InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 21.05.2018 || Britanci umjesto cappuccina piju 'Megharyycino' za 38 kn   |  Vinarije Štampar, Cmrečnjak i Novak predstavile odabrane etikete vina  |  Momax stiže na hrvatsko tržište  |  NME ponovno uvrstio INmusic među najpopularnije festivale na svijetu  |  Hrvatska turistička ponuda predstavljena na sajmu ITB China u Šangaju  |  Feravinu bronca za ledenu Frankovku 2015. i Graševinu Miraz 2016.  |  Evo zašto Oxford Circus Tube stanica miriši na jagode  |  BAT zapošljava 100 stručnjaka na uvođenju proizvoda nove generacije   |   Oporavak tržišta piva u Srbiji za 5,2%  |  Carine grade hotel u Kumboru  |  Stabilan razvoj METRO AG-a  |  Ante Ančić postao direktorom sportskog razvoja agencije  |  Chefovi s Michelinovom zvjezdicom prvi put u Vukovaru  |  Nestle globalna inicijativa pomaže djeci da žive zdravije  |  Dani hrvatskog turizma ove godine održat će se u Hvaru  |  Venecija želi zabraniti prodaju hrane za ponijeti  |  Dva nova okusa - Jubilarna Intense i Jubilarna Sensual  |  Grupacija Kofola povećala je prihode u prvom tromjesečju  |  Predstavljen projekt Ukusna dijetetika  |  Heineken stekao manjinski udio u BBC-u  |   ||
   

Italija: Barilla ulaže 50 milijuna eura u modernizaciju tvornice tjestenine

12.06.2017
Talijanski prehrambeni div Barilla planira uložiti oko 50 milijuna eura u modernizaciju najveće tvornice suhe tjestenine u svijetu koja se nalazi nedaleko talijanskog grada Parme, izvijestili su iz poznatog talijanskog brenda. 

"Kompanija bi u srpnju trebala odobriti prva 32 milijuna eura ulaganja u tvornicu tjestenine”, kazao je Allesandro Spadini, direktor tvornice, razgovarajući s novinarima povodom obilježavanja 140. godišnjice poslovanja pogona. Iznos od 50 milijuna eura u cijelosti će biti iskorišten za proširenje skladišta i podizanje njegove učinkovitosti. Očekuje se da će ta tvornica ove godine proizvesti 350 tisuća tona tjestenine. Taj se iznos pridodaje onome od također 50 milijuna eura koliko je obiteljska tvrtka u veljači bila namijenila za proširenje tvornice umaka, također smještene u blizini Parme.

Prehrambena grupa u prošloj je godini ostvarila prihode od ukupno 3,4 milijarde eura, dva posto veće u odnosu na godinu ranije, pri čemu je za više od polovine prihoda bio zaslužan segment tjestenine, gotovih jela i umaka.

Ostatak prihoda ostvaren je u segmentu pekarskih proizvoda, poput keksa i kruha, čija je prodaja lani ostvarila slabašne rezultate. Grupa je ponovila da oprezno pristupaju rastu kompanije putem potencijalnih akvizicija. "Ako pronađemo nešto što se uistinu dobro uklapa u naše poslovanje, tada ćemo o tome razmišljati. Zasad ništa ne planiramo”, kazao je potpredsjednik tvrtke Paolo Barilla, odgovarajući na novinarski upit o mogućim akvizicijama


Nazad
 
 
 
 
back to top