InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 22.10.2018 || #StageOne – 1.364 izvedba CABAres, CABArei-a u One Suite Hotelu   |  7. Dani blatske lumblije  |  2. HOW Festival Poreč  |  Jedinstvena večer za sva osjetila održana u zagrebačkom Takenoku  |  Održana konferencija Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  70 vrsta burgera na Zagreb Burger Festivalu 2018.!  |  50 A Burgers & Champagne bar u suradnji sa Acrobatom dovodi u Zagreb Chanel Adams  |  Hrvatska bilježi 6 posto više dolazaka i noćenja  |  Iz Villányja zlato za najnoviji pjenušac Feravina  |   'Doživjela sam stotu jer sam svaki dan pila Stellu'  |  Sir, maslac i jogurt postat će pravi luksuz  |  Tršćanski Illy na meti najvećih kompanija na tržištu kave - cijena 1,6 milijardi dolara  |   Startup za e-cigarete, vrijedan 15 milijardi dolara, širi se iz SAD-u u Europu  |  Visit Macedonia - nova aplikacija za turiste  |  Tikveš vino Kratošija među top 100 na britanskom tržištu  |  Najveći CROburger u Hrvatskoj za gledanje velikog finala na Foodballerki  |  Ministarstvo turizma dodijelilo 24 milijuna kuna za razvoj poduzetništva u turizmu   |  Zadar dobio prvi pop-up sushi restoran   |  Veljko Ostojić izabran za direktora Hrvatske udruge turizma  |   ||
   

Istra: 300 šetača na prvom Sweet Wine&Walku

16.04.2018

Prvo izdanje Sweet Wine & Walka okupilo je danas više od 300 šetača. U ugodnoj šetnji dugoj 7 kilometara, mnogi ljubitelji prirode i aktivnog načina života, imali su priliku zasladiti svoje nepce vinskim biserom Istre, Muškatom momjanskim i ostalim istarskim vinima iz čak četiri poznate vinarije. 
 

Iznimno mi je zadovoljstvo vidjeti ovako veliki odaziv. Ovom smo manifestacijom posjetiteljima htjeli približiti posebnosti Muškata momjanskog te ih podsjetiti na vrijednosti lokalnih namirnica, a sve to u prekrasnoj prirodi sjeverozapadne Istre. Prirodna bogatstva i gostoljubivost lokalnih proizvođača čine ju idealnom destinacijom u svim godišnjim dobima i posebno atraktivnom čak i izvan turističke sezone. Siguran sam da je ovo samo prvi u nizu mnogih budućih izdanja, izjavio je Valter Bassanese, direktor Turističke zajednice grada Buja.

Prva grupa šetača krenula je u 10 ujutro iz Sv. Maura kod Momjana, gdje su preuzeli svoje torbe s konzumacijskim karticama za degustacije, degustacijskim čašama, vodom i kartom staze. Prva postaja bila je vinski podrum obitelji Sinković, a nakon njega vinarije Kabola, Kozlović i Prelac. Svi koji su se htjeli dodatno zasladiti posjetili su i kušaonicu meda OPG Valenta. Po dolasku kod Momjanskog Kaštela dočekala ih je srednjovjekovna glazba, a zaljubljenici u likovnu umjetnost uživali su u umjetničkim djelima u galeriji Silvije Cindrić. Šetnja je završila zabavom kod vinskog podruma Sinković, uz izvrsna vina, ukusnu hranu, glazbu i ples.

Za prvi Sweet Wine&Walk tražila se karta više te su kotizacije rasprodane u svega par dana od početka prodaje. Upravo će zato organizatori iduće godine zasigurno povećati broj kotizacija kako bi još više posjetitelja moglo uživati u čarima Istre, Muškata momjanskog te istarskim autentičnim delicijama.

Sweet Wine & Walk dio je gourmet manifestacija koje organizira klaster Sjeverozapadne Istre, a koje tijekom cijele godine u Istru dovode brojne ljubitelje prirode, dobre hrane i vina. 



Nazad
 
 
 
 
back to top