InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Subota, 30.05.2020 || Suradnja HTZ-a i renomiranog australskog portala Chef's Pencil  |  Otvaraju se objekti Jadrana d.d.  |  Okus ljeta u bočici- stigla je Somersby lubenica  |  Istarska priča o uspjehu i vinu  |  Bolt pokreće uslugu dostave hrane u Zagrebu - Bolt Food  |  Podrška Valamarovom programu za očuvanje radnih mjesta „Pauza, Restart“  |  Beč stimulira odlazak u restorane  |  Slovenija: Grad Ljubljana ugostiteljima smanjio najam  |  Jeste li već popili kavu u prvom virtualnom kafiću u Hrvatskoj?  |  HZJZ objavio pravila za hotelijere  |  Predlaže se vaučerska shema   |  Otvorena online vinoteka Iločkih podruma   |  Južnokorejski turistički časopis SRT uvrstio Hrvatsku i otok Rab u TOP 8 destinacija svijeta  |  Trend pada turističkih noćenja se nastavlja  |  Nautički turizam traži omogućavanje plovidbe svim plovilima i gostima  |   Zajednica pustolovnog turizma HGK traži pokretanje svih aktivnosti  |  Hotelijeri traže nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta   |  Kongresni i poslovni turizam u velikim gubicima  |  Nova akvizicija u Badelu 1862  |  Uspješno održani prvi virtualni susreti o turizmu u Hrvatskoj   |   ||
   

Hrvatska: David Skoko u društvu poznatih chefova i ove godine kuha za posjetitelje Oliveto i Half 8 restorana

26.03.2019
Chef David Skoko u suradnji s poznatim chefovima nastavlja projekt Aminess Wine&Gourmet Nights koji već treću godinu zaredom organizira turistička kompanija Aminess iz Novigrada. 
 
 

Riječ je o večerama za goste koje se održavaju jednom mjesečno, od ožujka do listopada u novigradskim restoranima Oliveto i Half 8. Ovim večerama među domaćom i stranom publikom promovira se raznovrsna gastronomska ponuda inspirirana svjetskom kuhinjom pri čemu je naglasak na lokalnim namirnicama. Prva večera rezervirana je za ovaj petak, 29. ožujka kada će chef Skoko i Janez Bratovž pripremati specijalitete u restoranu Oliveto.
Ove će sezone uz chefa Skoku, poseban gourmet doživljaj pripremati i drugi vrhunski kuhari među kojima su dobitnik Michelinove zvjezdice Deni Srdoč, vlasnik Gastro Kluba Dragan Jovanović, renomirani chef Dino Galvagno, talentirani slovenski chef Jorg Zupan, kulinarska zvijezda Hrvoje Zirojević te predstavnik studija gastronomije Aspira. Uz odlična jela, gosti će se moći kušati vina lokalnih vinara poput Kabola, Degrassi, Tomaz, Kozlović, Coronica i Matošević te craft pivu i koktele koje će spravljati poznati barista Vjenceslav Mandić Kishoni. 
„Mislim da je iznimno važno kroz gourmet ponudu promovirati bogatstvo i raznolikost istarske pa tako i hrvatske gastronomije. Do sada sam doživio iznimno ugodna iskustva, a gosti su puni pozitivnih dojmova o našoj kuhinji. Ovim večerama želimo privući ljude te ih potaknuti da nastave istraživati, jer imamo puno toga za ponuditi", izjavio je David Skoko.
Chef Skoko, promotor svježih lokalnih namirnica i riba, svoja će jela servirati na poznatim dizajnerskim tanjurima Duke Group koji se nalaze na stolovima gotovo svih poznatih restorana.
„Svjesni smo što ovaj projekt znači i gostima i kuharima. Upravo smo zbog toga uzbuđeni i ponosni što i ove godine nastavljamo s ekskluzivnim Aminess Wine & Gourmet Nights večerama. Prošle je godine u večerama uživalo gotovo 600 posjetitelja iz cijele regije, a vjerujemo da će i ove godine ostvariti jednak uspjeh", istaknuli su iz turističke kompanije Aminess.



Nazad
 
 
 
 
back to top