InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 25.04.2019 || Proglašenje šampiona 2. revije vina hrvatskih autohtonih sorata   |  Vinski razgovori uz vinariju Hilić   |  Nova destinacija za snimanje pojedinih scena filmskog hita “The Hitman’s Wife’s Bodyguard”  |  Jagermeister predstavio Taste Remastered  |  Drugi Sweet Wine&Walk oduševio šetače  |  Grif Rauchbier novo osvježenje iz Grif mikropivovare  |  Okusite život na francuski način uz 1664 Blanc  |  Tomić Opolo Nobile 2018. kao najava proljetne sezone  |  Konferencija o golf turizmu pod nazivom „Aktualnosti u razvoju golf ponude u Hrvatskoj” održat će se  |  Slovenci s 5 zvjezdica "napali" Zagreb  |  Vinski razgovori uz vinariju Krolo   |  Homebrewing druženje u Pivani  |  U Rovinju počinje gourmet event posvećen autohtonim istarskim delicijama  |  Ususret dvadesetoj manifestaciji Urbanovo   |  Korta Katarina predstavila svoja nova vrhunska vina   |  Sedmi Weekend Bike & Gourmet Tour jedinstven je spoj biciklizma i dobre hrane  |   Sultan drinks uskoro na Oriental PARTYju by Beleza  |  Spreman je drugi Sweet Wine & Walk   |  Ledo Kuhaona u City Centru One East   |  David Skoko u društvu poznatih chefova i ove godine kuha za posjetitelje Oliveto i Half 8 restorana  |   ||
   

Hrvatska: Dvodnevna stručna edukacija pod vodstvom chefa Davida Skoke

16.11.2018
Tijekom dvodnevne stručne edukacije u novigradskom hotelu Aminess Maestral poznati chef David Skoko je studentima opatijskog Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te članovima Aminess gourmet tima otkrio tajne i podijelio korisne savjete za pripremu vrhunskih specijaliteta. Gostovanje chefa Skoke dio je programa cjeloživotnog obrazovanja specijalista odjela hrane i pića pod vodstvom prof.dr.sc. Slobodana Ivanovića.

 

„Okusi su dio doživljaja kojeg će svaki gost ponijeti sa sobom kao uspomenu, stoga je važno da priprema i prezentacija hrane budu na zavidnoj razini. Primarni cilj ovih predavanja i praktičnih savjeta upravo je to - približiti budućim stručnjacima F&B-a što zapravo znači kuhati, prezentirati hranu, ali i važnost korištenja namirnica lokalnih proizvođača kako bi ponuda bila još posebnija. Savršen će specijalitet uvijek biti najbolji ambasador kvalitetnog rada svih odjela hrane i pića”, izjavio je David Skoko.

Ovim susretom chefa Skoke s budućim specijalistima hrane i pića, Aminess hoteli i kampovi još jednom potvrđuju kvalitetnu suradnju s obrazovnim institucijama koje u svojim školskim programima pridaju veliku važnost praktičnoj nastavi, sve u svrhu što bolje pripreme vodećeg kadra za poslovne izazove koji slijede. Ovakve suradnje u Aminessu su uvijek dobro prihvaćene, jer se tema obrazovanja i praktičnog rada uspješno njeguje već dugi niz godina kroz razrađen plan stručnih edukacija za usavršavanje vještina, radionicama i suradnjom s renomiranim chefovima iz raznih F&B područja. 

„Drago mi je da već drugu godinu nastavljamo suradnju s Davidom Skokom i Aminessom na edukaciji sada već osme generacije specijalista odjela hrane i pića. Ovakvim se edukacijama na najbolji način njeguju kultura i prezentacija gourmet proizvoda, kao i poslovanje svakog pojedinog objekta koji na svoj zasebni način predstavlja destinaciju. Od F&B voditelja, konobara, barmena pa sve do kuhara, svatko ima priliku doprinijeti uspješnosti predstavljanja destinacije kroz kvalitetnu prezentaciju eno-gastronomskog proizvoda. Postoji samo jedan ključ uspjeha, a to je ulaganje u kvalitetnu edukaciju”, izjavio je profesor Slobodan Ivanović.

Cjelokupno stručno usavršavanje traje jednu akademsku godinu, a provodi se kroz dva modula - modul gastronomije i modul posvećen restoraterstvu. Po završetku programa, sudionici stječu potrebna znanja koja mogu primijeniti u širokom spektru poslova u turizmu i ugostiteljstvu. 



Nazad
 
 
 
 
back to top