InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 22.07.2019 || Nova era svježe mljevene kave  |  Najpoželjniji poslodavac u turizmu lansirao novu web stranicu dobarposaouvalamaru.com   |  Valamar isplaćuje posebnu nagradu zaposlenicima za uspješnu sezonu  |  Ljeto za vinoljupce – besplatne vinske radionice  |  Vinarija Štampar autohtonom sortom Pušipel promiče terroir Međimurja i sjeverne Hrvatske  |  Istria Gourmet Festival u slavljeničkom ruhu  |  Dašak Hvara uz Tomić Opolo Nobile 2018 i melodije klapske pjesme   |  Dani otvorenih butelja – Zlatni vinari Zagrebačke županije 04. 07. 2019.  |  Otvoreni Pelati u samom centru Zagreba  |  Vinski razgovori uz Dalmacijavino   |  21-22.09.2019 – održati će se Trieste Coffe Experts  |  Valamar kreće u izgradnju najvećeg ljetovališta u Hrvatskoj  |  Vino uz žlicu u restoranu Miki's  |  Otvoren G.E.T. Fest - festival vinskog turizma  |   Syrah Miraz Feravina ponovo šampion Bonavite  |  Valamar otvorio dva nova ljetovališta s pet zvjezdica  |  Vinski razgovori uz Franju Kolarića   |  Po drugi puta u Hrvatskoj proslavljen Svjetski dan krastavaca  |  Uspješno predstavljena kvarnerska pjenušava vina u Zagrebu  |  Veliki uspjeh Stocka na prestižnom ocjenjivanju alkoholnih pića „World Dinks Awards“  |   ||
   

Hrvatska: David Skoko u društvu poznatih chefova i ove godine kuha za posjetitelje Oliveto i Half 8 restorana

26.03.2019
Chef David Skoko u suradnji s poznatim chefovima nastavlja projekt Aminess Wine&Gourmet Nights koji već treću godinu zaredom organizira turistička kompanija Aminess iz Novigrada. 
 
 

Riječ je o večerama za goste koje se održavaju jednom mjesečno, od ožujka do listopada u novigradskim restoranima Oliveto i Half 8. Ovim večerama među domaćom i stranom publikom promovira se raznovrsna gastronomska ponuda inspirirana svjetskom kuhinjom pri čemu je naglasak na lokalnim namirnicama. Prva večera rezervirana je za ovaj petak, 29. ožujka kada će chef Skoko i Janez Bratovž pripremati specijalitete u restoranu Oliveto.
Ove će sezone uz chefa Skoku, poseban gourmet doživljaj pripremati i drugi vrhunski kuhari među kojima su dobitnik Michelinove zvjezdice Deni Srdoč, vlasnik Gastro Kluba Dragan Jovanović, renomirani chef Dino Galvagno, talentirani slovenski chef Jorg Zupan, kulinarska zvijezda Hrvoje Zirojević te predstavnik studija gastronomije Aspira. Uz odlična jela, gosti će se moći kušati vina lokalnih vinara poput Kabola, Degrassi, Tomaz, Kozlović, Coronica i Matošević te craft pivu i koktele koje će spravljati poznati barista Vjenceslav Mandić Kishoni. 
„Mislim da je iznimno važno kroz gourmet ponudu promovirati bogatstvo i raznolikost istarske pa tako i hrvatske gastronomije. Do sada sam doživio iznimno ugodna iskustva, a gosti su puni pozitivnih dojmova o našoj kuhinji. Ovim večerama želimo privući ljude te ih potaknuti da nastave istraživati, jer imamo puno toga za ponuditi", izjavio je David Skoko.
Chef Skoko, promotor svježih lokalnih namirnica i riba, svoja će jela servirati na poznatim dizajnerskim tanjurima Duke Group koji se nalaze na stolovima gotovo svih poznatih restorana.
„Svjesni smo što ovaj projekt znači i gostima i kuharima. Upravo smo zbog toga uzbuđeni i ponosni što i ove godine nastavljamo s ekskluzivnim Aminess Wine & Gourmet Nights večerama. Prošle je godine u večerama uživalo gotovo 600 posjetitelja iz cijele regije, a vjerujemo da će i ove godine ostvariti jednak uspjeh", istaknuli su iz turističke kompanije Aminess.



Nazad
 
 
 
 
back to top