InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 11.12.2018 || Vinarija Tomić ponosni je partner projekta „Sigurnim putem dalje”  |  Advent priprema Dane otvorenih butelja  |   Zavirite u ELFS & bubbles!  |  Predstavljanje vinarije Zorić  |  Fuliranje s prstohvatom blagdanske čarolije na Strossmayerovom trgu  |  Dani jadranskih lignji u sjeverozapadnoj Istri  |  Vinske zvijezde 2018  |  Vina Belje imaju najbolju turističku ponudu u Slavoniji i Podunavlju   |  G.E.T. Awards: Bijeli grozd 2018  |  Adria Hotel Forum 2019 održat će se u Beogradu!  |  Mediteranska lakoća postojanja  |  Mirisi, okusi i boje otoka Hvara u Zagrebu  |  Gin Woodland ove godine osvojio čak 11 prestižnih svjetskih nagrada  |   Rabljani nastavljaju nizati vrijedne turističke nagrade  |  Fuliranje, uskoro otvara svoja vrata na Strossmayerovom trgu  |  Vino i čokolada: boje, okusi i misli Mediterana  |  Dodijeljene Vinart nagrade  |  Dvodnevna stručna edukacija pod vodstvom chefa Davida Skoke   |  Restoran Kalelarga u novom ruhu i s novim vlasnicima  |  12. Kongres hrvatskog kampinga u Termama Tuhelj  |   ||
   

Hrvatska: Čarolija vrhunskih chefova regije u srcu Zagreba

17.04.2018

Gastronomskim spektaklom Taste with signature održanom u prekrasnom ambijentu restorana Spoon, začini Kotanyi obilježili su svoju 20. obljetnicu u Hrvatskoj i 137 godina dugu obiteljsku tradiciju. Zasigurno, takva su predstavljanja izvrsna promocija kuhinje s ovih prostora koja sve više zauzima zapaženo mjesto na svjetskoj gastrosceni.
 

Prestiž i elegancija te nezaboravni gastronomski užici obilježili su po mnogočemu jedinstvenu gala večer Taste with signature. Vodeći chefovi regije okupili su se u Zagrebu te povodom 20. obljetnice omiljenih začina Kotanyi predstavili neopisivu kulinarsku rapsodiju. 

Suradnja i dobro raspoloženje naših vodećih chefova pokazala je najbolje od regionalne kuhinje. Zasigurno, takva su predstavljanja izvrsna promocija kuhinje  s ovih prostora koja sve više zauzima zapaženo mjesto na svjetskoj gastrosceni. Upravo su i neki od tih chefova omiljeni izbor svjetskih zvijezda. Gastronomskim spektaklom Taste with signature održanom u prekrasnom ambijentu restorana Spoon, začini Kotanyi obilježili su svoju 20. obljetnicu u Hrvatskoj i 137 godina dugu obiteljsku tradiciju. 
 

Obilježavanju drugoga desetljeća omiljenih začina u Hrvatskoj prisustvovao je i sam vlasnik te obiteljske tvrtke Erwin Kotanyi te brojne osobe iz društvenog života kao što su ugledna urednica i novinarka Tončica Čeljuska, televizijski voditelj Duško Ćurlić, PR menadžerica Lana sa suprugom Antom Mihićem, modna agentica Suzy Josipović, spisateljica Emina Pršić i drugi. 
 
Niz pomno kreiranih delicija s osobnim potpisom započeo je Hrvoje Zirojević izvrsnim tatarom od tune, a crvena riža s kanoštrelima i brunoiseom od sezonskog povrća na kremi od celera i kozica u pripremi majstora Ivana Pažanina i Brace Sanjina izvrsno se uklopila u jedinstveni večernji menu. Juhu od celera i krušaka pod mentorstvom apsolutnog majstora Steve Karapandže pripremio je perspektivni mladi kuhar Edin Karančić, a taj nesvakidašnji okus toplog predjela dobio je brojne pohvale. Crna skuša u pripremi Davida Skoke i Dragana Jovanovića donijela je dašak pravog morskog doživljaja i mirise našeg Jadrana. Lagani slijed začinili su juneći obrazi lagano kuhani u crvenom vinu Ljubiše Stojanovića i Uroša Uroševića, dok su tri slatke fantazije Dragice Lukin dale završnu notu toj nesvakidašnjoj večeri. Ljubitelje roštilja nakon večere vrhunskim sudžukicama, ćevapima i mesnim specijalitetima iznenadili su čuveni sarajevski chefovi Nermin Hodžić i Zaim Merdan.



Nazad
 
 
 
 
back to top