InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 26.03.2019 || Hotel Esplanade Zagreb okrunjen je titulom za najbolji Povijesni hotel godine   |  Vino uz žlicu: Bosanska jela i hrvatska vina u Sofri  |  Hrvatska proglašena najboljom destinacijom za poslovni turizam u 2018. godini!  |  Poreč u svibnju ponovno domaćin vrhunskog gastronomskog doživljaja ''Wine Nights'  |  Kabola Malvazija Amfora 2015. u završnici natjecanja ASI Contest for Best Sommelier of the World  |  Drama s kavom u Drami  |  Abeceda francuskog jezika za gurmane  |  Zagreb ovog proljeća postaje centar svijeta za sve hedoniste - stiže prvi R'n'B Weekend  |  Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom uz Vina Laguna  |  Zagreb dobio gastro mjesto po svjetskim standardima, Franko's pizza & bar  |  Vino Dalmacije  |  Trs je naš  |  Završeno prvo izdanje Aminess Gourmet Laba   |  Završen dosad najveći Vinart Grand Tasting  |  Dodijeljeni kulinarski Oscari i predstavljeno drugo izdanje Gault&Millau Croatia 2019.  |  Vina Laguna nastavljaju nizati uspjehe  |  U Hrvatsku stigle još dvije nove MICHELINOVE zvjezdice!  |  Gault&Millau Croatia 2019. – još nas par dana dijeli do noći kulinarskih Oscara  |  Valamar u 2018. godini ostvario dvoznamenkasti rast poslovnih rezultata  |  Oda francuskoj kuhinji uz gala večeru Gout de/Good France   |   ||
   

Hrvatska: Čarolija vrhunskih chefova regije u srcu Zagreba

17.04.2018

Gastronomskim spektaklom Taste with signature održanom u prekrasnom ambijentu restorana Spoon, začini Kotanyi obilježili su svoju 20. obljetnicu u Hrvatskoj i 137 godina dugu obiteljsku tradiciju. Zasigurno, takva su predstavljanja izvrsna promocija kuhinje s ovih prostora koja sve više zauzima zapaženo mjesto na svjetskoj gastrosceni.
 

Prestiž i elegancija te nezaboravni gastronomski užici obilježili su po mnogočemu jedinstvenu gala večer Taste with signature. Vodeći chefovi regije okupili su se u Zagrebu te povodom 20. obljetnice omiljenih začina Kotanyi predstavili neopisivu kulinarsku rapsodiju. 

Suradnja i dobro raspoloženje naših vodećih chefova pokazala je najbolje od regionalne kuhinje. Zasigurno, takva su predstavljanja izvrsna promocija kuhinje  s ovih prostora koja sve više zauzima zapaženo mjesto na svjetskoj gastrosceni. Upravo su i neki od tih chefova omiljeni izbor svjetskih zvijezda. Gastronomskim spektaklom Taste with signature održanom u prekrasnom ambijentu restorana Spoon, začini Kotanyi obilježili su svoju 20. obljetnicu u Hrvatskoj i 137 godina dugu obiteljsku tradiciju. 
 

Obilježavanju drugoga desetljeća omiljenih začina u Hrvatskoj prisustvovao je i sam vlasnik te obiteljske tvrtke Erwin Kotanyi te brojne osobe iz društvenog života kao što su ugledna urednica i novinarka Tončica Čeljuska, televizijski voditelj Duško Ćurlić, PR menadžerica Lana sa suprugom Antom Mihićem, modna agentica Suzy Josipović, spisateljica Emina Pršić i drugi. 
 
Niz pomno kreiranih delicija s osobnim potpisom započeo je Hrvoje Zirojević izvrsnim tatarom od tune, a crvena riža s kanoštrelima i brunoiseom od sezonskog povrća na kremi od celera i kozica u pripremi majstora Ivana Pažanina i Brace Sanjina izvrsno se uklopila u jedinstveni večernji menu. Juhu od celera i krušaka pod mentorstvom apsolutnog majstora Steve Karapandže pripremio je perspektivni mladi kuhar Edin Karančić, a taj nesvakidašnji okus toplog predjela dobio je brojne pohvale. Crna skuša u pripremi Davida Skoke i Dragana Jovanovića donijela je dašak pravog morskog doživljaja i mirise našeg Jadrana. Lagani slijed začinili su juneći obrazi lagano kuhani u crvenom vinu Ljubiše Stojanovića i Uroša Uroševića, dok su tri slatke fantazije Dragice Lukin dale završnu notu toj nesvakidašnjoj večeri. Ljubitelje roštilja nakon večere vrhunskim sudžukicama, ćevapima i mesnim specijalitetima iznenadili su čuveni sarajevski chefovi Nermin Hodžić i Zaim Merdan.



Nazad
 
 
 
 
back to top