja destinacije kroz kvalitetnu prezentaciju eno-gastronomskog proizvoda. Postoji samo jedan ključ uspjeha, a to je ulaganje u kvalitetnu edukaciju”, izjavio je profesor Slobodan Ivanović.

Cjelokupno stručno usavršavanje traje jednu akademsku godinu, a provodi se kroz dva modula - modul gastronomije i modul posvećen restoraterstvu. Po završetku programa, sudionici stječu potrebna znanja koja mogu primijeniti u širokom spektru poslova u turizmu i ugostiteljstvu. 



Nazad
 
 
 
 
back to top