InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 14.08.2018 || 'Doživjela sam stotu jer sam svaki dan pila Stellu'  |  Sir, maslac i jogurt postat će pravi luksuz  |  Tršćanski Illy na meti najvećih kompanija na tržištu kave - cijena 1,6 milijardi dolara  |   Startup za e-cigarete, vrijedan 15 milijardi dolara, širi se iz SAD-u u Europu  |  Visit Macedonia - nova aplikacija za turiste  |  Tikveš vino Kratošija među top 100 na britanskom tržištu  |  Najveći CROburger u Hrvatskoj za gledanje velikog finala na Foodballerki  |  Ministarstvo turizma dodijelilo 24 milijuna kuna za razvoj poduzetništva u turizmu   |  Zadar dobio prvi pop-up sushi restoran   |  Veljko Ostojić izabran za direktora Hrvatske udruge turizma  |  PZ Putniković u Zagrebu predstavio najbolja ljetna vina  |  HTZ u Slavoniju dovodi deset svjetski poznatih blogera i influencera   |  95% Hrvata koristi kartice, 15% svaki dan plaća beskontaktno, a 62% želi plaćati mobitelom   |  Proslavljen Svjetski dan krastavaca i predstavljen 4 br. magazina miss7  |  Svi su dobrodošli na 33. Dane rudarske greblice  |  Barcaffé Barist Tour  |  Pivo nas čini pametnijima i kreativnijima  |  Stigla prestižna priznanja World Travel Awards  |  Rekordna godina za proizvodnju i izvoz piva  |  Talijanska Lavazza kupuje australski Blue Pod Coffee  |   ||
   

Vijesti - Hrvatska

Stranica 5/200    | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

12.06.2018
Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar sastali su se sa svojim suradnicima te predstavnicima referalnih centara za zadruge hrvatskih branitelja kako bi zajednički analizirali provedbu Sporazuma o suradnji između Ministarstva i Podravke u realizaciji potencijalnog otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja za potrebe prerade koji je potpisan u rujnu 2017. godine.

12.06.2018
Urbani, moderni, intrigantni - tako bi se mogli opisati novi pjenušci Feravina atraktivnog imena i bogatog dugotrajnog okusa. Grasecco i Francesca novi su trio na domaćoj vinskoj sceni! Osvježavajući i lagani, savršeni za vruće ljetne večeri. Grasecco od sto posto graševine, a Francesca od sto posto frankovke! Nove zvijezde Feravina privući će ljubitelje ovih sorti, ali i mlađu generaciju koji će najprije primijetiti sjajnu modernu etiketu - otkačenu, hipstersku i potpuno drugačiju od svega na što smo navikli kod domaćih proizvođača.

11.06.2018
Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew), u Hrvatskoj je u razdoblju od siječnja do kraja svibnja ostvareno 3,6 milijuna dolazaka (+19%) i 11,6 milijuna noćenja (+24%). Od toga su strani turisti ostvarili 2,9 milijuna dolazaka (+22%) i 9,9 milijuna noćenja (+27%), a poraste bilježe i domaći turisti u dolascima za 10% te u noćenjima za 7%.

11.06.2018
Renoviran i preuređen, modernog dizajna, s proširenom ponudom i još mnogo pogodnosti za najzahtjevnije goste, najljepši obiteljski hotel u Hrvatskoj prema stranici Holidaycheck, Falkensteiner Club Funimation Borik, otvorio svoja vrata. Sjajna bijela i kraljevska plava, pastelne nijanse prošarane ponekim zlatnim i tirkiznim detaljem, cijela paleta plavih boja razigranih u prostoru – novi, svjež i moderan dizajn hotela Falkensteiner Club Funimation Borik s četiri zvjezdice kao da precrtava snagu mora sa šarmantnim i prepoznatljivim notama mediteranskog podneblja.

11.06.2018
Ako postoji nešto oko čega se većina slaže, to je činjenica da je hrana jedan od ključnih faktora prilikom biranja odredišta za putovanje. Prema Booking.com-ovim podacima od više od 50.000 svjetskih putnika, 61% putnika kaže da bira odredište prema izvrsnoj hrani ili piću. Ne može se poreći važnost gastronomskog turizma jer više od trećine (34%) svjetskih putnika, što se povećava na 40% među milenijskom generacijom, planira u 2018. godini otići na putovanje vezano uz gastronomiju.

11.06.2018
Plava zastava u D-Marin Dalmacija podignuta je već 18. godinu uzastopce, a u D-Marin Mandalina četvrtu godinu. Sve tri hrvatske marine iz sustava D-Marin dobile su ISO 14001:2015 certifikat, kao prve marine unutar D-Marin grupe koja obuhvaća 10 marina u Hrvatskoj, Grčkoj i Turskoj. U marinama grupe D-Marin, koja posluje u sastavu Dogus grupe, također su podignute plave zastave, prestižno priznanje koje dokazuje čisto more i očuvano priobalje, te opremljenost i uređenost marina.

11.06.2018
U nazočnosti mnogobrojnih vinara, enologa, ugostitelja i ljubitelja vina potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić svečano je otvorio 1. reviju najboljih vina Zagrebačke županije. Radi se o jedinstvenoj enološkoj manifestaciji na kojoj se moglo kušati više od 150 vrsti svjetskih, udomaćenih i autohtonih sorti vina te nekoliko najcjenjenijih vrsta sireva županijskih proizvođača.

11.06.2018
Prema strateškom cilju Sektora poljoprivreda, Podravka planira do 2022. godine ostvariti 100% udio domaćih sirovina u gotovom proizvodu, a da bi to ostvarila kontinuirano unapređuje svoju poljoprivrednu proizvodnju i ulaže u poboljšanje kvalitete tla, nabavu specijalne opreme i strojeva.

11.06.2018
Festival graševine u Kutjevu, zaokružen je dodjelom medalja i priznanja za šampionske titule za najbolju mladu graševinu, najbolju zrelu graševinu i za najbolje predikatno vino. Ocijenjena su ukupno 113 uzorka graševine, a ocjenjivačkom komisijom predsjedao je prof. dr. sc. Edi Maletića. Medalje za nagrađena vina uručili su potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo, Dragan Kovačević i predsjednik udruge Kutjevački vinari, Ivan Grgić.

08.06.2018
Zagrebačke pekarne Klara d.d. jedan su od najprepoznatljivijih simbola grada Zagreba. S tradicijom koja seže dulje od stoljeća, mnoge generacije odrastale su uz svoje omiljene Klara pekarske proizvode, a dolaskom novih trendova, kako u gastronomiji, tako i u uređenju interijera, predstavljen je KLARA PREMIUM STORE u zelenoj oazi Zagreba, u neposrednoj blizini šarmantnog parka Zrinjevac.


Stranica 5/200    | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
 
Vijesti - Hrvatska
 
 
 
back to top