InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 26.06.2017 || Smithfield Foods dovršio kupnju poljske mesne kompanije  |  Reckitt Benckiser razmatra prodaju svog prehrambenog businessa  |  Prva internacionalna konferencija o graševini - GRAŠEVINA BEZ GRANICA  |  Turistička ponuda Pitomače bogatija za moderno uređen Hotel Divino  |  Pet toplih preporuka za produženi vikend  |  Novi TV spot za Karlovačko snimljen u poljima ječma   |  Legendarna Nara slavi 50. rođendan u novom ruhu   |  Valjevsko pivo ponovno osvaja Ameriku  |  Međunarodno priznanje za Iskon ulje  |  Podravki čak 18 odličja Superior Taste Award – najcjenjenije nagrade u segmentu prehrane u svijetu  |  Somersby Sunset Chill na terasi s najljepšim pogledom u gradu  |  Prvi Festival hotelskih operacija HOW   |  Brandovi poduprli poslovanje BAT-a u prvoj polovini godine  |  U preko 40 zemalja svijeta, istovremeno održan Moet Party Day   |  Gradnja projekta vrijednog gotovo milijardu kuna počinje krajem 2017. na Hvaru  |  AccorHotels dolazi u Srbiju  |  Tikvešov White Chardonight party  |  Želja za vježbanjem postoji, ali energije vam manjka? Provjerite razinu vitamina!  |  Franck dobio najvišu razinu usklađenosti s IFS Food standardom   |  Otvorena je ljetna sezona na Oleander terasi uz atraktivni grill koncept  |   ||
   

Italija: Barilla ulaže 50 milijuna eura u modernizaciju tvornice tjestenine

12.06.2017
Talijanski prehrambeni div Barilla planira uložiti oko 50 milijuna eura u modernizaciju najveće tvornice suhe tjestenine u svijetu koja se nalazi nedaleko talijanskog grada Parme, izvijestili su iz poznatog talijanskog brenda. 

"Kompanija bi u srpnju trebala odobriti prva 32 milijuna eura ulaganja u tvornicu tjestenine”, kazao je Allesandro Spadini, direktor tvornice, razgovarajući s novinarima povodom obilježavanja 140. godišnjice poslovanja pogona. Iznos od 50 milijuna eura u cijelosti će biti iskorišten za proširenje skladišta i podizanje njegove učinkovitosti. Očekuje se da će ta tvornica ove godine proizvesti 350 tisuća tona tjestenine. Taj se iznos pridodaje onome od također 50 milijuna eura koliko je obiteljska tvrtka u veljači bila namijenila za proširenje tvornice umaka, također smještene u blizini Parme.

Prehrambena grupa u prošloj je godini ostvarila prihode od ukupno 3,4 milijarde eura, dva posto veće u odnosu na godinu ranije, pri čemu je za više od polovine prihoda bio zaslužan segment tjestenine, gotovih jela i umaka.

Ostatak prihoda ostvaren je u segmentu pekarskih proizvoda, poput keksa i kruha, čija je prodaja lani ostvarila slabašne rezultate. Grupa je ponovila da oprezno pristupaju rastu kompanije putem potencijalnih akvizicija. "Ako pronađemo nešto što se uistinu dobro uklapa u naše poslovanje, tada ćemo o tome razmišljati. Zasad ništa ne planiramo”, kazao je potpredsjednik tvrtke Paolo Barilla, odgovarajući na novinarski upit o mogućim akvizicijama


Nazad
 
 
 
 
back to top