InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Subota, 16.11.2019 || Sudjelujte na 14. VINOcomu  |  Svježe mljevena kava vs. instant  |  10 godina Argeta Exclusive okusa  |  Uz mladu Frankovku i Graševinu obilježeno Martinje s potpisom Feravina  |  Burger King predstavlja Rebel Whopper: 100% Whopper, 0% meso  |  Predstavljanje Agrolaguninih proizvoda na zagrebačkoj špici  |  Dvije hrvatske kuće za odmor najbolje u Europi  |  METRO je ponosni partner prestižnog kulinarskog natjecanja Bocuse d'Or Croatia  |  Posjetite Festival mladog vina “Portugizac Plešivica” i sireva iz Zagrebačke županije  |  Mlado Međimurje po drugi put oduševilo svježinom i pitkošću mladih vina  |   Legendarni Kaltenberg proslavio povratak na hrvatsko tržište  |  Valamar očekuje rast prihoda i operativne dobiti na godišnjoj razini između 8 i 10 posto  |  Vino uz žlicu: Variva s Dolca u Hiltonovu restoranu ReUnion  |  Dražen Boban novi predsjednik Udruženja ugostiteljskih djelatnosti HGK  |  Restoran Terbotz – jedinstvena gastronomija s najljepšim kontinentalnim pogledom u Hrvatskoj  |  Vinski razgovori uz destilate Rossi  |  Novi trendovi u svjetskom kulinarstvu i hotelijerstvu visoke kategorije na petom izdanju Istria Gour  |  Ekskluzivnom večerom u restoranu Oliveto završeno treće izdanje Aminess Wine&Gourmet Nights   |  Vina Laguna osvojila tri zlata na prestižnom natjecanju u Italiji  |  U srcu Münchena ekskluzivna prezentacija hrvatske gastronomije  |   ||
   

Hrvatska: Syrah Miraz Feravina ponovo šampion Bonavite

26.06.2019
Syrah Miraz Feravina iz 2017. najbolje je crno vino Slavonije. Tako je odlučio ocjenjivački sud Bonavite, gospodarsko-kulturne manifestacije vinara i vinogradara koja se već 32 godine održava u vinorodnoj Trnavi u blizini Đakova. Time je ova slavonska vinarija potvrdila primat kada su u pitanju crna vina Slavonije. 
 
 

Šampionski Syrah nudi mirise bobičastog voća, a znalci će u njemu osjetiti i miris svježe mljevenog papra uz sasvim nježnu notu dima. Gust je i topao, izražene rubinsko crvene boje, idealan za serviranje uz jela s roštilja, bifteke, specijalitete od divljači, ali i fine sireve i pikantne suhomesnate proizvode poput kulena, no nećete pogriješiti ponudite li ga uz ribu, osobito plavu i plodove mora.  
 
Samo najbolji grozdovi i to ručno brani, sjajan tim mladih enologa uz pomoć vrhunske tehnologije, dobra vegetativna godina i rezultat ne može izostati. Potvrđuje to i Luka Vrga, član uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu vinarija Feravino. 
 
„Ova nagrada posebno nam je draga, tim više što smo na ovom natjecanju i lani osvojili šampionsku titulu za isto vino iz 2015. Time smo potvrdili vrhunsku kvalitetu našeg modrenog Syraha i to na domaćem terenu, u srcu Slavonije, u snažnoj konkurenciji poznatih vinarija", zaključuje Vrga. 



Nazad
 
 
 
 
back to top