InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Nedelja, 16.06.2019 || Veliki uspjeh Stocka na prestižnom ocjenjivanju alkoholnih pića „World Dinks Awards“  |  Valamarovi hoteli ponovno dobitnici najprestižnije turističke nagrade na svijetu   |  Sva raskoš Zlatne doline predstavljena na danima graševine u Kutjevu  |  Vina PP Orahovice osvojila dvije bronce na Decanteru 2019  |  Međimurski vinari trijumfirali na svjetskom natjecanju Decanter World Wine Awards  |  Pet zlata i tri srebra za Feravino u Svetom Ivanu Zelini  |  Pobjednici prvog regionalnog Latte Art natjecanja u Hrvatskoj  |  Na sajmu SCA World of Coffee u Berlinu razgovor o rješenjima za izazove uzgajivača kave  |  Zigante tartufi ponosno nose Superbrands znak  |  U dvorcu Kutjevo održan Simpozij o Graševini   |  Badelova vina trijumfirala na svjetskoj dodjeli nagrada IWSC 2019  |  Novosti o golf turizmu na konferenciji o golfu u Poreču  |  Hrvatska na vrhu popisa zemalja s najvećim rastom popularnosti na TripAdvisoru  |  Održani Dani Dalmatinskog pršuta i vina   |  Vinski razgovori uz Davora Zdjelarevića   |  Udruga Grk Lumbarda predstavila je svoju sortu zagrebačkim vinoljupcima  |  Proglašeni pobjednici natječaja "Vino mog zavičaja"  |   Pridružite nam se na ekskluzivnom događaju u svijetu espressa i latte arta!  |  Europsko priznanje Borisu Drilu iz Hrvatskog Telekoma  |  Uspješno održan 6. festival Taste the Mediterranean, oplemenjen ljepotom Hvara i Dalmacije  |   ||
   

Hrvatska: Dani švoja još jednom podsjećaju na vrijednosti ribe list

29.10.2018
Restorani sjeverozapadne Istre nude bogate menije s najmanje četiri slijeda
Umag, Novigrad, Buje i Brtonigla, 29. listopada 2018. - Da je Istra uistinu specifično mjesto koje uvijek vrijedi posjetiti, dokazuju i njeni Dani švoja, koji spajaju dvije prekrasne stvari – hranu i prirodu. I ove jeseni slavi se plemenita riba list, čiji okus osvaja sve turiste i posjetitelje dugi niz godina, a ovogodišnja manifestacija traje od 12. listopada do 18. studenog. 


 

Za pripremu ove bijele ribe pobrinut će se chefovi devet priznatih istarskih restorana i konoba, koji će svojim gastronomskim znanjem i umijećem prezentirati njen okus u kombinaciji s mnogim raznolikim delicijama.  U više od mjesec dana bogate menije s najmanje četiri slijeda na bazi lista nude restorani Igor i Lux Casino Hotel Mulino iz Buja, Libeccio i San Benedetto iz Novigrada, Nono, Pergola, Rustica i Bušćina iz Umaga i Villa Vilola iz Zambratije. Kao i uvijek, uz ribu list, chefovi na svojim menijima uključujuju i ostale delikatese i autohtone istarske proizvode uz neizostavnu ponudu domaćih kvalitetnih vina i maslinova ulja. 

Dani švoja su postali svojevrsna gastronomska tradicija kojoj se radujemo dolaskom svake jeseni, a ključna je u predstavljanju istarske gurmanske kulture. Vrhunski chefovi i ovog će puta predstaviti list u različitim jelima spremljenima na tradicionalan, ali i moderan način. Uz uživanje u sjajnoj hrani, bit će to i prilika za sve goste da uživaju u ljepotama i u jesenskom izdanju sjeverozapadne Istre. Kroz događanja poput ovog, sjeverozapadna Istra gradi reputaciju cjelogodišnje destinacije, izjavio je Milovan Popović, direktor Turističke zajednice grada Umaga.

List, poznat po svom specifičnom zamamnom okusu, popularan je među  stanovnicima sjevorezapadne Istre pod nazivom švoj, bogat je izvor mineralnih soli, vitamina B skupine, te nezasićenih masnih kiselina i samim time idealan za očuvanje zdravlja živčanog i krvožilnog sustava, stoga vas pozivamo da posjetite sjeverozapadnu Istru u vrijeme Dana Švoja i uživate u svim delicijama spravljenih na bazi švoje uz čašicu dobrog vina vrhunskih istarskih vinara.

Više informacija o ovogodišnjim Danima švoja pronađite na web stranici Colours of Istria.



Nazad
 
 
 
 
back to top