InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 28.05.2020 || Suradnja HTZ-a i renomiranog australskog portala Chef's Pencil  |  Otvaraju se objekti Jadrana d.d.  |  Okus ljeta u bočici- stigla je Somersby lubenica  |  Istarska priča o uspjehu i vinu  |  Bolt pokreće uslugu dostave hrane u Zagrebu - Bolt Food  |  Podrška Valamarovom programu za očuvanje radnih mjesta „Pauza, Restart“  |  Beč stimulira odlazak u restorane  |  Slovenija: Grad Ljubljana ugostiteljima smanjio najam  |  Jeste li već popili kavu u prvom virtualnom kafiću u Hrvatskoj?  |  HZJZ objavio pravila za hotelijere  |  Predlaže se vaučerska shema   |  Otvorena online vinoteka Iločkih podruma   |  Južnokorejski turistički časopis SRT uvrstio Hrvatsku i otok Rab u TOP 8 destinacija svijeta  |  Trend pada turističkih noćenja se nastavlja  |  Nautički turizam traži omogućavanje plovidbe svim plovilima i gostima  |   Zajednica pustolovnog turizma HGK traži pokretanje svih aktivnosti  |  Hotelijeri traže nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta   |  Kongresni i poslovni turizam u velikim gubicima  |  Nova akvizicija u Badelu 1862  |  Uspješno održani prvi virtualni susreti o turizmu u Hrvatskoj   |   ||
   

Vijesti - Svijet

Stranica 7/58    | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

26.03.2018
Prihodi Kofole prošle su godine stagnirali. Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosila je 36 milijuna eura i smanjila se za 10,7 %. Tvrtka je ostvarila dobre rezultate u Češkoj i Slovačkoj, a veliki rast u jadranskoj regiji. Usprkos najavljenom padu u Poljskoj, tvrtka je uspjela izgraditi nove temelje poslovanja. Grupacija Kofola ponovno je utvrdila zacrtani smjer prema zdravoj prirodnoj hrani s udjelom u ostvarenoj prodaji koji je naglo narastao.

23.03.2018
6. Free From/Functional Food Expo ove godine dolazi u Švedsku, te se odvija od 16. do 17. svibnja 2018. u izložbenom centru Kistamassan u Stockholmu. Folat, alge, grah i drevna zrnca ključni su sastojci koje proizvođači koriste za povećanje proteina i sadržaja joda za hranu bez glutena.

20.03.2018
Broj malih, lokalnih pivovara u Češkoj posljednjih godina raste, nakon što su za vrijeme komunizma desetljećima zatvarane. Oronule pivovare u toj centralnoeuropskoj zemlji, ponovo se otvaraju i oživljavaju lokalnu tradiciju spravljanja piva koja datira iz 10. stoljeća.

20.03.2018
Detaljnije gledano, SAD jer zadržao poziciju najvećeg izvoznog tržišta po vrijednosti, koja je u 2017. dosegnula 586 milijuna eura.Ukupan promet od prodaje francuskog šampanjca u 2017. dosegnuo je novu rekordnu razinu od 4,9 milijardi eura, za što je uvelike zaslužan izvoz, priopćeno je u ponedjeljak iz francuskog udruženja proizvođača.

19.03.2018
Japan Tobacco pristao je kupiti ruski Donskoy Tabak za 90 milijardi rubalja (1,6 milijardi dolara), jačajući svoju vodeću poziciju u zemlji, jer konkurencija od alternativnih cigareta pogoršava svoj domaći tržišni udio.

19.03.2018
Njemački Oetker postigao je sporazum o preuzimanju 50,67 posto udjela španjolskog proizvođaču pjenušavih vina Freixenet.

19.03.2018
Tvrtka Giant Diageo kupila je Belsazar, njemački premium aperitiv, koji je pokrenut 2013. godine. Diageo stječe Belsazar kroz tvrtku Distill Ventures, tvrtku koja pruža investicije i podršku za robne marke alkoholnih pića.

19.03.2018
Klasični festival Bacon i Beer, koji postoji već nekoliko godina, spaja ljude s namirnicama iz njihovog područja. Tijekom festivalske turneje širom SAD-a, lokalne obrtničke pivovare i kuhinje festivalskim gostima omogućuju najbolje od dva titularna priznanja.

19.03.2018
U poljskom Wroclawu otvoren je prvi kafić za spavanje, Vinci Power Nap Sleep Cafe, u kojem gosti mogu kratko odspavati i napuniti baterije za ostatak dana.

19.03.2018
Njujorška tvrtka Mercer's Dairy u ponudi ima čak 10 vrsta sladoleda od vina među kojima su crna i bijela vina, roséi te pjenušci.


Stranica 7/58    | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
 
Vijesti - Svijet
 
 
 
back to top