InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 17.10.2017 || 3. FMCG Summit Zagreb - prijavite se na vrijeme!  |  Novo mjesto za izlazak u Zagrebu: Hugo's  |  Na Bliskom istoku i u Africi uskoro 23 Marriottova branda  |  U Esplanadi predstavljeni noviteti Naturavita čajeva  |  AccorHotels nadmeće se za kupnju australske Mantra Grupe  |  HEINEKEN Hrvatska dobio prestižnu nagradu za kvalitetu  |  METRO obilježio drugi međunarodni dan malih i srednjih poduzetnika  |  Održano prvo profesionalno natjecanje u pripremi espressa u skladu s Specialty Coffee Association  |  Glenfiddich proširuje eksperimentalnu seriju s Winter Stormom  |  Tvrtka Vinolog jedini je distributer vina Plantaže za Hrvatsku  |  Održana 1. konferencija o cjelogodišnjem turizmu „Može li hrvatski turizam 365?“  |  AWT ulazi u HoReCa kanal  |  Aperitivo bar – dvije etaže čistog užitka  |  BEST STAY 2017: 19-20. listopada 2017, Hotel Park Split  |  Vinarija Tomić predstavlja Plavac Mali 2011 barrique  |  Hrvatski Telekom predstavio jedinstveno rješenje za hotele budućnosti   |  GROHE Blue Home omogućuje ukusnu gaziranu vodu izravno iz miješalice  |  InHoreca br. 18 uskoro u vašem ugostiteljskom objektu  |  Poslovi u turizmu: Rast od 27% u odnosu na prošlu godinu  |  Može li hrvatski turizam 365?  |   ||
   

Italija: Barilla ulaže 50 milijuna eura u modernizaciju tvornice tjestenine

12.06.2017
Talijanski prehrambeni div Barilla planira uložiti oko 50 milijuna eura u modernizaciju najveće tvornice suhe tjestenine u svijetu koja se nalazi nedaleko talijanskog grada Parme, izvijestili su iz poznatog talijanskog brenda. 

"Kompanija bi u srpnju trebala odobriti prva 32 milijuna eura ulaganja u tvornicu tjestenine”, kazao je Allesandro Spadini, direktor tvornice, razgovarajući s novinarima povodom obilježavanja 140. godišnjice poslovanja pogona. Iznos od 50 milijuna eura u cijelosti će biti iskorišten za proširenje skladišta i podizanje njegove učinkovitosti. Očekuje se da će ta tvornica ove godine proizvesti 350 tisuća tona tjestenine. Taj se iznos pridodaje onome od također 50 milijuna eura koliko je obiteljska tvrtka u veljači bila namijenila za proširenje tvornice umaka, također smještene u blizini Parme.

Prehrambena grupa u prošloj je godini ostvarila prihode od ukupno 3,4 milijarde eura, dva posto veće u odnosu na godinu ranije, pri čemu je za više od polovine prihoda bio zaslužan segment tjestenine, gotovih jela i umaka.

Ostatak prihoda ostvaren je u segmentu pekarskih proizvoda, poput keksa i kruha, čija je prodaja lani ostvarila slabašne rezultate. Grupa je ponovila da oprezno pristupaju rastu kompanije putem potencijalnih akvizicija. "Ako pronađemo nešto što se uistinu dobro uklapa u naše poslovanje, tada ćemo o tome razmišljati. Zasad ništa ne planiramo”, kazao je potpredsjednik tvrtke Paolo Barilla, odgovarajući na novinarski upit o mogućim akvizicijama


Nazad
 
 
 
 
back to top