InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Nedelja, 23.02.2020 || Vinski razgovori uz vina i likere Fiolić i najavu Zadar Wine Festivala   |  Aminess jedina turistička kompanija nagrađena certifikatom Poslodavac Partner  |  Najbolji hostel na svijetu dolazi na prvu hrvatsku konferenciju o hostelima   |  Osnovana Zajednica poslovnog turizma HGK  |   Vanja Halilović imenovana na poziciju direktorice marketinga tvrtke Kutjevo d.d.  |  Vinart Grand Tasting - nezaobilazno mjesto za sve koji se žele ozbiljno baviti vinom  |  Vodeći hotelijeri i investitori okupljaju se idući tjedan u Zagrebu  |  Kvaliteta najvažnija, ali uz realne cijene  |  Peta godina rekordnih razina turističkih noćenja  |  Vinari trebaju snažniju potporu države  |  McDonald's nagrađen jer zaposlenicima omogućava da ostvare svoj potencijal   |  EN PRIMEUR 2020.:nikad veći broj istarskih vinara i mladih Malvazija  |  Hrvatski vinari u Parizu  |  U Malom Lošinju otvoren prvi HoReCa centar na cresko-lošinjskom otočju  |  Bogati program 6. Whisky Faira Zagreb  |  Vinski razgovori uz noviju istarsku vinariju Valenta   |  San Mauro Muškat momjanski – priča o skladu prirode i ljudske ruke  |  Vino uz slasticu u Procaffeu  |  En Premieur 2020: Istarski vinari na jedan dan sele u Zagreb  |  FOODIN – osobni prehrambeni asistent  |   ||
   

Italija: Barilla ulaže 50 milijuna eura u modernizaciju tvornice tjestenine

12.06.2017
Talijanski prehrambeni div Barilla planira uložiti oko 50 milijuna eura u modernizaciju najveće tvornice suhe tjestenine u svijetu koja se nalazi nedaleko talijanskog grada Parme, izvijestili su iz poznatog talijanskog brenda. 

"Kompanija bi u srpnju trebala odobriti prva 32 milijuna eura ulaganja u tvornicu tjestenine”, kazao je Allesandro Spadini, direktor tvornice, razgovarajući s novinarima povodom obilježavanja 140. godišnjice poslovanja pogona. Iznos od 50 milijuna eura u cijelosti će biti iskorišten za proširenje skladišta i podizanje njegove učinkovitosti. Očekuje se da će ta tvornica ove godine proizvesti 350 tisuća tona tjestenine. Taj se iznos pridodaje onome od također 50 milijuna eura koliko je obiteljska tvrtka u veljači bila namijenila za proširenje tvornice umaka, također smještene u blizini Parme.

Prehrambena grupa u prošloj je godini ostvarila prihode od ukupno 3,4 milijarde eura, dva posto veće u odnosu na godinu ranije, pri čemu je za više od polovine prihoda bio zaslužan segment tjestenine, gotovih jela i umaka.

Ostatak prihoda ostvaren je u segmentu pekarskih proizvoda, poput keksa i kruha, čija je prodaja lani ostvarila slabašne rezultate. Grupa je ponovila da oprezno pristupaju rastu kompanije putem potencijalnih akvizicija. "Ako pronađemo nešto što se uistinu dobro uklapa u naše poslovanje, tada ćemo o tome razmišljati. Zasad ništa ne planiramo”, kazao je potpredsjednik tvrtke Paolo Barilla, odgovarajući na novinarski upit o mogućim akvizicijama


Nazad
 
 
 
 
back to top