InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 21.01.2019 || HGK predstavila vina najuglednijim ugostiteljima Berlina  |  Ledena berba u PP Orahovica  |  Odličan rezultat adventa na Rabu  |  EDITEL Adria 8. poslovni doručak u Dubrovniku  |  Trendovima usprkos: Iz Zagreba preselili u Slavoniju  |  Hrvatskim restoranima uručena MICHELINOVA priznanja  |  Što nas čeka na domaćoj gourmet sceni?  |  Svečana premijera predstave „Svaki tvoj rođendan” održana uz promociju vrhunskih vina vinarije Oraho  |   Rab postao prvi Europski otok sporta   |  Prestižna ANWB TOP 2019. nagrada   |  Booking.com predstavlja 5 najboljih iglua i ledenih hotela za nezaboravan zimski odmor  |  Posve novo iskustvo ispijanja zimskih koktela u Glow baru  |  Somersby kuharica za najslađe zimske recepte  |  Vinarija Tomić ponosni je partner projekta „Sigurnim putem dalje”  |  Advent priprema Dane otvorenih butelja  |   Zavirite u ELFS & bubbles!  |  Predstavljanje vinarije Zorić  |  Fuliranje s prstohvatom blagdanske čarolije na Strossmayerovom trgu  |  Dani jadranskih lignji u sjeverozapadnoj Istri  |  Vinske zvijezde 2018  |   ||
   

Vijesti - Hrvatska

Stranica 10/200    | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

11.06.2018
Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew), u Hrvatskoj je u razdoblju od siječnja do kraja svibnja ostvareno 3,6 milijuna dolazaka (+19%) i 11,6 milijuna noćenja (+24%). Od toga su strani turisti ostvarili 2,9 milijuna dolazaka (+22%) i 9,9 milijuna noćenja (+27%), a poraste bilježe i domaći turisti u dolascima za 10% te u noćenjima za 7%.

11.06.2018
Renoviran i preuređen, modernog dizajna, s proširenom ponudom i još mnogo pogodnosti za najzahtjevnije goste, najljepši obiteljski hotel u Hrvatskoj prema stranici Holidaycheck, Falkensteiner Club Funimation Borik, otvorio svoja vrata. Sjajna bijela i kraljevska plava, pastelne nijanse prošarane ponekim zlatnim i tirkiznim detaljem, cijela paleta plavih boja razigranih u prostoru – novi, svjež i moderan dizajn hotela Falkensteiner Club Funimation Borik s četiri zvjezdice kao da precrtava snagu mora sa šarmantnim i prepoznatljivim notama mediteranskog podneblja.

11.06.2018
Ako postoji nešto oko čega se većina slaže, to je činjenica da je hrana jedan od ključnih faktora prilikom biranja odredišta za putovanje. Prema Booking.com-ovim podacima od više od 50.000 svjetskih putnika, 61% putnika kaže da bira odredište prema izvrsnoj hrani ili piću. Ne može se poreći važnost gastronomskog turizma jer više od trećine (34%) svjetskih putnika, što se povećava na 40% među milenijskom generacijom, planira u 2018. godini otići na putovanje vezano uz gastronomiju.

11.06.2018
Plava zastava u D-Marin Dalmacija podignuta je već 18. godinu uzastopce, a u D-Marin Mandalina četvrtu godinu. Sve tri hrvatske marine iz sustava D-Marin dobile su ISO 14001:2015 certifikat, kao prve marine unutar D-Marin grupe koja obuhvaća 10 marina u Hrvatskoj, Grčkoj i Turskoj. U marinama grupe D-Marin, koja posluje u sastavu Dogus grupe, također su podignute plave zastave, prestižno priznanje koje dokazuje čisto more i očuvano priobalje, te opremljenost i uređenost marina.

11.06.2018
U nazočnosti mnogobrojnih vinara, enologa, ugostitelja i ljubitelja vina potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić svečano je otvorio 1. reviju najboljih vina Zagrebačke županije. Radi se o jedinstvenoj enološkoj manifestaciji na kojoj se moglo kušati više od 150 vrsti svjetskih, udomaćenih i autohtonih sorti vina te nekoliko najcjenjenijih vrsta sireva županijskih proizvođača.

11.06.2018
Prema strateškom cilju Sektora poljoprivreda, Podravka planira do 2022. godine ostvariti 100% udio domaćih sirovina u gotovom proizvodu, a da bi to ostvarila kontinuirano unapređuje svoju poljoprivrednu proizvodnju i ulaže u poboljšanje kvalitete tla, nabavu specijalne opreme i strojeva.

11.06.2018
Festival graševine u Kutjevu, zaokružen je dodjelom medalja i priznanja za šampionske titule za najbolju mladu graševinu, najbolju zrelu graševinu i za najbolje predikatno vino. Ocijenjena su ukupno 113 uzorka graševine, a ocjenjivačkom komisijom predsjedao je prof. dr. sc. Edi Maletića. Medalje za nagrađena vina uručili su potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo, Dragan Kovačević i predsjednik udruge Kutjevački vinari, Ivan Grgić.

08.06.2018
Zagrebačke pekarne Klara d.d. jedan su od najprepoznatljivijih simbola grada Zagreba. S tradicijom koja seže dulje od stoljeća, mnoge generacije odrastale su uz svoje omiljene Klara pekarske proizvode, a dolaskom novih trendova, kako u gastronomiji, tako i u uređenju interijera, predstavljen je KLARA PREMIUM STORE u zelenoj oazi Zagreba, u neposrednoj blizini šarmantnog parka Zrinjevac.

06.06.2018
Ako ste se pitali kako u jednom potezu kušati najbolje od Hrvatske, odgovor ćete pronaći u Gavrilovićevim premium trajnim salamama Croatica koje svojim okusom odražavaju veliku tradiciju, specifičnost svakog našeg podneblja i temeljne značajke kojima se odlikuju vrhunski proizvodi Gavrilovića. A kako bi putovanje najboljim okusima Hrvatske bilo još nezaboravnije, dodatno smo ga začinili salamama Panonica Croatica s paprom i čili papričicom.

06.06.2018
Koliko je „breakfastovanje“ važno poznato je svima, no što se to novo krije na uglu Palmotićeve i Europskog trga otkrili su danas svi prisutni u Good Foodu, na novoj zagrebačkoj špici. Jutarnji šušur dodatno je zašušurila radijska voditeljica Katarina Moškatelo. Pronašli smo ju, ni manje ni više nego u krevetu kako uživa u fantastičnom Royal breakfastu. On je toliko obilan da na njega osim drage osobe možete povesti i cijelo društvo. Mlade snage Good Food-a, Nina, kuhar Bobo i Juice Mag File, upoznali su sve prisutne s mirisnim, ukusnim i oku privlačnim jutarnjim delicijama te novim konceptom doručaka na Good Food način.


Stranica 10/200    | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
 
Vijesti - Hrvatska
 
 
 
back to top