InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 25.03.2019 || Vino uz žlicu: Bosanska jela i hrvatska vina u Sofri  |  Hrvatska proglašena najboljom destinacijom za poslovni turizam u 2018. godini!  |  Poreč u svibnju ponovno domaćin vrhunskog gastronomskog doživljaja ''Wine Nights'  |  Kabola Malvazija Amfora 2015. u završnici natjecanja ASI Contest for Best Sommelier of the World  |  Drama s kavom u Drami  |  Abeceda francuskog jezika za gurmane  |  Zagreb ovog proljeća postaje centar svijeta za sve hedoniste - stiže prvi R'n'B Weekend  |  Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom uz Vina Laguna  |  Zagreb dobio gastro mjesto po svjetskim standardima, Franko's pizza & bar  |  Vino Dalmacije  |  Trs je naš  |  Završeno prvo izdanje Aminess Gourmet Laba   |  Završen dosad najveći Vinart Grand Tasting  |  Dodijeljeni kulinarski Oscari i predstavljeno drugo izdanje Gault&Millau Croatia 2019.  |  Vina Laguna nastavljaju nizati uspjehe  |  U Hrvatsku stigle još dvije nove MICHELINOVE zvjezdice!  |  Gault&Millau Croatia 2019. – još nas par dana dijeli do noći kulinarskih Oscara  |  Valamar u 2018. godini ostvario dvoznamenkasti rast poslovnih rezultata  |  Oda francuskoj kuhinji uz gala večeru Gout de/Good France   |  Središnji stručni skup vinogradara i vinara Hrvatske u četvrtak i petak u Požegi   |   ||
   

Hrvatska: Dani švoja još jednom podsjećaju na vrijednosti ribe list

29.10.2018
Restorani sjeverozapadne Istre nude bogate menije s najmanje četiri slijeda
Umag, Novigrad, Buje i Brtonigla, 29. listopada 2018. - Da je Istra uistinu specifično mjesto koje uvijek vrijedi posjetiti, dokazuju i njeni Dani švoja, koji spajaju dvije prekrasne stvari – hranu i prirodu. I ove jeseni slavi se plemenita riba list, čiji okus osvaja sve turiste i posjetitelje dugi niz godina, a ovogodišnja manifestacija traje od 12. listopada do 18. studenog. 


 

Za pripremu ove bijele ribe pobrinut će se chefovi devet priznatih istarskih restorana i konoba, koji će svojim gastronomskim znanjem i umijećem prezentirati njen okus u kombinaciji s mnogim raznolikim delicijama.  U više od mjesec dana bogate menije s najmanje četiri slijeda na bazi lista nude restorani Igor i Lux Casino Hotel Mulino iz Buja, Libeccio i San Benedetto iz Novigrada, Nono, Pergola, Rustica i Bušćina iz Umaga i Villa Vilola iz Zambratije. Kao i uvijek, uz ribu list, chefovi na svojim menijima uključujuju i ostale delikatese i autohtone istarske proizvode uz neizostavnu ponudu domaćih kvalitetnih vina i maslinova ulja. 

Dani švoja su postali svojevrsna gastronomska tradicija kojoj se radujemo dolaskom svake jeseni, a ključna je u predstavljanju istarske gurmanske kulture. Vrhunski chefovi i ovog će puta predstaviti list u različitim jelima spremljenima na tradicionalan, ali i moderan način. Uz uživanje u sjajnoj hrani, bit će to i prilika za sve goste da uživaju u ljepotama i u jesenskom izdanju sjeverozapadne Istre. Kroz događanja poput ovog, sjeverozapadna Istra gradi reputaciju cjelogodišnje destinacije, izjavio je Milovan Popović, direktor Turističke zajednice grada Umaga.

List, poznat po svom specifičnom zamamnom okusu, popularan je među  stanovnicima sjevorezapadne Istre pod nazivom švoj, bogat je izvor mineralnih soli, vitamina B skupine, te nezasićenih masnih kiselina i samim time idealan za očuvanje zdravlja živčanog i krvožilnog sustava, stoga vas pozivamo da posjetite sjeverozapadnu Istru u vrijeme Dana Švoja i uživate u svim delicijama spravljenih na bazi švoje uz čašicu dobrog vina vrhunskih istarskih vinara.

Više informacija o ovogodišnjim Danima švoja pronađite na web stranici Colours of Istria.



Nazad
 
 
 
 
back to top