InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 22.10.2018 || #StageOne – 1.364 izvedba CABAres, CABArei-a u One Suite Hotelu   |  7. Dani blatske lumblije  |  2. HOW Festival Poreč  |  Jedinstvena večer za sva osjetila održana u zagrebačkom Takenoku  |  Održana konferencija Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  70 vrsta burgera na Zagreb Burger Festivalu 2018.!  |  50 A Burgers & Champagne bar u suradnji sa Acrobatom dovodi u Zagreb Chanel Adams  |  Hrvatska bilježi 6 posto više dolazaka i noćenja  |  Iz Villányja zlato za najnoviji pjenušac Feravina  |   'Doživjela sam stotu jer sam svaki dan pila Stellu'  |  Sir, maslac i jogurt postat će pravi luksuz  |  Tršćanski Illy na meti najvećih kompanija na tržištu kave - cijena 1,6 milijardi dolara  |   Startup za e-cigarete, vrijedan 15 milijardi dolara, širi se iz SAD-u u Europu  |  Visit Macedonia - nova aplikacija za turiste  |  Tikveš vino Kratošija među top 100 na britanskom tržištu  |  Najveći CROburger u Hrvatskoj za gledanje velikog finala na Foodballerki  |  Ministarstvo turizma dodijelilo 24 milijuna kuna za razvoj poduzetništva u turizmu   |  Zadar dobio prvi pop-up sushi restoran   |  Veljko Ostojić izabran za direktora Hrvatske udruge turizma  |   ||
   

Vijesti - Hrvatska

Stranica 9/201    | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

28.05.2018
Uprava za sigurnost hrane obznanila je rezultate službene analize koji dokazuju da su proizvodi Radenska Classic Kraljevi vrelec 0,25l u staklenim bocama u potpunosti sigurni za potrošače i u skladu s deklaracijama. U Radenskoj još uvijek procjenjuju gospodarsku štetu nastalu preventivnim povlačenjem proizvoda.

28.05.2018
Hotel Villa Magdalena posluje već devet godina, a uskoro će proslaviti prvu obljetnicu od zadnje investicije i proširenja hotela. Danas im na inozemne turiste otpada 50% dolazaka, najviše je Austrijanaca, Slovenaca i Talijana.

28.05.2018
Priveden je kraju treći proljetni ciklus edukacijsko - kuharskih radionica, kojeg su specijalno obilježili kuhari nositelji Michelinovih zvjezdica uz vrhunske domaće kuhare. Zabilježeni su izvanredni rezultati prvog ciklusa u 2018. godini s brojem većim od 200 polaznika u ukupno 21 kuharskoj radionici. Veliki napredak očituje se u broju polaznika, koji je svake godine, iz ciklusa u ciklus sve brojniji novim kuharima, kako iz ugostiteljskog tako i hotelijerskog sektora.

25.05.2018
Tvrtka Buretić Bregi se već 15 godina bavi mesom i mesnim prerađevinama. Na obroncima Učke Dalibor Buretić nastavio je obiteljsku tradiciju koja više od sto godina uzgaja i proizvodi domaće poljoprivredne i stočarske proizvode od mesa i mlijeka te stvara autohtonu vrijednost.

25.05.2018
Ove godine su uvršteni i u Michelinove preporuke, što im je donijelo i više posla.Uskoro na Vuglec Bregu u Zagorju kreću radovi. Naime, po uzoru na klet Imbra koja zasad jedina ima wellness kutak, Vugleci su odlučili napraviti saunu i whirlpool i za kućice Lac i Mica.

25.05.2018
Obrtnička komora Istarske županije (OKIŽ) uputila je apel Vladi tražeći od nje da čim prije odobri dodatnu kvotu radnih dozvola za zapošljavanje stranaca kako bi se sezona mogla kvalitetno odraditi. Obrtnici i hotelske kuće u Istri vape za radnicima u ugostiteljstvu, prije svega konobarima, kuharima i pomoćnim osobljem, a nedostaje im i građevinskih radnika zbog čega će, upozoravaju, izgradnja mnogih projekata kasniti, piše Glas Istre.

25.05.2018
Palačinka s nadjevom za prste polizat. Idealno jelo za nedjeljni ručak, bez obzira pripremate li ga sami ili se odlučite na obiteljski izlet u Tuheljske Toplice. Tražite inspiraciju za obiteljski ručak, želite pripremiti nešto ukusno i fino, nešto što još niste pripremali? Mirko Ljubić, chef kuhinje Dvorca Mihanović, poznatog restorana u Termama Tuhelj preporuča Tuheljski pinklec, koji će oduševiti i najveće gurmane među vama.

25.05.2018
Prehrambena industrija ima veliku ulogu u stvaranju navika u prehrani potrošača i zbog toga je važno da se u proizvodnji hrane obrati posebna pozornost na smanjenje udjela šećera, soli, zasićenih masti i ukupnog broja kalorija u proizvodima, te da se poveća količina poželjnih namirnica kao što su vlakna, voće i povrće, vitamini i minerali. U tom je procesu potrebna i šira podrška kompanija, zdravstvenih institucija i javnosti, zaključak je panela o najnovijim trendovima u svjetskoj prehrambenoj industriji, organiziranog u tvornici kompanije Nestle u Surčinu.

24.05.2018
Iako je sve bilo spremno za još jedan poseban vikend i piknik o kojem su proteklog tjedna svi pričali, zbog najave lošeg vremena i kiše koja će se narednih dana nadviti nad Zagrebom, Staropramen Unplugged Experience Piknik najavljuje novi datum druženja. Tako će Rokov perivoj otvoriti svoja vrata od 8. do 10. lipnja svim Zagrepčanima i njegovim gostima koji su spremni za još jednu neponovljivu Picnic Your Way pustolovinu.

24.05.2018
Srebrom su se okitile ledena Frankovka 2016. i Graševina Miraz 2016., a broncom Cuvée Miraz 2015., Frankovka Miraz 2015. te Graševine Dika i Miraz, obje iz 2017. Feričanci, 23. svibnja 2018. – Nakon nagrada na IWC-u, još jedna odlična vijest stiže za Feravino.


Stranica 9/201    | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
 
Vijesti - Hrvatska
 
 
 
back to top