InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 21.05.2018 || Britanci umjesto cappuccina piju 'Megharyycino' za 38 kn   |  Vinarije Štampar, Cmrečnjak i Novak predstavile odabrane etikete vina  |  Momax stiže na hrvatsko tržište  |  NME ponovno uvrstio INmusic među najpopularnije festivale na svijetu  |  Hrvatska turistička ponuda predstavljena na sajmu ITB China u Šangaju  |  Feravinu bronca za ledenu Frankovku 2015. i Graševinu Miraz 2016.  |  Evo zašto Oxford Circus Tube stanica miriši na jagode  |  BAT zapošljava 100 stručnjaka na uvođenju proizvoda nove generacije   |   Oporavak tržišta piva u Srbiji za 5,2%  |  Carine grade hotel u Kumboru  |  Stabilan razvoj METRO AG-a  |  Ante Ančić postao direktorom sportskog razvoja agencije  |  Chefovi s Michelinovom zvjezdicom prvi put u Vukovaru  |  Nestle globalna inicijativa pomaže djeci da žive zdravije  |  Dani hrvatskog turizma ove godine održat će se u Hvaru  |  Venecija želi zabraniti prodaju hrane za ponijeti  |  Dva nova okusa - Jubilarna Intense i Jubilarna Sensual  |  Grupacija Kofola povećala je prihode u prvom tromjesečju  |  Predstavljen projekt Ukusna dijetetika  |  Heineken stekao manjinski udio u BBC-u  |   ||
   

Hrvatska: Chefovi s Michelinovom zvjezdicom prvi put u Vukovaru

16.05.2018

Hrvatska turistička zajednica (HTZ), u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom gospodarskom komorom, u vukovarskom hotelu Lav II organizirala je „Hrvatska 365 Gourmet" radionicu, koja je okupila više od 40 sudionika. Na radionici su predavanja održali vrhunski chefovi Michelina, Lionel Levy i Frank Renimel. 
 

Izuzetno me veseli što je Vukovar domaćin radionice posvećene izvrsnosti u eno-gastronomiji. Promocija turizma u Slavoniji te na kontinentu jedan je od ciljeva Hrvatske turističke zajednice, a ova je radionica samo jedna od brojnih aktivnosti koje provodimo s ciljem promoviranja Slavonije i njene turističke ponude. Slavonija, uz nadaleko poznatu gostoljubivost te raznovrsnu, bogatu, tradicionalnu i autohtonu eno-gastronomsku ponudu ima sve potrebne resurse za snažan razvoj turizma te sam siguran kako je današnje druženje brojnim slavonskim chefovima poslužila za stjecanje novih znanja, iskustva i kontakata na temelju kojih će u svojim destinacijama kreirati buduću zanimljivu kulinarsku ponudu, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako su kontinuirana ulaganja i promocija te edukacija i komunikacija nužni u prezentaciji ukupne hrvatske turističke ponude.   

Chef Lionel Levy, koji je u sklopu radionice u Vukovaru održao predavanje na temu inovacija u tradicionalnim receptima, naglasio je kako se Hrvatska doista može pohvaliti bogatstvom resursa u eno-gastronomiji. Sudjelovao sam na svim radionicama diljem Hrvatske, a Vukovar mi se čini kao prekrasan kontinentalni grad. Ovdje su recepti i tradicionalna kuhinja puno konkretniji, a riječna riba mi se čini kao bitan dio kulinarske tradicije. Smatram da je vrlo važno zadržati efekt autentičnosti po kojoj je hrvatska gastronomija prepoznatljiva, zaključio je chef Levy, pritom se zahvalivši Hrvatskoj turističkoj zajednici na pozivu. 

Chef Frank Renimel, koji je na radionici govorio o ljubavi prema gastronomiji, zanat je učio od najboljih francuskih chefova, a Michelinova zvjezdica mu je dodijeljena 2003. godine, kada mu je bilo samo 28 godina. „U gastronomiji je vrlo važno kontinuirano educiranje i želja za napretkom. Također je važno slijediti svoje instinkte i ciljeve, a osobno tražim kreativnost i inspiraciju u svakodnevnim stvarima ", poručio je chef Renimel.

O aktualnim temama iz domene upravljanja brendom u eno-gastronomiji govorila je brend menadžerica Elena Schipani, koja radi na promociji hrane i pića, ali i kao brand manager za brojne tvrtke i ustanove. Radionici je prisustvovala i ugledna sommelierka Mira Šemić, koja je održala predavanje na temu sljubljivanja hrane i poznatih hrvatskih vina.  

Podsjećamo kako je serija radionica održana tijekom 2017. godine i to u Splitu, Opatiji, Osijeku i Zagrebu, dok su tijekom 2018. godine održane radionice u Puli i danas u Vukovaru. Radionice su namijenjene chefovima i imaju edukativnu ulogu, a osnovni cilj je prezentacija vrhunskih znanja s područja eno-gastronomije.



Nazad
 
 
 
 
back to top