InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 16.07.2018 || Najveći CROburger u Hrvatskoj za gledanje velikog finala na Foodballerki  |  Ministarstvo turizma dodijelilo 24 milijuna kuna za razvoj poduzetništva u turizmu   |  Zadar dobio prvi pop-up sushi restoran   |  Veljko Ostojić izabran za direktora Hrvatske udruge turizma  |  PZ Putniković u Zagrebu predstavio najbolja ljetna vina  |  HTZ u Slavoniju dovodi deset svjetski poznatih blogera i influencera   |  95% Hrvata koristi kartice, 15% svaki dan plaća beskontaktno, a 62% želi plaćati mobitelom   |  Proslavljen Svjetski dan krastavaca i predstavljen 4 br. magazina miss7  |  Svi su dobrodošli na 33. Dane rudarske greblice  |  Barcaffé Barist Tour  |  Pivo nas čini pametnijima i kreativnijima  |  Stigla prestižna priznanja World Travel Awards  |  Rekordna godina za proizvodnju i izvoz piva  |  Talijanska Lavazza kupuje australski Blue Pod Coffee  |  Inovacije u duhanskoj industriji za manji rizik od štetnosti duhana  |  U zagrljaju Moslavačkog gorja, Lonjskog polja i Škrleta!  |  Kampiranje u Slavoniji sve popularnije  |  Gastro doživljaj u Marini Hramini  |  Svečano predstavljen najveći hrvatski gastro projekt Croatia: The Cookbook  |   Vikend surprise-Bolesna braća i Kuzma i Shaka Zulu  |   ||
   

Hrvatska: Čarolija vrhunskih chefova regije u srcu Zagreba

17.04.2018

Gastronomskim spektaklom Taste with signature održanom u prekrasnom ambijentu restorana Spoon, začini Kotanyi obilježili su svoju 20. obljetnicu u Hrvatskoj i 137 godina dugu obiteljsku tradiciju. Zasigurno, takva su predstavljanja izvrsna promocija kuhinje s ovih prostora koja sve više zauzima zapaženo mjesto na svjetskoj gastrosceni.
 

Prestiž i elegancija te nezaboravni gastronomski užici obilježili su po mnogočemu jedinstvenu gala večer Taste with signature. Vodeći chefovi regije okupili su se u Zagrebu te povodom 20. obljetnice omiljenih začina Kotanyi predstavili neopisivu kulinarsku rapsodiju. 

Suradnja i dobro raspoloženje naših vodećih chefova pokazala je najbolje od regionalne kuhinje. Zasigurno, takva su predstavljanja izvrsna promocija kuhinje  s ovih prostora koja sve više zauzima zapaženo mjesto na svjetskoj gastrosceni. Upravo su i neki od tih chefova omiljeni izbor svjetskih zvijezda. Gastronomskim spektaklom Taste with signature održanom u prekrasnom ambijentu restorana Spoon, začini Kotanyi obilježili su svoju 20. obljetnicu u Hrvatskoj i 137 godina dugu obiteljsku tradiciju. 
 

Obilježavanju drugoga desetljeća omiljenih začina u Hrvatskoj prisustvovao je i sam vlasnik te obiteljske tvrtke Erwin Kotanyi te brojne osobe iz društvenog života kao što su ugledna urednica i novinarka Tončica Čeljuska, televizijski voditelj Duško Ćurlić, PR menadžerica Lana sa suprugom Antom Mihićem, modna agentica Suzy Josipović, spisateljica Emina Pršić i drugi. 
 
Niz pomno kreiranih delicija s osobnim potpisom započeo je Hrvoje Zirojević izvrsnim tatarom od tune, a crvena riža s kanoštrelima i brunoiseom od sezonskog povrća na kremi od celera i kozica u pripremi majstora Ivana Pažanina i Brace Sanjina izvrsno se uklopila u jedinstveni večernji menu. Juhu od celera i krušaka pod mentorstvom apsolutnog majstora Steve Karapandže pripremio je perspektivni mladi kuhar Edin Karančić, a taj nesvakidašnji okus toplog predjela dobio je brojne pohvale. Crna skuša u pripremi Davida Skoke i Dragana Jovanovića donijela je dašak pravog morskog doživljaja i mirise našeg Jadrana. Lagani slijed začinili su juneći obrazi lagano kuhani u crvenom vinu Ljubiše Stojanovića i Uroša Uroševića, dok su tri slatke fantazije Dragice Lukin dale završnu notu toj nesvakidašnjoj večeri. Ljubitelje roštilja nakon večere vrhunskim sudžukicama, ćevapima i mesnim specijalitetima iznenadili su čuveni sarajevski chefovi Nermin Hodžić i Zaim Merdan.



Nazad
 
 
 
 
back to top